Employer branding za globalni BHS

Za globalnu korporaciju BHS, točnije njihovu podružnicu u Varaždinu, napravili smo employer branding kampanju koja će privući mlade stručnjake željne istraživanja svijeta.

Task

Osmišljavanje kampanje, izrada dizajna te copya za letak i roll-up banner, fotografiranje zaposlenika, izrada i postavljanje billboard plakata.

 • SADRŽAJ

  Copywriting

 • STRATEGIJE

  Brend strategija

 • DIZAJN

  Grafički dizajn

 • KLIJENT

  BHS Corrugated

BHS Corrugated je globalna korporacija sa sjedištem u Njemačkoj. Tvrtka se bavi proizvodnjom i instalacijom strojeva za valoviti karton, a svoje podružnice ima diljem svijeta, pa tako i u našem dragom Varaždinu.

Kao velika korporacija koja je svjesna važnosti marketinga, BHS stavlja naglasak na employer branding kampanje koje će ih predstaviti kao poželjne poslodavce njihovim potencijalnim zaposlenicima. To su osobe tehničke struke (elektroinženjeri, elektrotehničari, mehatroničari) koje imaju aktivno znanje engleskog jezika te kojima odgovara najveća prednost ovog zaposlenja: rad diljem svijeta. Kako njihovi strojevi putuju diljem svijeta, tako moraju i njihovi zaposlenici.

Nama su se obratili za izradu nove employer branding kampanje na lokalnoj razini. Kako je to izgledalo?

Pripreme za izradu kampanje

Kao velika globalna korporacija, BHS ima detaljno razrađen vizualni identitet. Ovo znači da smo dobili knjigu standarda s točno određenim fontovima, veličinama, bojama i izgledom billboard plata, vizuala za društvene mreže i ostalog.

Na nama je bilo da osmislimo ono što nam najbolje ide: kreativu. Kome se obraćamo? Koje izraze koristiti kako bismo ih zainteresirali? Kakve fotografije koristiti? Gdje se oglašavati i kako?

Prvo je važno zapitati se tko je ciljana publika, odnosno tko odgovara zahtjevima ovog posla. Naravno, odgovor su mlađe osobe tehničke struke koje još nisu „vezane“ mjestom pa će rado putovati diljem svijeta, a i generalno imaju dobro znanje stranog jezika.

E sad kad smo znali kome se obraćamo, mogli smo početi s izradom kampanje.

Izrada employer branding kampanje

U Varaždinu se nalazi Sveučilište Sjever, koje između ostalog nudi programe koji odgovaraju BHS-u, kao što su to elektrotehnika i strojarstvo. 

A na Sveučilištu se održavao tjedan karijera gdje su se tvrtke mogle predstaviti potencijalnim zaposlenicima te ih pozvati da, nakon završetka fakulteta, započnu svoje karijere baš kod njih. I tu je započela naša suradnja. Napravili smo letke (i tekst i dizajn) koji su se dijelili zainteresiranima, kao i roll-up banner (pingvin) koji je bio izložen u sklopu ovog događaja.

A kako bismo BHS predstavili i široj javnosti, ne samo studentima, napravili smo još i employer branding kampanju koja je uključivala fotografiranje zaposlenika te izradu billboard plakata (s tim fotografijama). Cjelokupan posao oko printanja i postavljanja plakata smo također preuzeli na sebe kako bismo maksimalno olakšali posao našim klijentima.

Za kraj smo doradili letke te roll-up banner te ih ponovno postavili na Sveučilište Sjever kako bismo BHS predstavili novim studentima prilikom upisa na novu akademsku godinu. 

U Varaždinu se nalazi podružnica BHS-a, a ne njegovo sjedište, pa smo za upravu napravili i PDF u kojem su predstavljeni svi projekti, postupci te finalni vizuali, a koji je potvrdio da smo se držali svih smjernica koje sadrži knjiga standarda. Naravno, i da smo odradili dobar posao. 🙂

Ako i vama zatreba employer branding kampanja koja će privući zaposlenike, tu smo!

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.