Copywriting SEO Web dizajn 29 veljače, 2024

Web-shop za žene s posebnom pričom

Za brend Arya Intimo, koji tržištu donosi liniju proizvoda za žene oboljele od karcinoma, zamislili smo, raspisali i izradili web-shop koji je sigurna luka za sve žene koje su se suočile s ovom dijagnozom.

Task

Pisanje tekstova za web-shop, dizajn i izrada web-shopa.

 • SADRŽAJ

  Copywriting

 • DIZAJN

  Web dizajn

 • KLIJENT

  Arya Intimates

 • STRATEGIJA

  SEO optimizacija

 • Tags

  Copywriting, SEO, Web dizajn

Kad joj je dijagnosticiran rak dojke, Simona Augustić, osnivačica brenda Arya intimo, bila je uplašena i uznemirena; osjećala je da gubi kontrolu nad vlastitim tijelom. Tako je spletom okolnosti detaljno istražila web-shopove koji prodaju proizvode za žene oboljele od karcinoma. I otkrila sve njihove manjkavosti.

Arya intimo rezultat je Simonine odlučnosti da stvori prostor kojeg na tržištu nije našla, onda kad ga je trebala. Da kreira mjesto zajedništva za žene oboljele od raka, gdje mogu brzo i jednostavno pronaći proizvode koji će im pomoći da se osjećaju lijepo i ugodno u svojoj koži, i onda kad se njihovo tijelo mijenja.

Saznajte kako smo predstavili njenu misiju i izradili web-shop „od žene, za žene“ – za žene koje dijele istu, a posebnu priču.

Faza prva – istraživanje tržišta

Prvi korak procesa izrade web-shopa bilo je, kao i uvijek, detaljno istraživanje ciljane skupine i tržišta. Prvo smo pratili Simonine tragove. Što je sve potrebno ženi oboljeloj od raka dojke? Koje su njene emocionalne potrebe? Koji će joj proizvodi pomoći da se osjeća bolje na svakom koraku života s dijagnozom – od pregleda, preko liječenja, do oporavka?

Kako tržište definira te potrebe i kako na njih odgovara? Gdje pogađa, a gdje promašuje?

Faza druga – prezentacija priče i promišljena kategorizacija

Žene kojima je dijagnosticiran rak osjećaju se prije svega uplašeno i preplavljeno emocijama i informacijama. Potrebno im je osjećati da nisu same; da ih se razumije. To je i klijentici bilo jako važno pa su tekstovi koje smo napisali osobni i puni emocija – cilj im je stvoriti osjećaj zajedništva. Uz to, tekstove prožima i osjećaj borbenosti i snage ženskog tijela i duha. Arya ipak, između ostalog, znači i lavica! I taj je motivirajući trenutak Simoni bio veoma važan.

Vođeni rezultatima istraživanja i klijentičinim osobnim iskustvom, razradili smo kategorizaciju proizvoda koja je jednostavna i intuitivna. Tako korisnice web-shopa osjećaju uvijek da su na pravom mjestu; da će lako i brzo pronaći sve što im treba. Olakšati proces istraživanja proizvoda bila nam je nit vodilja. Željeli smo postići da se posjetiteljice web-shopa na svakom koraku osjećaju sigurno i zbrinuto.

Faza treća – izrada web-shopa

Koncept „od žene, za žene“ u ovom slučaju ima osobit značaj. Žene razumiju koliku moć ima zadovoljstvo koje osjećaju kad su sami sebi lijepe i ženstvene. Baš na tom osjećaju često temelje i dio svog identiteta.

Kad su prisiljene odreći se stvari koje su naučene povezivati sa ženstvenošću, osjećaju gubitak kontrole – čak i gubitak dijela sebe. I baš je zato Arya intimo web-shop dizajniran vodeći se idejom „od žene, za žene“. Uvijek elegantna crna spojena je s neutralnim nijansama boje kože. Tipografija je jednostavna, a nježna, dok tekst pluta; nastaje i nestaje. Čitav dizajn djeluje nježno, ženstveno i toplo – jer prije svega poručuje: „znamo i razumijemo da osjećati se lijepo znači osjećati se dobro“.

U dizajnu web-shopa, razrada kategorija oživljava na način na koji je i zamišljena. Sve su kategorije proizvoda lako dostupne; proces filtriranja je praktičan. Opisi proizvoda predstavljeni su jasno, bez nepotrebnih dizajnerskih distrakcija i potkrijepljeni su fotografijama proizvoda. Postupak dodavanja proizvoda u košaricu i sama narudžba maksimalno su pojednostavljeni.

Faza četvrta – testiranje web-shopa i puštanje u pogon

Kad je u pitanju web-shop, faza testiranja veoma je važna. Svaki je kupac neizmjerno vrijedan i apsolutno je nedopustivo da se i jedan izgubi jer se narudžba nije mogla dovršiti, ili jer je klijentu zbog loše povezanosti sustava promakla. Prije no što zainteresirani posjetitelj dođe do web-shopa, naša je odgovornost osigurati da sve radi točno onako kako treba.

Ova faza tako uključuje još mnogo popravaka, sve kako bismo osigurali da će u trenutku u kojem web-shop bude dostupan, sve teći glatko. I za kupce, ali i klijente.

Arya intimo web-shop je live i već skuplja narudžbe. Sekcija „Blog“ privlači posjetitelje i odgovara na njihova mnoga pitanja, dok „O nama“ dijeli Simoninu priču. Tako daje sve od sebe da svaka žena kojoj treba podrška ili pomoć nađe zajednicu koja ju prihvaća i razumije; ali i proizvode koji su joj potrebni. Kako to sve konkretno izgleda? Pogledajte sami.

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.