3 savjeta za uređivanje profila Facebook stranice koji ti dosad vjerojatno nisu pali na pamet

Da, opet mi o tome kako se reklamirati na Facebooku! ?

Ali što možemo, kada je to i dalje društvena mreža broj jedan u Hrvatskoj. Moram priznati da redovito na mail dobivamo upite – Recite koliko je vođenje Facebook stranice.

I naši klijenti uvijek imaju pitanja o tome kako se reklamirati na Facebooku.

Dakle, zašto opet pišemo o Facebooku?

Zato što je to toliko široka mreža, da se uvijek o njoj može saznati nešto novo.

Ako i ti želiš saznati nešto što vjerojatno još ne znaš, onda skuhaj kavu i kreni na čitanje ?

Osobna iskaznica tvrtke na Facebooku

Kada otvoriš Facebook stranicu svoje tvrtke, odmah ispod naslovne fotografije i call-to-actiona, zamijetit ćeš sekciju „story“. Ovo je nešto poput naše osobne iskaznice, odnosno to je mjesto gdje tvoji kupci mogu ukratko saznati sve važne informacije.

Savjetujem ti da tu napišeš nekoliko rečenica o tvrtki, nešto poput pozdravnog pisma. Također imaj na umu sve ključne riječi koje su relevantne za tvoj biznis i obavezno ih ubaci u tekst. Riječ je o optimizaciji teksta, tehnici koja će ti pomoći da s vremenom što više ljudi čuje za tvoju tvrtku.

Kako bi to trebalo otprilike izgledati, vidi na primjeru našeg klijenta EVA WATER CLINIC.

uredivanje-profila-Facebook-stranice

Danas objavi post od prekjučer

Možda misliš da stavljanje stare objave na Facebook stranicu nema puno smisla i ja se s tobom slažem, ali ne u potpunosti. Zašto?

Jako je važno da tvoji posjetitelji skrolajući po Facebook profilu tvrtke vide kako sadržaj objavljujete redovito, recimo svaka dva dana. Tako, u slučaju da ti je jedna objava koju imaš u svom kalendaru objava promakla, Facebook ti od nedavno omogućuje da ju objaviš naknadno.

Znači, odsad više nećeš samo scheduleirati svoje objave, nego ćeš ih i backdateati ?

Vjeruj mi, uskoro ćeš shvatiti koliko ova opcija nije samo zabavna, već i korisna.

uređivanje-profila-Facebook-stranice

Napokon možemo izmijeniti naslov i fotografiju objave

Ovo je za tebe vrlo važna informacija ?

Budimo iskreni, Facebook je pun bugova i često nam se događa da prilikom kreiranja objave, Facebook povuče fotografiju koju nismo željeli. Ili smo na blogu možda stavili predugačak naslov koji bismo sada rado skratili. Prilagodili za ovu formu.

Srećom, Facebook nam je također nedavno omogućio mijenjati ono što nam se ne sviđa, ali na našu nesreću, trebat ćemo se malo oko toga potruditi ?

Konkretnije, trebamo potvrditi domenu naše web stranice. Facebookov razlog? Zaštita podataka kako naše linkove ne bi koristili zlorabitelji informacija (čitaj: lažne stranice koje se predstavljaju kao mi), odnosno iz Facebooka nam žele omogućiti da sami upravljamo vlastitim sadržajem.

Postupak verifikacije domene možeš odraditi na dva načina:

1) dodati unos DNS TXT-a u svoj DNS zapis kako bi Facebook znao da si ti vlasnik domene ili

2) prenijeti HTML datoteku koju pruža Facebook u web imenik i potvrditi vlasništvo domene u Business Manageru.

Kako to napraviti objasnili su po koracima iz Facebooka pa najbolje da klikneš na njihove upute. Naravno, tu smo i mi ako ti zaškripi ?

Ako pak ti se sve ovo čini kao jedna velika gnjavaža, možemo ti pomoći oko vođenja tvoje Facebook stranice, idejnog osmišljavanja objava, kreiranja kalendara objava i općenito oko toga kako se reklamirati na Facebooku.

Javi nam se – ne grizemo ?