Naučite kreirati Instagram Reels i privucite velik broj potencijalnih kupaca

Instagram Reels je jedna od najnovijih značajki Instagrama koja pruža mogućnost kreiranja zanimljivih videozapisa u trajanju od 15, 30 ili 60 sekundi. Ako se pitate može li se išta reći u tom periodu, vjerujte nam na riječ, može se.

Koliku moć imaju Instagram Reelsi, nedavno smo se uvjerili i sami. Naime, jedna naša klijentica redovito je snimala Instagram Reelse. U manje od 3 mjeseca broj njenih pratitelja povećao se sa 30.000 na 100.000 angažiranih korisnika!

Zašto su Instagram Reelsi toliko značajni?

S obzirom da je to značajka koju je nedavno uveo, Instagram želi da što više ljudi sazna za nju. Zato “gura naprijed” profile onih korisnika koji koriste ovu značajku. Jednostavnije rečeno, snimate li Instagram Reelse, algoritam Instagrama će vaš sadržaj bolje rangirati.

Još jedna prednost Instagram Reelsa je što možete kreirati edukativne i zabavne videozapise koji privlače pažnju vaših pratitelja, inspiriraju ih, navode na komentiranje ili dijeljenje vašeg sadržaja. A budući da algoritam Instagrama kod rangiranja uzima u obzir broj interakcija s publikom, nagradit će vas boljim rankingom.

Zadnja, ali ne i manje važna činjenica je da se Instagram Reelsi prikazuju svim korisnicima Instagrama, a ne samo vašim pratiteljima. Ako planirate ili već djelujete na međunarodnom tržištu, tada je snimanje Instagram Reelsa odlična prilika da dosegnete potencijalne kupce koji se nalaze i izvan granica Hrvatske.   

Kako kreirati Instagram Reels?

Sada kada ste shvatili važnost Instagram Reelsa, bacimo se na njihovo kreiranje! Do opcije za kreiranje Instagram Reelsa možete doći na tri načina, a sve smo ih prikazali u nastavku.

instagram-reels
instagram
instagram-videouradak

Nakon što ste na jedan od prethodno spomenutih načina ušli u značajku Instagram Reels, otvara vam se sljedeći prozor.

kreiranje-instagram-reelsa

S lijeve strane nalaze se brojne mogućnosti za izradu kreativnih videozapisa. Možete odabrati duljinu trajanja Instagram Reelsa, brzinu, glazbu, dodati razne efekte… Budući da korisnici Instagrama sadržaj pretražuju po glazbi, ako je koristite, postoji velika šansa da vas zamijete i zaprate. Što se tiče izbora glazbe, birajte onu koja je trenutno popularna na Instagramu. Zašto? Zato što upravo tu glazbu koriste i drugi korisnici čime se povećava šansa da naiđu na vašu objavu.

Ako već imate snimljeni videozapis, jednostavno ga učitajte iz galerije. Nakon toga, videozapis možete spremiti, crtati po njemu ili dodati tekst.

Instagram Reelsi posebni su po tome što u jedan video možete dodati nekoliko kratkih videa. Učitajte video i odredite koji dio želite da bude prisutan na Instagram Reelsu. Kliknite „Dodaj“ i prijeđite prstom prema gore kako bi učitali sljedeći video.

Zanimljivo je da tekst možete dodati samo na određeni dio Instagram Reelsa. Kako? Unesite tekst i na vremenskoj crti odredite do kojeg dijela želite da tekst bude prisutan na ekranu.

how-to-create-instagram-reels

Jednom kad završite uređivanje, vrijeme je za objavu! No prije toga dodajte opis i hashtagove. Instagram Reels možete objaviti samo kroz Story i tada će na Instagramu biti prisutan samo 24 sata. Dodate li ga u naglaske (eng. highlights), sačuvat ćete ga na svom profilu trajno. Instagram Reels također možete podijeliti na Instagram feedu i/ili na posebnoj kartici za Instagram Reels.

Savjetujemo vam da Instagram Reelse dijelite ne samo kroz Story, već i na feedu kako bi ga vidio što veći broj korisnika. Jer, vjerujemo da ste već shvatili, to sa sobom nosi i veću mogućnost interakcije sa sadržajem, što pak opet dovodi do boljeg rangiranja.

Ne zaboravimo još spomenuti da prije same objave možete označiti osobe te odabrati naslovnu fotografiju za Instagram Reels, kako bi se što bolje uklopio u vizualni identitet vašeg feeda.

dijeljenje-instagram-reelsa

Jednom kada se upoznate sa značajkama Instagram Reelsa i kontinuirano ih krenete objavljivati, nakon određenog vremena svjedočit ćete privlačenju velikog broja pratitelja (čitajte: potencijalnih kupaca) na svoj profil.

Zatrebate li podršku za vođenje svog Instagram profila, javite nam se.

Rado ćemo vam pomoći i biti svjedoci vašeg nevjerojatno brzog organskog rasta. ?