5 načina kako prikupiti e-mail adrese potencijalnih kupaca

Kupci su ti svojevoljno ustupili svoje e-mail adrese? Odlično, zabava može početi! Zašto? Zato što nema efikasnijeg načina na koji im se možeš obratiti od tog personaliziranog maila koji ćeš poslati jednom ili dvaput tjedno.

(OK, telefonski poziv možda bi bio bolja opcija, ali imaj na umu da je poziv ujedno i agresivniji način obraćanja.)

Znamo da se već ponavljamo kao papiga, ali morali smo ponovo istaknuti važnost jednog od najpopularnijih kanala direktnog marketinga.

Naravno, da bi se obratili potencijalnim kupcima, moramo imati bazu mailova. No što ako su tvoje mailing liste gotovo prazne? ?

Kako natjerati potencijalnog kupca da ostavi svoju e-mail adresu?

Otkrivamo ti u nastavku! ?

Dodaj obrazac za prikupljanje e-mail adresa unutar članka

Objavljuješ li članke na web stranici redovito, svakako ugradi formu za prikupljanje e-mail adresa.

S ciljem prikupljanja većeg broja e-mail adresa, preporučujemo sljedeće. Unutar navedenog obrasca potencijalnim kupcima ponudi i malo dodatne motivacije. Primjerice, ponudi im skidanje besplatne PDF knjige ili prezentacije koja će dodatno objasniti neku temu iz članka.

Vjeruj nam da će korisnici rado ostaviti svoju e-mail adresu ponudiš li im zauzvrat nešto što ih zanima ?.

Istakni osjećaj hitnosti  u pozivu na akciju

Prodaješ li proizvode na svojoj web stranci, isticanje ograničene ponude može ti pomoći prikupiti nove mailove. Smatra se da će korisnici prije kupiti neki proizvod u čijem pozivu na akciju je istaknuta hitnost.

Primjerice, možeš postaviti tajmer za odbrojavanje ili naglasiti sljedeće:

  • još samo 3 komada
  • ostvari 30% popusta samo danas.

No kako je preduvjet narudžbe upisivanje e-mail adrese, kako god okreneš dobivaš.

Landing stranica za prijavu

Na svojoj web stranici napravi landing stranicu (čitaj: zasebnu stranicu) za upis na mailing listu. Ona zapravo navodi korisnika na željenu radnju pa kreiranje iste povećava broj pretplatnika.

Newsletter prijava mora biti vidljiva na svakoj web stranici

e-mail-adrese

Kako zbog „skrivene“ newsletter forme potencijalni korisnik ne bi napustio web, preporučujemo istaknuti newsletter formu na vidljivo mjesto na web stranici. Primjerice, newsletter formu možeš postaviti na sredinu početne stranice.

E-mail adresa kao obavezan element nagradnog natječaja

Organiziraš li tu i tamo nagradne natječaje, iskoristi ih za prikupljanje novih pretplatnika. Odlučiš li se na tu opciju u obavezne uvjete nagradnog natječaja uvrsti kućicu s e-mail adresom.

Ako su korisnici zainteresirani za nagradni natječaj, znači da ih zanimaju i tvoji proizvodi ili usluge i neće imati problema s ustupanjem e-mail adrese ?.

Sada kada znaš kako prikupiti e-mail adrese potencijalnih klijenata, imaj na umu da svoje liste moraš stalno njegovati. Dakle, kontinuirano nadograđivati, a i “uklanjati” one pretplatnike koji nisu aktivni (što možeš lako saznati u statistikama alata za e-mail marketing).

Za kraj, upamti da kreirani newsletter uvijek mora donositi neku korist za tvoje pretplatnike! Inače ti sav trud džabe.

Zapneš li kod kreiranja, zvrcni nas! ? Tu smo za tebe.