Copywriting 25 veljače, 2024

Tekstovi za Festival svjetla 2024.

Nastavljamo dugogodišnju suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, i to na još jednom izdanju Festivala svjetla koji sad već tradicionalno obilježava dolazak proljeća, dužih dana i neke nove energije u zraku.

Task

Pisanje advertorijala, dorada te prevođenje tekstova za web stranicu i promotivni letak.

  • SADRŽAJ

    Copywriting

  • KLIJENT

    Turistička zajednica Grada Zagreba

  • Tags

    Copywriting

Znamo, svi jedva čekamo proljeće. Svi jedva čekamo duže dane, toplije vrijeme, neku novu energiju u zraku koja nas pokreće, izvodi van iz stanova u prirodu ili u grad. I upravo je taj prijelaz iz zimskog sivila u proljetno šarenilo prekretnica koju (ponovno) obilježava Festival svjetla u organizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba. 

Ove godine festival ima nešto drugačiju notu – naime, naglasak stavlja na gorući problem u svijetu, problem ekološke održivosti. A nas su kontaktirali kako bismo im pomogli s online prezentacijom sadržaja i glavnog motiva ovogodišnjeg izdanja!

Nama su se obratili za izradu nove employer branding kampanje na lokalnoj razini. Kako je to izgledalo?

Pisanje advertorijala i promotivnih tekstova

Naš prvi zadatak bio je napisati advertorijal, odnosno medijski članak koji će čitatelje uponati s tematikom ovogodišnjeg Festivala svjetla. S obzirom na našu dugogodišnju suradnju vezanu uz pisanje tekstova, znali su da se mogu osloniti na nas i na to da ćemo kreativno, a opet jasno i zanimljivo napisati sadržaj ovog članka, i to na način koji će zainteresirati čitatelje dovoljno da posjete još jedno izdanje najsjajnijeg festivala u državi!

Idući nam je zadatak bio dorada i prijevod tekstova o izlagačima koji se nalaze na web stranici Festivala svjetla, kao i na promotivnim letcima. Naime, svaka lokacija ima svog svjetlosnog umjetnika, i svaki od njih prilaže svoj tekst koji predstavlja njegovu umjetninu. No, kako bi se svi ti tekstovi vizualno i sadržajno uklopili na promotivne materijale, potrebno ih je doraditi kako bi u konačnici bili napisani (otprilike) istim stilom te kako bi bili iste dužine. Tek nakon što smo odradili taj dio posla, krenuli smo i s prijevodom tekstova na engleski jezik.

Na ovaj smo način dobili tekstove koji blistaju, baš kao i Festival svjetla! 🔆

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.