5 alata koji znatno olakšavaju vođenje društvenih mreža

vodenje-drustvenih-mreza-alati

5 alata koji znatno olakšavaju vođenje društvenih mreža

5 alata koji znatno olakšavaju vođenje društvenih mreža 1200 650 Pisalica

Svatko tko je probao voditi barem jednu društvenu mrežu zna koliko to može biti zahtjevno. Posebno kada je riječ o vođenju više društvenih mreža odjednom. Nerijetko se dogodi da u svoj toj zbrci zaboravite zakazati neku objavu ili je zakažete na sasvim drugom profilu.

Srećom, na tržištu postoje razni besplatni i plaćeni alati koji olakšavaju i ubrzavaju vođenje društvenih mreža. Tako preko jedne platforme sada možete upravljati s nekoliko društvenih mreža.

Kako se u moru tih alata ne bi izgubili, izdvojili smo 5 alata za učinkovito upravljanje društvenim mrežama. Pa krenimo redom. 😊

Buffer

Buffer je besplatan alat za upravljanje društvenim mrežama koji omogućuje dijeljenje sadržaja na Facebooku, Instagramu, LinkedInu i Twitteru. Za upravljanje Pinterest profilom, potrebno je imati plaćenu verziju. Besplatna verzija dopušta integraciju 3 profila, zakazivanje 10 objava, a alatom može upravljati samo jedan korisnik. Buffer je, dakle, odličan alat za one koji tek započinju svoje poslovanje. 

Najjeftiniji plan stoji 15$, a uključuje integraciju 8 profila, zakazivanje 100 objava, ali i dalje alatom može upravljati samo jedan korisnik.

Što se tiče analitike, na besplatnoj verziji dostupna je samo osnovna analitika, dok je detaljna analitika dostupna isključivo na plaćenim verzijama. Također, na plaćenim je verzijama moguće zakazivati objave s prvim komentarom, carousel objave, dodavati lokaciju, označavati osobe, stavljati poveznice s web stranice, zakazati priče itd.

Ono što će vam zasigurno biti zanimljivo je činjenica da za svoje nadređene ili klijente možete izrađivati izvještaje o uspjehu na društvenim mrežama. Dobra vijest je da plaćene verzije imaju besplatan probni rok u trajanju od 14 dana.

Hootsuite

I Hootsuite ima besplatnu verziju, a ona uključuje integraciju 3 profila, zakazivanje 30 objava, dok alatom može upravljati jedan korisnik. Za analitiku, neograničeno zakazivanje objava i upravljanje 10 ili više korisnika, potrebno je imati plaćenu verziju.

Ovaj alat omogućuje upravljanje sljedećim društvenim mrežama: Facebookom, Instagramom, LinkedInom, Twitterom, Pinterestom i YouTubeom. Za još detaljniju analitiku, može se integrirati s Google Analyticsom. 

Hootsuite pruža sve mogućnosti kao i Buffer, ali i brojne druge. Primjerice, preko Hootsuite nadzorne ploče možete odgovarati na sadržaj i poruke sa svih društvenih mreža. Sve plaćene verzije imaju besplatan probni rok u trajanju od čak 30 dana. U slučaju da vam se alat ne svidi, unutar tog razdoblja možete prekinuti njegovo korištenje.

drustvene-mreze

Izvor fotografije: Photo by Adem AY on Unsplash

Eclincher

S druge strane, Eclincher ima isključivo plaćene verzije. Na najosnovnijoj verziji omogućuje integraciju 10 korisničkih računa, zakazivanje neograničenog broja objava, a alatom može upravljati jedan korisnik. Preko Eclinchera možete upravljati Facebookom, Twitterom, Instagramom, YouTubeom, LinkedInom, Pinterestom te Google My Businessom. I ovaj alat moguće je integrirati s Google Analyticsom.

Eclincher ima slične mogućnosti kao i Hootsuite. No ono što ga definitivno izdvaja je integracija s besplatnim alatom Canva. Preko Eclinchera tako možete uređivati i zakazivati objave bez potrebe da napustite platformu. Također, unutar same platforme možete skraćivati svoje URL-ove jer je Eclincher integriran i s alatima Bitly i Sniply. Sve verzije Eclincher alata imaju 14-dnevnu besplatnu verziju.

Social Pilot

Social Pilot je još jedan alat koji ima isključivo plaćene verzije, a omogućuje upravljanje sljedećim društvenim mrežama: Twitterom, Facebookom, LinkedInom, Instagramom, Pinterestom, Tumblrom, Google My Businessom i TikTokom.

Na najjeftinijoj verziji, ovaj alat nudi integraciju 100 profila, neograničeno zakazivanje objava, a alatom može upravljati 10 osoba. Po svojim funkcionalnostima veoma je sličan Eclincheru no ono što ga izdvaja je što sadrži filtre (poput dobi, spola i sl.) kako bi se objave prikazale upravo vašoj ciljanoj skupini. Također je integriran s alatom Canva. Sve verzije imaju probni rok od 14 dana.

Sendible

Za kraj ćemo vas upoznati s alatom Sendible. Ovaj alat, baš poput Eclinchera i Social Pilota, nemaju besplatan plan, već isključivo plaćene planove. Sendible omogućuje upravljanje Twitterom, Instagramom, LinkedInom, Pinterestom, YouTubeom i Google My Businessom. Također ga je moguće integrirati s Google Analyticsom.

Osim već spomenutih funkcionalnosti, Sendible omogućuje i kreiranje sadržaja za WordPress, Tumblr, Medium ili Blogger bez potrebe da napustite platformu. Integriran je s alatom Canva te ga je moguće povezati s alatom Slack kako bi primali obavijesti o aktivnostima na svim društvenim mrežama. Svi planovi dolaze s 14-dnevnim besplatnim probnim rokom.

Eto, to su neki od alata koji će vam znatno olakšati vođenje društvenih mreža. Želite li pak vođenje društvenih mreža prepustiti u naše ruke, slobodno nas kontaktirajte. Tu smo za vas. 😊

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?