7 nevjerojatnih značajki kojima ćemo uskoro svjedočiti na Instagramu

Primijetili ste kako u posljednje vrijeme Instagram aplikacija ne radi baš najbolje?

To je zato što Instagram radi na poboljšanju korisničkog iskustva. Jednostavnije rečeno, Instagram uvodi brojne nove promjene. U nekim su zemljama one već neko vrijeme aktivne, a samo je pitanje vremena kada će stići i kod nas.

Nakon što vam predstavimo najnovije značajke, sigurni smo da ćete Instagramu oprostiti za sva živciranja koje vam je prouzročio. 😉

Filtriranje uvredljivih poruka

Instagram ulaže mnoge napore kako bi osigurao što veću sigurnost korisnika. Zbog toga uvodi značajku „filtriranje uvredljivih poruka“.

U postavkama svog profila moći ćete odabrati riječi, fraze ili emojije za koje ne želite da se nađu u vašem DM-u. Ako dobijete poruku koja sadrži odabrane riječi, ona će se prikazati u odjeljku „skriveni zahtjevi“. Sadržaj poruke biti će zamagljen tako dugo dok ne kliknete na poruku. Tada zahtjev za porukom možete prihvatiti, izbrisati ili ga prijaviti. 

Blokiranje računa 

Još jedna značajka Instagrama koja će uskoro biti dostupna je blokiranje računa. Ovdje nije riječ o blokiranju koje je dostupno od samih početaka Instagrama. Ako odlučite blokirati određeni profil na Instagramu, sada ćete moći preventivno blokirati i sve nove račune koja je ta osoba stvorila.

Live Rooms

S obzirom na to da su korisnici Instagrama za vrijeme pandemije odlično prihvatili Instagram Live kao način komunikacije s omiljenim brendovima, Instagram je zasukao rukave i stvorio Live Rooms. Ova značajka je zapravo nadogradnja Instagram Livea.

Umjesto dvije, sada će u emitiranju uživo moći prisustvovati ukupno četiri osobe. Iz Instagrama poručuju kako će poduzeća, brendovi i javne osobe sada moći stvarati još kreativniji sadržaj i na taj se način bolje povezati sa svojom publikom.

instagram-live

Instagram Live Budget

Instagram Live Budget je značajka preko koje će kreatori Instagram Livea sada moći od toga i zaraditi. Naime, tijekom emitiranja uživo pratitelji će moći kupiti „značku obožavatelja“. Iznos te značke bit će svojevrsni novčani prilog, a ujedno i znak podrške za rad.  

Korisnici koji daju svoj doprinos dobit će značku koja će se prikazivati pored njihovog imena kada ostave komentar. Osim toga, moći će pristupiti dodatnim značajkama, poput slanja posebnog srca. Korisnici će dobiti i zahvalnicu za doprinos.

Automatski generirani titlovi

Da, da, uskoro ćete moći uključiti i titlove na svojim Instagram pričama. Budući da brojni korisnici Instagrama sadržaj pregledavaju prilikom vožnje javnim prijevozom ili u pauzi za vrijeme radnog vremena, oni to uglavnom rade sa smanjenim zvukom na mobitelu.

Titlovi će vam pomoći da korisnici Instagrama odmah pregledaju vašu priču i reagiraju na nju. U suprotnom bi mogli samo prijeći preko nje i zaboraviti je. 

Instagram Reels u trajanju od 60 sekundi

Još jedna dobra vijest stiže iz Instagrama! Uskoro ćete moći kreirati Instagram Reels u trajanju od 60 sekundi. Naime, trenutno je moguće kreirati Instagram Reels u trajanju od 15 ili 30 sekundi.

Opcija SWIPE UP za sve korisnike Instagrama!

Sigurni smo da vas je ova vijest najviše razveselila. Opcija SWIPE UP više neće biti dostupna samo za profile koji imaju više od 10.000 pratitelja, već svim korisnicima Instagrama. Mi jedva čekamo, a vi?

Ovo su samo neke od promjena kojima ćemo svjedočiti u narednim danima, tjednima ili mjesecima. Kao što možete primijetiti, Instagram konstantno radi na unapređenju pa gotovo svakodnevno svjedočimo nekim novim značajkama.

S obzirom na to da algoritam Instagrama „gura naprijed“ one profile koji koriste najnovije značajke, savjetujemo vam da ih počnete koristiti čim dođu kod nas.

Ako pak smatrate da vam vođenje Instagram profila oduzima previše vremena ili želite svoj Instagram profil podići na višu razinu, javite nam se. Jedva čekamo svjedočiti još jednoj uspješnoj priči. 😊