Mjere za pomoć poduzetnicima u doba koronavirusa

mjere-poduzetnici-korona

Mjere za pomoć poduzetnicima u doba koronavirusa

Mjere za pomoć poduzetnicima u doba koronavirusa 1200 628 Pisalica

Situacija s koronavirusom bila nam je dovoljna sama za sebe da uništi gospodarstvo, a nažalost prije par dana Zagreb je pretrpio i jak potres u kojem su, kako smo saznali, nekima od vas stradali i poslovni prostori. S razlogom se pitamo, kada će agoniji doći kraj, a nažalost svjetlo na kraju tunela još se uvijek ne nadzire.

Pročitajte članak i saznajte koje mjere za poduzetnike su trenutno aktualne, ne biste li si barem malo uspjeli olakšati trenutnu situaciju.

Država uvela mjere koje poduzetnici ne smatraju ni približno dovoljnima za spas gospodarstva

Država je uvela neke mjere, za koje svi znamo da su uglavnom kozmetičke naravi, kao što je bila većina mjera koje su dosad uvodili. Zato velika hvala svim angažiranim poduzetnicima koji se bore ispred svih nas kako bismo uspjeli izvući možda malo veći komad kolača iz te državne torte.

Tu prije svega mislimo na razne inicijative, poput Glas PODUZETNIKA – zahtjev za donošenje efikasnih mjera! Koji su na Facebooku pokrenuli poduzetnici Dražen Oreščanin i Hrvoje Bujas, zatim borba Women in Adria koja traje već godinu dana, a gdje su se žene poduzetnice usprotivile Vladinoj odluci da si trebamo kao direktorice isplaćivati punu plaću, što je već i prije koronavirusa „pokopalo“ mnoga mikro i mala poduzeća.

I najveća organizacija žena poduzetnica u Hrvatskoj Ženski poduzetnički centar pokušava pomoći u ovoj krizi svojim Anti-korona poslovnim servisom. Portal Indeks već je ponudio besplatno reklamirati ugostitelje i male proizvođače prehrambenih proizvoda, a Princeza.hr portal specijaliziran za vjenčanja pak je ponudio besplatnu reklamu svima koji nude usluge i/ili proizvode vezane za vjenčanje. Koliko smo načuli, uskoro će se njima pridružiti još portala.

U nastavku pak vas upoznajemo s trenutno aktualnim mjerama za očuvanje gospodarstva.

Trenutno aktualne mjere za očuvanje gospodarstva

Vlada prihvatila paket od 63 mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa.
Saznajte više
E-Propusnice omogućuju građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav). 
Saznajte više
UPRAVNI UGOVOR daje mogućnost da i trenutni porezni dužnici iskoriste mjeru odgode plaćanja poreza i doprinosa budućeg razdoblja
Saznajte više
Mjere za očuvanje radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
Saznajte više
Dopunjene mjere HZZ-a za očuvanje radnih mjesta
Saznajte više
Mjere HAMAG-BICRO-a za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.
Saznajte više
HAMAG-BICRO je 23.03.2020.g. objavio novi financijski instrument ESIF zajam za obrtna sredstva (neslužbeno nazvan COVID-19 zajam), za subjekte malog gospodarstva, uključujući i novoosnovane
Saznajte više
HOK pripremio odgovore na najčešća pitanja o mogućoj odgodi plaćanja poreza za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.
Saznajte više
Ministarstvo kulture osniva krizni fond kako bi pomoglo kulturnim institucijama. Krizni fond obuhvatit će razne djelatnosti u kulturi.
Saznajte više
Iako ste izolirani, niste sami! Uz vas su savjetnici različitih metoda osobnog razvoja koji ovdje nude svoju besplatnu podršku i online savjetovanje.
Saznajte više
Za sve koji se bave dizajnom ili uređivanjem fotografija te vam je potrebna alternativa Adobeovim programima, imamo za vas rješenje po povoljnijim cijenama.
Saznajte više

Kako bismo svi zajedno lakše podnijeli ekonomski udar na poduzetništvo, Ženski poduzetnički centar pokrenuo je Anti-korona poslovni servis.
Saznajte više

VAŽNO! Saznali ste za neku mjeru koja bi mogla pomoći drugim poduzetnicima, a mi je nismo uvrstili u članak? Javite nam to na info@pisalica.com i dodat ćemo je na ovu listu.

Hvala svima unaprijed na inicijativi i drž’mo se zajedno jer tko će (podržati) koga, ako ne svoj svoga 💪

Get in touch

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće (eng. „cookies“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Možete se dodatno informirati o kolačićima i provjeriti kako ih možete isključiti ili odmah prihvatite instalaciju svih kolačića klikom na "Slažem se".