Impact

Nakon nekoliko godina prisutnosti na tržištu, shvatili smo da ne želimo biti samo još jedna digitalna agencija u nizu. Dugo smo razmišljali na koji način bismo mogli dati više našoj zajednici i okolišu, pa smo kao rezultat toga 2021. godine naglasak stavili na društvenu odgovornost. Vjerujemo da naša odgovornost kao poduzeća nije samo u gomilanju zarade, već i u brizi za naše zaposlenike i zajednicu.

Evo nekih inicijativa koje su nam trenutno važne.

Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Organizacijska kultura

Veoma smo ponosni na našu organizacijsku kulturu koja se osjetiti čim prođete kroz naša vrata. Otvorena komunikacija, zdravi feedback i uvažavanje različitosti, naše su snage. Volimo imati u timu ljude različitih seksualnih orijentacija, vjerskih uvjerenja, kulturnog podrijetla i političkih stavova.

Iznad prosjeka

Čak 85% zaposlenika u Pisalici čine žene, što je daleko iznad prosjeka u ICT industriji. Osim toga, iznimno smo ponosni što postoji jednakost između plaća žena i muškaraca na svim pozicijama.

Zdravlje, pa posao

Sjedilački način života može loše djelovati na naše zdravlje, zbog čega svako naše radno mjesto uključuje ergonomsku stolicu, stol koji ima regulaciju visine te dodatni monitor. Redovito pratimo zdravstveno stanje svih zaposlenika kroz plaćeno dodatno zdravstveno osiguranje. Opuštenost zaposlenika pridajemo mogućnosti da slobodno prošeću poduzećem kako bi se razgibali ili održali sastanak na krovnoj terasi zgrade. Također povremeno na posao dovodimo svoje pse i svi se tome uvijek radujemo. No možda je najveća vrijednost ta što smo prisvojili hibridni model rada kako bismo svoj život što bolje držali u balansu. 

Odgovornost za okoliš

Odgovornost za okoliš

“Kam se koje smeče meče”

Iako nam je plava zaštitna boja, Pisalicu smo pozelenili u svim segmentima; cijelo poslovanje nam je digitalno, printamo samo kada moramo, i to na reciklirani papir, a sav otpad koji stvaramo uredno sortiramo i odlažemo u za to predviđena mjesta. A to je tek početak.

Ured bez plastike

Ustrajni u nastojanju da smanjimo ili eliminiramo naš utjecaj na okoliš, kao dio društveno odgovornog poslovanja objeručke smo prihvatili ideju da iz ureda izbacimo plastiku. Tako koristimo isključivo višekratne tanjure i pribor za jelo. Osim toga, uvijek biramo poslovne poklone koji su bez plastike i u skladu su s društveno odgovornim poslovanjem.

Dijeljenje znanja i iskustva

Dijeljenje znanja i iskustva

Pisalica učionica

Pandemija koronavirusa promijenila je mnoge naše navike, pa tako i načine na koje volimo usvajati znanja. Online edukacije postale su novo normalno, a znanje je dostupnije nego je to bilo ikad prije. Pisalica učionica je mjesto koje okuplja snimljene edukacije iz tema u kojima smo najbolji: content writinga, copywritinga i SEO-a. 

Mentorski program za mlade

S obzirom na bogato znanje i iskustvo koje smo prikupljali godinama, imamo osjećaj odgovornosti podijeliti ga sa zajednicom i pripremiti buduće stručnjake za sve s čime bi se mogli susresti na svom putu do uspjeha. Zato smo kreirali besplatni mentorski program za mlade osobe do 30 godina, koji provodimo dvaput godišnje.

Jedni za druge

Ponosni smo što s vama možemo podijeliti kako smo već nekoliko godina dio priče Akademije poslovnih vještina, besplatnog programa za menadžere i menadžerice organizacija civilnog društva na kojem uče od najboljih stručnjaka iz poslovnog sektora.