Znate li kako stilizirati tekst na društvenim mrežama?

kako-stilizirati-tekst

Znate li kako stilizirati tekst na društvenim mrežama?

Znate li kako stilizirati tekst na društvenim mrežama? 1200 650 Pisalica

Skrolajući po Facebooku ili Instagramu, ugledali ste neobičnu objavu poznatog poduzeća. Naime, ta je objava imala podebljana i ukošena slova te 🛍️ emotikone koje dosad niste vidjeli. I tada ste pomislili kako je riječ o nekoj skupoj aplikaciji.

Dobra vijest je da za stilizaciju teksta na društvenim mrežama nisu potrebne nikakve skupe aplikacije. Danas na internetu postoji velik broj aplikacija koje možete koristiti besplatno. Koje su to aplikacije i kako ih koristiti, saznajte u nastavku.

Zašto je važno stilizirati tekst na društvenim mrežama?

Prije negoli vas upoznamo s aplikacijama za stilizaciju teksta, objasnit ćemo zašto je važno stilizirati tekst na društvenim mrežama. Sigurno ste barem jednom naišli na objavu nekog poduzeća koja vas je zainteresirala i željeli ste pročitati više. No tada ste uočili dugačak tekst, bez ijednog emotikona i bez ijednog razmaka. Pa ste odlučili da ipak nećete pročitati tu objavu. Jednostavno, niste imali volje ili vremena za čitanje takvog „teškog“ sadržaja.

S druge strane, naišli ste na objavu poduzeća koja je bila podijeljena u kraće odlomke, sadržavala je emotikone i podebljane ključne riječi. Tu ste objavu pročitali u jednom dahu.

Hoće li potencijalni kupac pročitati vašu objavu, u velikoj mjeri ovisi kako ste stilizirali tekst objave. Objava s razmacima i emotikonima povećava mogućnost da potencijalni kupac pročita objavu, dođe do poziva na akciju, a zatim i reagira na njega. Također, podebljanim ili ukošenim slovima možete istaknuti ključne riječi koje su vam bitne kako bi čitateljima bile što uočljivije.  

Pitate se koju moć imaju emotikoni? Pomoću njih možete mnogo bolje izraziti emocije, nego što je to slučaj s tekstom. Izazovete li u potencijalnim kupcima emocije, veća je šansa da će reagirati na objavu. 

Kako podebljati tekst u objavama na društvenim mrežama?

Nijedna društvena mreža zasad nema ugrađenu mogućnost podebljanja teksta u statusu, jer da ima, tu bi mogućnost već odavno mnogi koristili. No na tuđim ste se objavama uvjerili da je to nekako ipak moguće izvesti.

Riječ je o takozvanom Unicode tekstu kojeg možete kreirati u posebnoj aplikaciji za stilizaciju teksta. Jedna od najpoznatijih aplikacija za stilizaciju teksta je YayTex aplikacija. Ova aplikacija veoma je popularna zbog jednostavnosti korištenja i velikog broja dostupnih fontova. U samo 3 jednostavna koraka, stilizirat ćete tekst koji želite!

Dovoljno je samo:

  1. upisati tekst koji želite stilizirati
  2. odabrati opciju stilizacije
  3. kopirati tekst putem gumba „copy“

Isto vrijedi i za komentare na društvenim mrežama. U rubriku „your text“ upišite riječ ili više njih i kopirajte željeni font. I to je to!

Osim YayTex aplikacije, postoje i razne druge slične aplikacije, kao što su:

Gdje preuzeti emotikone za društvene mreže?

Korisnici Apple računala vrlo lako dolaze do novih emotikona. Potrebno je samo pritisnuti CTRL+CMD+SPACE. Svi ostali mukom su mučili i snalazili se raznim trikovima, dok društvene mreže nisu postepeno uvele emotikone.

No čak i sada kada je na društvenim mrežama dostupan popriličan broj emotikona, još uvijek se povremeno nađete u situaciji da željenog emotikona nema? Imate li webshop i želite iskoristiti nekoliko emotikona za prodaju, neće vam se posrećiti s prijedlozima emotikona na društvenim mrežama.

Srećom, tu je još jedna besplatna aplikacija, a zove se GetEmoji.com. I ona je vrlo jednostavna za korištenje. Toliko je jednostavna da bi se snašli svi koji imaju imalo želje kopirati emotikon.

GetEmoji.com aplikacija nike jedina, jer tu su i druge slične aplikacije poput FSymbols i i2Symbol.

Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego izazvati vas da isprobate sve spomenute aplikacije i donesete konačnu odluku o tome koja vam se sviđa najviše.

Trebate li pak pomoć oko vođenja društvenih mreža, javite nam se. S Facebookom, Instagramom i LinkedInom smo kao prst i nokat. 😊

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?