Ivona Žugaj: Kutijice na pretplatu u Hrvatskoj nije bilo pa sam osmislila svoju

ivana-zugaj

Ivona Žugaj: Kutijice na pretplatu u Hrvatskoj nije bilo pa sam osmislila svoju

Ivona Žugaj: Kutijice na pretplatu u Hrvatskoj nije bilo pa sam osmislila svoju 1200 650 Pisalica

Ivona Žugaj ima 34 godine, završila je Učiteljski fakultet i radi u osnovnoj školi. Prije 10 mjeseci pokrenula je Peekabook.

Pisalica: Draga Ivona, hvala ti što si pristala na ovaj razgovor. Molim te, reci nam odmah na početku, tko je zaslužan za tvoju ljubav prema knjigama?

Ivona: Za ljubav prema knjigama zaslužni su moji roditelji. Odrasla sam u svijetu priča i kod nas doma uvijek je netko čitao. I danas si dajemo preporuke za čitanje, a potom komentiramo i uspoređujemo dojmove.

Pisalica: S vremenom si ljubav prema knjigama pretvorila u uspješan i, moramo priznati, vrlo kreativan posao! Gdje se rodila ideja/inspiracija za Peekabook kutijice i odakle hrabrost za ovaj, barem za domaće prostore, inovativan proizvod?

Ivona: Kutijice na pretplatu jako su popularne vani i posebno mi se sviđa njihov koncept – svaki mjesec na vaš kućni prag stiže potpuno nova kutijica, s nepoznatim sadržajem, ali znate da je povezan s nečim što jako volite. Osjećaj je kao da vam je rođendan ili božićno jutro baš svaki put kad ju otvarate.

Silno sam si htjela naručiti jednu takvu s knjigama, ali u Hrvatskoj ih tada nije bilo pa sam odlučila osmisliti svoju. Strah i perfekcionizam odgađali su realizaciju malo više od dvije godine, ali želja da postoji kutijica koja će usrećiti sve nas koji volimo knjige i sve što je s njima povezano ipak je bila veća.

moja-aljaska-pisalica
Moja Aljaska, autor: D. Kovačević
Pisalica: No Peekabook nije samo kutijica, zar ne? Što se sve može pronaći u toj mističnoj kutiji?

Ivona: Tako je, Peekabook je mjesečni podsjetnik na to da usporimo i posvetimo se sebi. Živimo užurbano i često ne ostavljamo dovoljno vremena za male stvari koje nas vesele. Svaka Peekabook kutijica ima novije objavljenu knjigu s odličnim kritikama i 3 do 4 bookish, beauty ili lifestyle proizvoda u punoj veličini, koji će vas inspirirati za ugodno provedeno vrijeme kod kuće.

Neki od proizvoda koji su, uz knjigu, bili u dosadašnjim kutijicama su: svijeća, dnevnik čitanja, jastučnica I read past my bedtime, bookmark Bibliophile, platnena torba Allergic to reality, Harry Potter čarape, stalak za knjigu/tablet, lampica za knjigu, bombica za kupanje, vruća čokolada, kava, zdravi prutići… Svi ti proizvodi od nedavno se mogu naručiti i zasebno, na našem malom bookish shopu.

Mnogi proizvodi nastali su u kreativnim suradnjama s hrvatskim i stranim brendovima samo za našu kutijicu, na što smo jako ponosni. Svaka knjiga posebno je omotana u ukrasni papir, a svaka kutijica divno upakirana.

dnevnik-citanja-pisalica
Dnevnik čitanja
Pisalica: Budući da inače radiš kao magistra primarnog obrazovanja, a znamo koliko vremena uzimaju samo pripreme za idući radni dan, kada se stigneš baviti svim svojim poslovnim izazovima i imaš li kod kuće „male vilenjake“, odnosno pomoćnike?

Ivona: Poslovne zadatke radim u svo svoje slobodno vrijeme. Zna biti jako naporno i stresno, ali imam pomoć supruga, koji mi pomaže u svemu vezanom uz web stranicu i u pakiranju kutijica.

Pisalica: Tko je tvoja ciljana publika? Tko kupuje za sebe, a tko za druge? Kupuju li više žene ili muškarci? 🙂

Ivona: Naša ciljana publika su žene kojima dan ne može proći bez ušuškavanja u omiljeno mjesto za čitanje, uz knjigu i šalicu vrućeg čaja ili kave, ali i žene koje bi voljele čitati više, ali zbog velikog izbora ne znaju otkuda krenuti.

S raznim žanrovima želimo potaknuti čitatelje da izađu iz sigurne zone čitanja jednog žanra i tako otkriju neke nove autore i knjige koje možda sami ne bi izabrali, a koji će im se svidjeti. Više kupuju žene, najviše za sebe, a zatim kao rođendanski poklon dragim osobama.

Pisalica: Moramo te pitati, s obzirom na trenutno stanje gospodarstva u Hrvatskoj zbog korone, kako si ti iskoristila „zatišje“ u kojem smo se zatekli gotovo preko noći? Jesi li možda radila na kreiranju novih proizvoda?

Ivona: Iako zatišje nije negativno utjecalo na naše poslovanje, osvijestila smo potrebu za proizvodima koji donose male radosti i usmjeravaju na brigu o sebi.

ivona-zugaj-pisalica
Ivona Žugaj
Pisalica: S obzirom na to da si knjigofil, bi li našim čitateljima, sadašnjim i budućim poduzetnicima,  možda preporučila nekoliko knjiga kao ljetno štivo „za na plažu“?

Ivona: Ima jedna stručna knjiga koju bih preporučila svaom poduzetniku, a ta je Building a story brand Donalda Millera. A što se tiče knjiga općenito, teško mi je izdvojiti samo neke pa bih za početak preporučila sve koje su bile u našim kutijicama 😊.  

Pisalica: Za kraj, gdje se mogu naručiti atraktivne kutije?

Ivona: Mogu se naručiti na www.peekabook.hr

Pisalica: Ivona, hvala ti! 🙂
Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?