5 CRM aplikacija za efikasno upravljanje poslovanjem

Zove vas Ivan Ivić i zvuči kao da se znate 100 godina, a vi nikako da se sjetite tko je on? Ili možda na sastanku tima u sekundi trebate izreći broj upita koji ste ostvarili u posljednjih 30 dana? Pa nakon sastanka maštate o tome kako bi bilo lijepo da vas neka aplikacija podsjeća kojim se potencijalnim klijentima trebate danas javiti. A da vam ne pišemo još o tome kako bi divno i krasno bilo imati neku automatiziranu “to do” listu koja bi vas iz dana u dan podsjećala na važne poslovne zadatke.
Ah!!!

Znate i sami da učinkovito planiranje radnih aktivnosti podrazumijeva mnogo vremena kojim obično ne raspolažete u današnjoj užurbanoj svakodnevici.
Zato, ako ste se prepoznali u samo jednoj od navedenih situacija, čitajte dalje jer ćete si olakšati ne samo poslovanje, već i život.

U nastavku dakle pišemo o CRM sustavima, odnosno sustavima za upravljanje odnosima s klijentima.

Poznato je da Customer Relationship Management (CRM) sustav:

  • omogućuje bržu i jednostavnu međusobnu komunikaciju
  • olakšava praćenje rezultata poslovanja
  • efikasno upravlja odnosima s klijentima i
  • ubrzava rad s klijentima.

Iako postoje stotine CRM rješenja u nastavku izdvajamo nekoliko mogućnosti koje možete iskoristiti za unaprjeđenje vlastitog poslovanja 😊.

Krenimo redom!

Insightly

Insightly je najpopularniji CRM softver za korisnike Googlea i Officea 365, a prednost je u njegovoj automatizaciji. Dakle, koristeći ovaj softver više nećete morati brinuti o spremanju unesenih podataka, već se unesene promjene automatski spremaju. Njegova popularnost vidljiva je i u brojkama. Ovu aplikaciju koristi više od 1,5 milijuna korisnika te više od 25. 000 tvrtki diljem svijeta! Namijenjena je tvrtkama svih veličina te različitih industrija, a dostupna je putem web preglednika te mobilne aplikacije.

Insightly znatno olakšava poslovanje jer prvenstveno prati radne zadatke i njihovo izvršenje putem ugrađenog kalendara. Odlučite li se za ovu platformu možete ju besplatno isprobati, a ako se ona pokaže učinkovitom za vaše poslovanje, mjesečna pretplata će vas koštati od 29$ do 99$.

Capsule

Ova platforma pokrenuta je 2009. godine prvenstveno kako bi se poboljšale CRM usluge koje su, prije njenog nastanka, bile pretjerano pojednostavljene ili pak komplicirane za većinu poduzeća. Što se tiče funkcionalnosti same Capsule platforme, u nju je moguće dodavati bilješke, dokumente te različite datoteke, pohranjivati e-poštu klijenata, unositi radne zadatke, dijeliti cjelokupan pregled klijenata. Zapravo, ova platforma štedi vrijeme, pomaže izgraditi snažnije odnose s klijentima te ostvariti veću prodaju, a njena prednost vidljiva je i kroz jednostavan dizajn i administraciju.

Capsule aplikaciju moguće je besplatno isprobati na 30 dana ili odabrati između dva načina plaćanja:

  • 12£ mjesečno za male timove ili
  • 24£ mjesečno za tvrtke koje upravljaju vlastitim timovima.

Asana

Asana je web i mobilna aplikacija koja omogućuje organiziranje, praćenje i upravljanje postavljenih zadataka te koordiniranje timova. Prvenstveno se koristi kako bi se olakšala komunikacija te izbjeglo korištenje e-mail poruka.

Kako je unutar Asane moguće kreiranje zadataka, projekata, razgovora, kontrolnih ploča i dijagrama, aplikaciju je moguće koristiti i za koordinaciju sastanaka te planiranje kampanja. Pruža mogućnost povezivanja sa servisima kao što su Dropbox, Google Drive, Slack, WordPress, MailChimp te dopušta uploadanje dokumenata veličine do 100 MB. Free verzija je za manje tvrtke i više nego dovoljna, a ako se odlučite za pretplatu, ona se kreće od 12$ do 24$ mjesečno.

Rekli bismo, best buy opcija za male timove. Zato smo je i sami dugo koristili te smo je tek nedavno zamijenili HubSpotovim CRM-om.

Pipedrive

Pipedrive pomaže malim prodajnim timovima kod upravljanja složenim i dugotrajnim procesima. Dakle, ova aplikacija povećava produktivnost prodaje, daje jednostavne i efikasne izvještaje o prodaji, štedi vrijeme te pruža mogućnost sinkronizacije s Google aplikacijama.

Njena dobra strana je ta što su sve informacije prikazane na jednostavan i razrađen način. Danas ovu aplikaciju koristi više od 85. 000 tvrtki širom svijeta, a cijene aplikacije na mjesečnoj razini kreću se od 13 € do 50€.

Naravno, istu aplikaciju moguće je isprobati besplatno prije same pretplate.

Less Annoying CRM

Posljednja aplikacija koju smo izdvojili omogućuje pohranjivanje bilješki, zadataka, događaja te informacija o važnim kontaktima, što znači da će njezinom uporabom sve informacije biti dostupne na jednom mjestu. U istoj se može postaviti i zajedničko korištenje s drugim korisnicima te sinkronizacija s Google kalendarom radi lakšeg pristupa s telefona.

Cijena njene mjesečne pretplate iznosi 10 $ po korisniku.

Sada kada znate kako efikasno organizirati svoje poslovanje, nema razloga da besplatno ne isprobate jednu od navedenih CRM aplikacija 😃. Ako negdje zapnete, znate kome se možete obratiti – našem malom marketinškom timu.