Brendiranje proizvoda, usluge, turističke lokacije i poduzeća

Brend je reputacija koju kao pojedinac, poduzeće, proizvod ili usluga imamo u društvu koje nas okružuje. Što je naš brend jači, to je veća lojalnost naših kupaca prema nama te lakše ostvarujemo prodaju po višim cijenama. Shodno tome, brendiranje uključuje niz aktivnosti koje radimo kako bismo poboljšali tu našu reputaciju. Važno je znati, ne radimo li ciljano na brendiranju, svejedno ćemo imati brend – no to mišljenje u javnosti vrlo vjerojatno se neće poklapati s našim mišljenjem. Imat ćemo reputaciju kakvu ne želimo. Zato je važno više nego ikad – brendirati se!

U Pisalica reklamnoj agenciji fokusiramo se na:

U brendiranju se fokusiramo na:

vidljivost
diferencijaciju
kreativnost
kvalitetu

Brendiranje poduzeća

Bez obzira na to čime se bavite, vaše poduzeće ima određenu reputaciju u društvu. Što je ta reputacija, odnosno tuđe mišljenje o vama bolje, to je veća šansa da ćete doći do svojih idealnih klijenata/kupaca, suradnika i partnera, ali i medija koji vam mogu pomoći izgraditi vašu vidljivost na tržištu na kojem djelujete. U posljednje se vrijeme puno pozornosti posvećuje i brendiranju turističkih lokacija, osobnom brendiranju i employer brandingu. Ukratko, postalo je svima jasno da kvalitetan brend otvara sva vrata.

Brendiranje proizvoda/usluga

Uz kontinuirano brendiranje poduzeća, pametno je brendirati i sve svoje proizvode i usluge. Iako zvuči komplicirano, to uvijek ne mora biti tako. U procesu brendiranja proizvoda i usluga, najvažnije je razmisliti o diferenciijaciji – po čemu se moj proizvod/usluga razlikuje od drugih na tržištu? Kako proizvodom/uslugom pomažem svojim kupcima život učiniti lakšim i boljim? Nakon što smo otkrili svoju jedinstvenu ponudu, pisanje brand strategije samo je šlag na torti.

Ako se ne markirate, možete biti sigurni da to drugi čine umjesto vas.

Upoznajte naš način rada.

01

Vaša jedinstvena ponuda

Prije procesa brendiranja postavit ćemo vam samo jedno, ali nimalo lako pitanje – znate li koja je vaša jedinstvena ponuda? Što to nudite, a bolje je i drugačije od ponude vaše konkurencije? Odgovor koji imate pripremljen u rukavu vjerojatno nije točan odgovor. I zato ćemo se na ovom dijelu, uvodnom dijelu u brendiranje, zadržati toliko dugo dok ne otkrijemo vašu jedinstvenu ponudu.

02

Brend arhetip

Nakon što smo se upoznali s vašom ponudom, pozabavit ćemo se istraživanjem tržišta. Kako vaše proizvode/usluge vide vaši zaposlenici, osobe koje vas poznaju, vaši sadašnji i budući kupci? Jeste li se već prepoznali u jednom od 12 brend arhetipova ili tek trebate stvoriti svoju autentičnu priču? Ako nemate pojma o čemu vam upravo govorimo, ne brinite. Zato smo tu mi.

03

Gradimo priču

Moramo priznati, ovo je najzabavniji dio procesa za nas jer sada imamo na stolu izazov kako ispričati zanimljivu priču o vašem proizvodu/usluzi, a zatim tu istu priču pretočiti u boje, grafike, slova i, u konačnici, nešto vrlo primamljivo, nešto poputa sladoleda s najdražim okusom. Ovdje ćemo brainstormati, skicirati, istraživati, kreirati, debatirati, a onda doći do rješenja koja će se svidjeti vašim kupcima.

04

Širimo dobar glas o vama

No džabe nam i najveći, najmoderniji i najluksuzniji brod na svijetu, ako je ostao u luci i nitko za njega ne zna. Tako je i s vašim brendom. Tu primamljivu priču, čeznutljivih boja, okusa i mirisa sada trebamo predstaviti javnosti. Kako ćemo to učiniti? Pa, kako smo u prethodnim koracima otkrili i detaljno istražili vašu ciljanu publiku, sada ćemo sadržaj plasirati na one online i offline kanale gdje se ta publika zadržava.

Kreirajmo uspješne priče
zajedno.

Želite da vam pomognemo uslugama u kojima smo najbolji? Odgovorite nam na nekoliko kratkih pitanja i javit ćemo vam se s ponudom u najkraćem mogućem roku.

  Vrsta projekta:
  Pisanje tekstova za web projektDigitalno oglašavanjeEdukacija za moju tvrtkuIzrada web straniceNešto drugo

  Vaš budžet:
  Manje od 5.000kn5.000 - 20.000kn20.000 - 50.000knViše od 50.000kn

  Postavke privatnosti

  Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

  Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
  Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
  Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?