5 masovnih trendova u digitalnom marketingu koje ćemo ganjati u 2018.

trendovi-u-digitalnom-marketingu

5 masovnih trendova u digitalnom marketingu koje ćemo ganjati u 2018.

5 masovnih trendova u digitalnom marketingu koje ćemo ganjati u 2018. 1200 650 Pisalica

Nova je stigla. Nismo ni čuli njezino kucanje po vratima i već smo u siječnju, mjesecu nevjerojatnih sniženja i akcija. Dok pokušavamo uhvatiti zrak kako bismo u miru kratko predahnuti od nenormalnog blagdanskog ludila koje je mnoge zateklo nespremne, baš kao i svake prošle godine, već smo u tom drugom ludilu.

Ako smo i uspjeli organizirati Božićne prodaje i kaos u fizičkoj i virtualnoj trgovini, teško da smo se imali vremena pozabaviti siječanjskim rasprodajama. Dakle, nespremni smo, a naši su potencijalni kupci k tome još i švorc.

Nije lagano, znamo. No, prije nego se baciš u brzu rijeku nove shopping groznice, možda da ipak prođeš pet trendova za 2018. Zašto? Zato što će te neki potaknuti da kreneš razmišljati iz drugačije perspektive. A i saznat ćeš pokoju koja će ti pomoći u prodaji kroz cijelu godinu. Spreman? 5, 4, 3, 2, 1 – sretna nova godina! 😀

Način razmišljanja korisnika više nije isti

Znaš li da će ove godine osobe rođene 2000. godine postati punoljetne? Matematička logika govori ti da je to tako, ali ruku na srce zvuči zaista nevjerojatno, zar ne?

Upravo ova spoznaja možda ti govori da se tvoja ciljana publika ponešto izmijenila. Došli su neki novi klinci koji sada imaju platežnu moć, ali sa sobom su doveli i neke svoje “nove” standarde.

Ponajprije, mladima je jako važno iskustvo. Pa tako, ako imaš zastarjelu web stranicu, stranicu koja nije prilagođena čitanju na uređajima različitih dimenzija (responzivnost) ili ako na webu ne potičeš interakciju s njima, neće im baš blistati oči niti treperiti srce pri dolasku na web.

Dakle, sve što radiš u 2018. na internetu treba biti atraktivno. To znači sljedeće: kraći sadržaji, više personalizacije, instantni trenuci, live video, infografike…

Sjeti se Pokemon Go aplikacije. Kako su samo svi za njom poludjeli, zar ne? Bilo je to novo iskustvo za kupce i svidjelo im se. Sada je red na nama da osmislimo nešto dovoljno atraktivno poput Pokemon Go-a!

Koristimo različite uređaje

To da više osoba dolazi na web s mobitela negoli s desktopa nije nam strano, jer radi se o rastućem trendu već zadnjih nekoliko godina. Isti vjerojatno poznaješ jako dobro ako imaš web shop, a do nedavno nisi imao responzivni dizajn. Znaš već kako ti je u tom slučaju lijepo potencijalna zarada bježala kroz prste kao pijesak.

Shodno svemu tome, gotovo da se osmislila nova znanost, hajde barem novi odjel u velikim korporacijama, čiji djelatnici analiziraju u stvarnom vremenu što njihovi korisnici rade na webu, ali i putem kojeg uređaja dolaze i koje im “sitnice” smetaju radi kojih bježe s prodajnog web mjesta.

Sve to pomaže im naravno bolje shvatiti način kupovine svojih kupaca i ponuditi im što relevantniji sadržaj. Ako i ti želiš isprobati nešto na tome tragu, u najmanju ruku možeš isprobati trial alata Hotjar ili Crazy Egg koje sam već spomenula u nekoliko navrata.

No, vratimo se mi na uređaje.
Sudeći po trendovima, uživanja na mobitelima, a pogotovo gledanje videa na tim uređajima u drastičnom je rastu i dalje. Dokaz tome su i investicije u mobilni marketing proteklih godina, a očekuje se da će se do 2020. godine te investicije udvostručiti.

trendovi-u-digitalnom-marketingu

Tako je Google najavio da će početkom 2018. uvesti novi algoritam za mobilnu pretragu. Pomoću novog algoritma, Google će primarno indeksirati mobilni sadržaj te će temeljem toga odlučiti kako rangirati rezultate pretrage.

Koliko je video preuzeo marketing govori i podatak jednog istraživanja u kojem je čak 80% osoba uključenih u istraživanje izjavilo da više preferira gledanje videa od čitanja dugih članaka.

Ako nemaš ideje kako koristiti video za svoju tvrtku, evo i nekoliko primjera: snimi event koji organizira tvoja tvrtka, blagdansku rasprodaju prikaži kroz live video, koristi video formu da bi predstavio svoje zaposlenike, napravi ekskluzivnu ponudu za one koji pogledaju tvoj video.
Ma ima još mali milijun načina kako ;).

A što će se dogoditi sa sadržajem koji smo dosad masovno proizvodili?

Content marketing ostat će i u 2018. velika riba, a vjerojatno će se izmijeniti tek nekoliko formi u kojima ćemo sadržaj producirati.

Kad sam ga već toliko puta spomenula, krenimo od videa. Veliki brendovi prosječno u mjesec dana objave 18 videa, a 87% digitalnih marketera koristi video sadržaj. Preko 500 milijuna sati videa svakodnevno se pogleda na YouTube kanalima. Nadalje, 51% marketera navodi video kao sadržaj s najboljim ROI-em, a do 2019. video promet će činiti 80% ukupnog prometa na internetu. Uf!

Korporativno bloganje bit će u 2018. još aktualnije zbog višekratnih vrijednosti: optimizira stranicu za tražilice, gradi zajednicu, potiče na dijalog… Ukratko, recimo da je to autocesta za stvaranje novog odnosa s publikom. Zapravo, 70% korisnika uči o tvrtki kroz sadržaj na njihovom webu (a najvećim su dijelom to blogovi). Također, takav način prezentacije sadržaja generira do 67% više leadova. Impresivno, zar ne?

Na području kreiranja sadržaja, puno se u 2017. pričalo o influencerima. Njih svakako ne bismo trebali zanemariti niti u 2018, osobito “male” influencere, poput beauty, travel ili lifestyle vlogera, s kojima suradnje sve više sklapaju i velike korporacije.

I konačno, jednom kada je sadržaj kreiran, jedino je preostalo još poslati ga pravoj publici, u pravo vrijeme! Razni alati za automatsko slanje sadržaja ove će godine doći na sam vrh popularnosti jer sadržaja je kao nikad do sada, a bavljenje njime krade nam jako puno vremena. Sjeti se samo koliko ti je vremena potrebno da sadržaj podijeliš na svim svojim društvenim kanalima!

Tu su naravno neizostavni chatbotsi kao savršeni primjer rješenja za automatizaciju marketinga. Ovi virtualni pomoćnici animirani umjetnom inteligencijom mogu korisnicima pružiti odgovore u stvarnom vremenu. Cilj je opravdan, a to je ponuditi korisnicima bolji doživljaj od klasične službe za korisnike, koristeći pritom podatke o klijentima.

Nema kruha bez masovne personalizacije

Tu je i masovna personalizacija koja je masovni marketing jednostavno – pokopala. Sjeti se samo novogodišnjih čestitki koje smo dobivali svi u inbox, a ruku na srce, pitali smo se koliko je njih zaista iskreno, a koliko je poslano reda radi. Zašto? Jer svi to rade.

S druge strane, cilj masovne personalizacije trebao bi biti prikupljanje što više podataka o korisnicima i analiziranje istih pomoću pametnih algoritama, da bismo mogli poboljšati strategiju nastupa prema našim korisnicima.

Kako to učiniti? O personalizaciji u newsletterima također sam pisala, a ako te zanima ovo područje, toplo ti preporučujem da preuzmeš novi besplatni e-book o e-mail marketingu.

No, personalizacija se ne događa samo u mailovima, već i kroz AdWords kampanje. Na primjer, možeš uploadati listu leadova i pružiti im personalizirane oglase.

Evo da budem konkretnija. Na primjer, ponudila sam ti za skidanje besplatni e-book o newsletterima. Jedino što mi zauzvrat trebaš dati je tvoja e-mail adresa. E sada, kako ću s vremenom prikupiti lijepu listu vaših mailova, svima vama moći ću poslati jedinstveni oglas koji će imati veze s e-mailovima. To će biti, na primjer, poziv na radionicu e-mail marketinga ili ću ti ponuditi uslugu kreiranja newslettera za tvoje kupce. Da bi cijela stvar bila na još višem nivou, možeš dodati GeoCustomizer u tekst AdWords oglasa.

Naravno, tu su i Local Search Ads, lokalni oglasi za pretraživačku mrežu koji se prikazuju samo korisnicima na relevantnom zemljopisnom području. Ono što ovdje možeš je prilagoditi poruku lokalnim korisnicima koji pretražuju tvoj proizvod ili uslugu te povećati vidljivost tvrtke, kao i potencijalnim klijentima omogućiti da vas lakše pronađu.

I opet, odličan primjer personaliziranog sadržaja bila je aplikacija Pokemon Go, gdje su njezini korisnici mogli tražiti Pokemone u vlastitom selu ili gradu, a ne nekom virtualnom.

Customer lifecycle napokon dobiva na važnosti koju zaslužuje

Znaš li da nevjerojatnih 97% osoba koje po prvi put posjete tvoju web stranicu ode s iste bez da išta kupi? To je zaista visok postotak, zar ne?

Evo objašnjenja i zašto. Vjerojatno su mnogi primijetili da sam o tome brujila u člancima cijelu 2017. Ne radi se ni o čemu kompliciranom, no radi se o tome da zaista mali, jako mali broj prodavača zna išta o ovom pravilu ili ga poštuje.

Mora ti biti jasno da je oglašavanje jedna od stavki kod prodaje, ali svakako ne i zadnja.

Drugim riječima, zbog nerazumijevanja ovog pojma koji je usko povezan sa sales funnelom dolazi do mnogih razočaranja u sebe, svoju tvrtku i na kraju krajeva “glavnog krivca”, a to je najčešće oglašivačka agencija.

Suprotno svemu tome, razumijevanje putovanja kupca kroz prodajni lijevak jako je snažan alat i najiskrenije ti može pomoći u dizanju prodaje.

Ovih 97% osoba koje su došle na tvoju stranicu, otišle su jer nisu bile spremne za kupnju – možda nisu prije ovog dolaska na web nikada za tebe čule, možda su čule, ali nisu do sada bile upoznate s proizvodima i uslugama, možda žele vidjeti kakve su cijene kod konkurencije. Ima puno razloga, no najvažniji je taj da nisu bile spremne.

Poznavanjem sales funnela i ponašanja svojih kupaca, prilagodit ćeš s vremenom svoj web, a zatim i oglašavanje nivoima prodajnog lijevka. I da, možda će opet 97% korisnika otići s web stranice, no postići ćeš da će se njih barem 50% ponovo vratiti.

Možda zvuči suludo, no zapravo je prilično jednostavno. Malo više o ovoj temi ipak nekom drugom prilikom. Uskoro 😉

Naravno, kao i uvijek, za dodatne informacije, upite, zahtjeve i pozdrave, stojim ti na raspolaganju. Znaš već da volim piti kave 😉

Get in touch

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće (eng. „cookies“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Možete se dodatno informirati o kolačićima i provjeriti kako ih možete isključiti ili odmah prihvatite instalaciju svih kolačića klikom na "Slažem se".