Kako poboljšati opise apartmana na webu i privući više gostiju tijekom i izvan ljetne sezone

kako-privuci-goste

Kako poboljšati opise apartmana na webu i privući više gostiju tijekom i izvan ljetne sezone

Kako poboljšati opise apartmana na webu i privući više gostiju tijekom i izvan ljetne sezone 1200 650 Pisalica

Iznajmljujem apartman na moru, kapaciteta za četiri osobe. Apartman ima sve potrebno za ugodan i opuštajući boravak ljeti. Nalazi se samo 500 metara od plaže.

Koliko ste puta pročitali ili možda i sami napisali jedan ovakav opis? Bez lažnog pretjerivanja, većina opisa koji se mogu pronaći na internetu izgledaju otprilike ovako.

No, je li to dovoljno da privučete goste u svoj novi apartman?
Odgovor je, naravno, negativan.

Zato smo vam odlučili pomoći i dati nekoliko konkretnih primjera s kojima možete poboljšati opise svojih smještajnih jedinica za najam.

U opis apartmana uključite emocije

Naravno, tehničke informacije poput smještajnog kapaciteta, korištenja klima uređaja i besplatnog interneta stoji i to su informacije koje svaki gost želi pročitati prije nego rezervira smještaj kod vas. No vjerujte nam na riječ, te informacije vašem potencijalnom gostu nisu važne do trenutka kada nije dobio želju da prenoći u vašem apartmanu.

Shodno tome, vaš zadatak je napisati toliko primamljiv opis apartmana da će većina potencijalnih gostiju koja dođe na vašu web stranicu ili booking.com stranicu vašeg apartmana dobiti nevjerojatno jaku želju da apartman iznajmi za svoj godišnji odmor.

smjestaj-hrvatska

Kako napisati tekst pun emocija?

Zapitajte se što vaši gosti spominju kao doživljaje koje su iskusili kod vas. Jesu li to svježe sviježe smokve koje mogu ubrati u vrtu kada žele, domaća rakija s kojom ste ih dočekali i zaželjeli dobrodošlicu, možda nevjerojatni zalasci sunca kakvi postoje samo na vašem otoku ili savršeno čisto i toplo more.

Kada pišete tekst za web, pišite slikovito

Vjerojatno ste već čuli za storytelling, odnosno vještinu pričanja priča. Sjetite se samo satova povijesti u srednjoj školi. Da, bilo je to davno! No nekako sumnjamo da ste do danas upamtili sve godine raznih bitki. Ako ste išta upamtili, onda su to neke zanimljive priče o vladarima, poput one tko je najviše volio jesti, tko je bio okrutan i slično.

Istu logiku možete primijeniti na opisivanje apartmana.

izleti-brodom-opis

Dakle, kada opisujete smještaj za goste, pokušajte im prodati priče. U mjestu u kojem se nalaze vaši apartmani imate prekrasne prirodne i kulturne ljepote? Odlično! Opišite svojim gostima koliko je divno na izletu u, na primjer, Modru špilju i prodajte im smještaj kroz tu priču. Namamite ih ribolovom na otvorenom moru koji također mogu isprobati, čak ako i nemaju ribičkog iskustva. Ako pak su vaši najčešći gosti obitelji s djecom, razmislite kako gostima „prodati“ priču o sigurnosti, dobroj zabavi i mnoštvu  zanimljivih događanja, poput večernjih karaoka u obližnjem restorani, vožnje u podmornici ili spuštanja niz tobogan napuhanac.

Što vjernije dočarate ove prizore, to je veća šansa da će potencijalni gost bukirati smještaj baš kod vas.

Tehničke informacije o smještaju

Kako smo naveli na početku teksta, važne su i tehničke informacije.

Dakle, tek nakon što ste gostima „prodali“ emocije, opuštajući i/ili zabavan provod, vrijeme je da ih upoznate s tehničkim informacijama. Najviše će ih zanimati informacije poput broja ležajeva, ima li apartman klima uređaj, je li WI-FI besplatan, hoće li dobiti ručnike i plahte ili ih trebaju dodatno plaćati. Upravo na takva, najčešća pitanja, možete odgovoriti unaprijed i dodati ih nakon opisa vašeg apartmana, čime ćete sebi olakšati posao jer vas potencijalni gosti neće zvati baš za svaku sitnicu.

kako-privuci-goste

Optimizacija opisa i web stranice

Konačno, kada ste napisali primamljivi tekst i dodali sve potrebne informacije, vrijeme je za optimizaciju teksta za tražilice. Čuli ste taj pojam više puta, no ako vam i dalje nemate blage veze o čemu se radi, sada će vam napokon postati jasno.

Optimizacija teksta znači da su u tekst na određene pozicije dodane ključne riječi, odnosno pojmovi i sintagme koje potencijalni gosti pretražuju na Googleu kada traže smještaj. Primjer takvih ključnih riječi su ove sintagme: smještaj na Jadranu, apartman na moru Zadar, avanturistički godišnji odmor Hrvatska i sl.

Takve sintagme dodajte u naslov teksta, pokoji podnaslov te na početku odlomka. A zatim opis apartmana linkom povežite s raznim blogovima koje ste već prethodno napisali i objavili na vašoj web stranici.

Na kraju biste još trebali urediti naslov i opis koji će se o vašem apartmanu pojaviti prilikom pretraživanja na Googleu. To su takozvani title tag i meta description. No, to je ipak jedno malo kompliciranije područje koje je također djelom optimizacije pa ćemo se njime pozabaviti nekom drugom prilikom.

I to bi bilo to! 🙂

Vjerujemo da vam je sada mnogo jasnije kako svoje opise smještaja učiniti primamljivijima za goste te dovesti što više gostiju u apartman tijekom, ali i izvan ljetne sezone.

Naravno, želite li da opise vaših smještajnih jedinica umjesto vas napišemo mi, slobodno nam se javite. Imamo već jako puno iskustva u pisanju upravo turističkih tekstova i zato smatramo da nećete požaliti.

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?