Znate li kako stilizirati tekst na društvenim mrežama?

stilizacija-teksta-facebook

Znate li kako stilizirati tekst na društvenim mrežama?

Znate li kako stilizirati tekst na društvenim mrežama? 1200 650 Pisalica

Svi ste zasigurno vidjeli taj neki status XY tvrtke koji vam je zapeo za oko jer ima masna  zadebljana slova ili slova u kurzivu. Također taj tekst ima i emotikone koje dosad niste vidjeli, a baš bi se dobro uklopili u vašu novu objavu.

Mislite li da je riječ o nekoj skupoj ultra novoj aplikaciji, varate se. Stvar je daleko jednostavnija no što uopće možete pretpostaviti.

Kako podebljati tekst u objavi na Facebooku?

Jasno, Facebook nema ugrađenu mogućnost podebljanje teksta u statusu, jer da ima, to bismo već odavno primijetili.

No na tuđim ste se statusima uvjerili da je to nekako ipak moguće izvesti.

Riječ je o tako zvanom Unicode tekstu, a možete ga kreirati u posebnoj aplikaciji za stilizaciju teksta.

Iako zapravo postoji više takvih besplatnih aplikacija, među poznatijima je YayText aplikacija, koja popularnost duguje, pogađate, svojoj jednostavnosti korištenja.

Toliko je zapravo jednostavna za korištenje da smo sigurni kako bi je i vaši roditelji bez problema shvatili “na prvu”.

Dovoljno je samo (1) upisati tekst koji želite stilizirati, (2) odabrati opciju stilizacije i naravno, (3) kopirati unicode tekst putem gumba “copy”.

Isto vrijedi i za komentare na Facebooku. Jednostavno u rubriku “Your text” upišite vaš komentar, stilizirajte ga i kopirajte. I to je to :)!

Gdje preuzeti emotikone za društvene mreže?

Ako ste među onim osobama koje su često na društvenim mrežama, onda smo sigurni da koristite pozamašan broj raznih emotikona. I ne trebamo posebno naglašavati da zahvaljujući tim emotikonima dostižete veću vidljivost, odnosno eng. Reach.

Najlakši izbor emotikona je korisnicima Apple računala, koji do novih sličica dolaze jednostavnim klikom na CTRL+CMD+SPACE. Svi ostali mukom su mučili i snalazili se raznim trikovima, dokle Facebook prije nekog vremena nije emotikone uveo kao dio statusa.

No tu se ne nalaze svi emotikoni! Drugim riječima, imate li tvrtku i želite iskoristiti nekoliko emotikona za prodaju, neće vam se puno posrećiti s Facebookovim prijedlogom emotikona.

Srećom, tu je još jedna besplatna aplikacija. Ova se zove GetEmoji.com

I ona je toliko jednostavna za korištenje da bi se snašli svi koji imaju imalo želje kopirati jedan emoji.

stilizacija-teksta

Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego vas izazvati da iskušate ove dvije aplikacije i javite nam dojmove 👍🏻.

Get in touch

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće (eng. „cookies“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Možete se dodatno informirati o kolačićima i provjeriti kako ih možete isključiti ili odmah prihvatite instalaciju svih kolačića klikom na "Slažem se".