Kako bi trebala izgledati Instagram stranica jedne tvrtke?

Iako ima sve više pojedinaca koji jasno izražavaju svoj stav protiv Instagrama jer se njime širi lažna savršenost, Instagram i dalje iz dana u dan nepokolebljivo broji nove članove. Mnoge tvrtke su jasno zapazile taj trend i otvorile svoje profile na toj mreži.

No, je li to dovoljno?

Tko nije na Instagramu, magarac!

Već smo pisali o tome zašto je važno biti prisutan na Instagramu, kao i o tome kako povećati broj followera. Ono što nismo spomenuli je to kako bi Instagram profil jedne tvrtke trebao izgledati.

Zato u nastavku dijelimo s vama Instagram profile odabranih tvrtki koje na toj društvenoj mreži znaju što rade.

Melem – @Melem_official

Domaći brend Melem svoje male rituale njege na Instagramu prezentira odlično, što im je donijelo više od 8.000 pratitelja. Na svakom vizualu nalazi se jedan Melem proizvod, ali uvijek u kontekstu neke priče, baš kao što Ikea prikazuje namještaj u svojim prodavaonicama.

Ono što Melem može raditi bolje su naglasci. Bilo bi lijepo vidjeti da svaka naslovna fotografija naglasaka bude u dizajnu druge melem kutijice ?.

melem-official

Journal – @journal.hr

Sviđa nam se Instagram stranica portala Journal koji će uskoro prikupiti 100.000 followersa. Journalu je nit vodilja stranice nude boja, odnosno boja kože. Fotografije koje koriste provučene su kroz filter zahvaljujući kome je regulirana toplina svake fotografije.

Ipak, trebali bi poraditi na opisu, odnosno kratkoj biografiji. Savjetujemo dodati nekoliko emotikona, kao i moto/viziju brenda.  

journal-instagram

Poliklinika Bagatin – @bagatinclinic

Poliklinika Bagatin možda u vizualima nema toliku dosljednost kao što imaju prethodna dva brenda, no nama se sviđa različitost sadržaja koji objavljuju. Tu ima zaista svega, što samo pokazuje da prate novitete na tržištu i onda kada je u pitanju marketing.

Fotke prije i poslije vjerno dočaravaju uspješne zahvate. Također, često objavljuju video materijale što im svakako ide u korist jer, već smo spomenuli, video forme će do 2021. činiti više od 80% sadržaja na internetu. Razni eventi na Instagramu popraćeni su s nekoliko fotografija koje se izmjenjuju poput listanja foto albuma. Naravno, tu su i naglasci te biografija koji su napravljeni majstorski.

poliklinika-bagatin-instagram

Volim meso – @volim_meso

Ljubitelji kvalitetne mesine među vama sigurno su čuli za brend Volim meso. Fotografije su im odlične ili, kako se kaže, za prste polizati! Na sam pogled na njihovu stranicu budi se želja za hranom, a to bi trebala i biti poanta, zar ne?

Očito, najviše su nas oduševile fotografije koje su bistre, čiste, zanimljivih kompozicija i perspektiva fotografiranja.

volim-meso-instagram

Poslovna Instagram stranica treba imati sve ovo

Fotografije su na Instagramu SVE. Trebaju biti kvalitetne (najbolje da su „okinute“ profesionalnim fotoaparatom) i dorađene u Photoshopu ili jednoj od aplikacija koje se mogu pronaći u virtualnoj trgovini na svakom pametnom telefonu.

Biografija je važna. Imate otprilike dva reda da kažete nešto pametno. Tu bi svakako trebali ugurati moto tvrtke, poveznicu na web stranicu ili kakvu drugu društvenu mrežu te dodati hashtagove koje redovito koristite.

Konačno, cijela stranica trebala bi imati prepoznatljivi vizualni identitet i neku konzistentnost. Da biste to postigli neće vam biti dovoljan besplatni alat poput Canve, već malo vještije ruke.

Ako želite pomoć, javite nam se s povjerenjem. Spremni smo oduševiti vas! ?