Copywriting SEO optimizacija 22 kolovoza, 2023

Povijesna priča hotela Capital

U samom centru Zagreba, nadomak Zrinjevca, smjestila se divna saga o povijesti jednog glavnog grada. Radi se o heritage hotelu Capital, a mi smo dobili tu čast da svima ispričamo njegovu priču.

Task

Pisanje copya za novu web stranicu hotela Capital na engleskom jeziku te prijevod tekstova na hrvatski jezik.

  • SADRŽAJ

    Copywriting

  • STRATEGIJE

    SEO optimizacija

  • KLIJENT

    Amadria park

Kad smo bili pozvani na razgled ovog hotela, nismo ni sami bili svjesni koliko je on poseban. Kad vam kažu da slike ne mogu dočarati nešto, ovo je savršen primjer.

Hotel Capital nalazi se u zagrebačkoj povijesnoj jezgri, u zgradi čija je priča započela prije više od 100 godina. Naime, zgrada hotela prvotno je bila banka, a ostatci te povijesti zadržani su u današnjoj verziji – spomenimo samo da hotel još uvijek čuva i izvorni sef koji je danas prenamijenjen, no vidljiv u punom sjaju.

Upoznavanje s hotelom

E sad, što nas je to toliko impresioniralo?

Pa – sve. Ovaj je hotel osmišljen kao suvremena varijanta povijesti. Čitavim se prostorom prostiru elementi art decoa te secesije, poput najdivnijeg hommagea vremenu u kojem je nastao. Sve od namještaja, zidnih obloga, prozora do dekoracija predstavlja čisti vintage luksuz. Ipak, valja napomenuti da su svi elementi restaurirani i pomno obnovljeni tako da mogu sjajiti punim sjajem. 

No, sve ove značajke ne uskraćuju i moderne pogodnosti poput klima uređaja, aparata za kavu i sličnog. I tu nastaje taj divan spoj tradicije i suvremenog svijeta.

Napomenimo i da se ove značajke odnose na apsolutno sve prostorije u hotelu, od soba do konferencijskih dvorana, od meeting prostorija do kavane. 

Drugim riječima, Hotel Capital je primjer čistog luksuza, vrhunske ponude i usluge, savršenog interijera i još savršenije priče. A na nama je bilo da je ispričamo online svijetu.

Izvor fotografija: www.capitalzagreb.com

Copywriting za novu web stranicu

Ponekad je riječima teško dočarati ono što vidimo, baš kao što i fotografije ne predstavljaju cjelokupnu sliku. I zato smo od početka bili svjesni da će naši tekstovi morati biti onakvi kakav je i sam hotel: luksuzni, posebni, kreativni. Dakle, tekstovi kakve nijedan drugi hotel nema.

Proces samog pisanja odvijao se po kategorijama. Prvo smo napisali tekstove za naslovnu stranicu koja ukratko obuhvaća sve druge kategorije i sadrži linkove na njih. Potom je uslijedilo raspisivanje i ostalih tekstova.

U konačnici smo dobili tekstove koji odišu kreativnošću, a pomno odabranim vokabularom i stilom kao da evociraju vizure ovog veličanstvenog hotela.

Kako to izgleda? 

Provjeriti možete na web stranici Amadria Park Hotela Capital.

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.