SEO – Optimizacija web stranice

Ako ste svjesni toga da na internetu sa svojim poslovanjem trčite poslovni maraton, a ne sprint, onda je SEO – Optimizacija web stranice ono što vam treba. Kada govorimo o SEO-u, zapravo je riječ o nizu aktivnosti usmjerenih prema podizanju posjećenosti vaše web stranice putem tražilica kao što su Google, Yahoo, DuckDuck i slične. Pojednostavljeno rečeno, riječ je o aktivnostima koje vam omogućuju da se sadržaj s vaše web stranice prikaže na samom vrhu tražilice. na tronu.

U reklamnoj agenciji Pisalica posvećeni smo detaljnom SEO procesu:

digitalno-oglasavanje

U SEO aktivnostima fokusiramo se na:

ključne riječi
sadržaj
vizuale
vanjske linkove

On-site optimizacija web stranice

Unutarnja optimizacija web stranice odnosi se na sve SEO aktivnosti na samoj stranici. S optimizacijom krećemo već kod odabira domene i hijerarhije URL-ova. Nakon toga posvećujemo se kategorizaciji i pisanju optimiziranog sadržaja. Potom pazimo da je sadržaj i stilski posložen, budući da i to utječe na SEO te da postoji više međusobnih poveznica na web stranici.

Off-site optimizacija web stranice

Za razliku od unutarnje, vanjska optimizacija web stranice odnosi se na aktivnosti optimizacije koje se rade izvan web stranice. Tu obraćamo pozornost na lokaciju servera na kojoj se nalazi stranica, zatim na autoritet koji web stranica ima na internetu. Posebnu pozornost posvećujemo vanjskim linkovima (eng. backlinks) koji su s vanjskih jakih domena usmjereni na web stranicu koju želimo kvalitetno optimizirati.

Optimizacija web stranice je maraton. To je posao koji se radi od prvog do zadnjeg dana postojanja web stranice.

Upoznajte naš način rada.

01

Istraživanje potreba i ciljeva

Prije same suradnje, klijentu jasno dajemo do znanja kako je SEO maraton i treba se provoditi kontinuirano da bismo imali uspješne rezultate. U toj početnoj fazi klijenu se postavljaju pitanja o njihovim potrebe i ciljevima – gdje žele biti na tri godine, koju konkurenciju žele nadmašiti, na kojem tržištu se žele ostvariti i slično. Tek potom se bacamo na posao optimizacije web stranice.

02

Postavljanje strategije

Nakon što smo saznali klijentove potrebe i želje te smo raspisali ciljeve do kojih ćemo doći po SMART metodi, vrijeme je za kreiranje strategije. Tu dogovaramo na koje ćemo sve načine raditi na optimizaciji web stranice kako bismo došli do željenih rezultata.

03

Istraživanje ključnih riječi

Temelj kvalitetne optimizacije web stranice nemoguće je napraviti bez detaljnog istraživanja ključnih riječi. Zato prije bilo kakvih aktivnosti istražujemo detaljno i kvalitetno pojmove koji su od značaja u vašoj branši i pojmove koje vaša ciljana skupina, naravno, pretražuje na internetu kada ima neki problem ili izazov koje ne zna sama riješiti.

04

On-site i off-site optimizacija

Tek kao zadnji korak radimo na on-site i off-site optimizaciji web stranice. Krećemo od dijela aktivnosti koje možemo riješiti jednokratno, poput URL hijerarhije i opisivanja kategorija, dok za aktivnosti koje je potrebno raditi kontinuirano izrađujemo plan. Recimo, ali ćemo dogovoriti content strategiju te pisati dodatno nekoliko članaka mjesečno kako bismo sam web što bolje optimizirali s ključnim pojmovima relevantnima za vaše poslovanje.

Kreirajmo uspješne priče
zajedno.

Želite da vam pomognemo uslugama u kojima smo najbolji? Odgovorite nam na nekoliko kratkih pitanja i javit ćemo vam se s ponudom u najkraćem mogućem roku.

  Vrsta projekta:
  Pisanje tekstova za web projektDigitalno oglašavanjeEdukacija za moju tvrtkuIzrada web straniceNešto drugo

  Vaš budžet:
  Manje od 5.000kn5.000 - 20.000kn20.000 - 50.000knViše od 50.000kn

  Postavke privatnosti

  Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

  Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
  Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
  Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?