Blogovi i objave koji sjaje – Art rasvjeta

Lusteri, lampe, svjetiljke, LED rasvjeta, hygge, uređenje interijera – ovo su samo neke od tema koje smo obrađivali u sklopu blogova i na društvenim mrežama koje smo vodili (i još vodimo) za zagrebačku trgovinu Art rasvjeta.

Task

Pisanje četiri bloga mjesečno s temama koje se vežu uz uređenje doma rasvjetnim tijelima, vođenje društvenih mreža klijenta.

 • SADRŽAJ

  Content marketing, Društvene mreže

 • STRATEGIJE

  SEO optimizacija, Komunikacijska strategija, Brend strategija

 • DIZAJN

  Grafički dizajn

 • KLIJENT

  ART Rasvjeta

Art rasvjeta lanac je trgovina sa sjedištem u Zagrebu, a u katalogu svojih proizvoda imaju moderna i trendi rasvjetna tijela svjetski poznatih proizvođača. Već su dugi niz godina prvi odabir svih onih koji su u potrazi za onim detaljima koji čitave interijere dižu na novi nivo, pa su svoje poslovanje proširili i u online svijet, odnosno otvorili su i svoj webshop.

Kako dovesti što više ljudi na webshop? Art rasvjeta zna da su odgovor blogovi, odnosno content marketing koji će stvoriti organski promet na stranici, i to naravno uz dodatak kvalitetnog sadržaja na društvenim mrežama.

Pisaličin zadatak u ovoj priči bio je uhvatiti se u koštac s obje metode te kreirati odlično online prisustvo klijenta.

Pisanje blogova za web stranicu

S klijentima smo dogovorili pisanje četiri bloga mjesečno, a teme o kojima smo pisali odnosile su se – naravno – na rasvjetna tijela i dizajn interijera sukladno njima. Možemo vam reći kako su nam ove teme bile izrazito zanimljive i da smo pronašli mnoge inspiracije te ideje koje smo primijenili i u svojim stambenim prostorima! 

Naravno, kao i uvijek kad pišemo blog članke, prije svega smo istražili ključne riječi te teme određivali sukladno njima. Prema istim tim riječima smo članke optimizirali kako bismo maksimalno povećali organski promet na web stranicu. Jer, jednom kad posjetitelj dođe pročitati članak koji ga zanima na web stranicu, postoji velika vjerojatnost da će posjetiti i webshop koji se spominje u blog članku.

A naravno, web stranica nije jedino mjesto na kojem valja graditi online prisustvo i koja može dovesti posjetitelje do webshopa. Tu su i društvene mreže!

Vođenje društvenih mreža

Da, društvene mreže su marketinški hotspotovi budućnosti!

Uz kvalitetne objave koje će zanimati vašu ciljanu publiku i predstaviti im neku vrijednost, veća je vjerojatnost da ćete steći više pratitelja, a koji će onda zauzvrat imati sliku vašeg brenda u glavi. I tako sljedeći put kad zatrebaju rasvjetno tijelo, znat će da moraju pregledati ponudu Art rasvjete.

I zato za našeg klijenta radimo objave za društvene mreže (koje uključuju i copy i vizuale). Kako se njihova publika nalazi i na Facebooku i na Instagramu, svoje smo objave fokusirali na njih. Odlična stvar koju je Meta nudila (a koju nažalost ukidaju) bila je i katalog proizvoda. Art rasvjeti se katalog proizvoda u sklopu ovih društvenih mreža pokazao kao odlična opcija – pa kome nije lakše sve jednostavno pregledati putem aplikacije, kad se već tamo nalazi?

Zahvaljujući međusobnom razumijevanju i odličnim rezultatima, naša se suradnja nastavlja!

A ako i vama zatreba neka od navedenih usluga, tu smo!

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.