Naučite kako brzo i jednostavno zakazati objave na Instagramu uz Instagram Creator Studio

Svatko tko se bavi vođenjem poslovnog Instagram računa zna koliko je potrebno vremena za kreiranje, uređivanje i objavu sadržaja. No želite li biti autentični i profesionalni, jednostavno morate kreirati i takav sadržaj.

S druge strane, Instagram je prvenstveno vizualna društvena mreža pa je potrebno posvetiti pažnju i samom izgledu objava. Dakle, kreiranje i uređivanje sadržaja je neizbježno.

Vjerujemo da ste se i vi, kao i mi, više puta pitali na koji način ubrzati taj proces i uštedjeti svoje dragocjeno vrijeme.

Postoji li način da se proces izrade i objavljivanja pojednostavi?

Danas na tržištu možemo pronaći brojne aplikacije za automatsko objavljivanje sadržaja na Instagramu. Mi smo odlučili isprobati one najpopularnije, a to su aplikacije Plannthat, Planoly i Later.

Ipak, nismo njima bili zadovoljni pa smo tražili dalje.

A onda smo rješenje pronašli „u svom dvorištu“, odnosno bilo nam je nadohvat ruke. Jeste li spremni saznati ovu vrijednu informaciju? 😀

Kao najbolje rješenje pokazao se Instagram Creator Studio! Uz ovaj alat, zakazivanje Instagram objava vrlo je jednostavno i lako, a nudi i brojne druge mogućnosti u odnosu na prethodno navedene aplikacije.

Ostanite s nama i saznajte koje sve mogućnosti Instagram Creator Studio pruža te naučite kako uz pomoć ovog alata zakazati objave na Instagramu.

Evo zašto je Instagram Creator Studio najbolje rješenje

Razlozi zbog kojih nismo zadovoljni aplikacijama Plann, Planoly i Later su sljedeći. Kod aplikacija Plann i Planoly mogu se zakazati objave na Instagramu, ali se svaka objava mora ručno potvrditi prije njenog objavljivanja.

Dakle, moguće je spremiti skicu svoje željene objave, ali se sadržaj ne objavljuje automatski već morate potvrditi objavljivanje sadržaja.

To ne samo da zahtijeva dodatno vrijeme za objavu sadržaja, već postoji mogućnost da u određeno vrijeme možda nećete moći potvrditi objavljivanje. Primjerice, ako ste na sastanku ili na nekoj radionici. Osim toga, postoji mogućnost da jednostavno zaboravite potvrditi zakazani sadržaj.

S druge strane, aplikacija Later omogućuje automatsko objavljivanje zakazanih objava, ali samo onih s jednom slikom. Carousel objave i videozapise nije moguće zakazati automatski.

Broj objava ograničen je na 30, a označavanje lokacije i osoba na fotografiji potrebno je dovršiti ručno nakon objavljivanja sadržaja.

Ono što izdvaja Instagram Creator Studio od tih aplikacija je mogućnost zakazivanja neograničenog broja objava bez ulaganja dodatnog napora u objavljivanje sadržaja.

Moguće je zakazati jednu fotografiju, ali i više njih (carousel) te videozapise i IGTV.

Označavanje osoba, dodavanje lokacije i izrezivanje slika dodatne su mogućnosti koje pruža Instagram Creator Studio. Uz jednostavnost i lakoću kreiranja objava, ove ga prednosti čine najboljim rješenjem.

Jedini nedostatak ovog, ali i svih drugih alata je nemogućnost zakazivanja Instagram Storya.

Jednostavno i lako zakazivanje objava na Instagramu

Već ste zakazivali objave na svojim Facebook stranicama? Odlično, jer je princip zakazivanja objava na Instagramu potpuno identičan.

Za one koji nisu, u nastavku vam donosimo objašnjenje kako zakazati objave na Instagramu pomoću Instagram Creator Studia.

(1) Kako do Instagram Creator Studija?

Upravljate li već Facebook stranicom svoje tvrtke, u gornjem kutu nalazi se izbornik s  nekoliko opcija među kojima je i opcija „Autorski studio“. Klikom na nju, automatski dolazite u Facebook Creator Studio.

U gornjem desnom kutu sada se nalaze Facebook i Instagram ikone. Klikom na Instagram ikonu dolazite u Instagram Creator Studio. Naravno, prije toga morat ćete upisati e-mail i lozinku svog Instagram profila.

facebook-creator-studio

Želite li dodati više Instagram profila, na lijevoj strani nalazi se opcija „Instagram Accounts“. Klikom na tu opciju, otvara se prozor s dosadašnjim profilima i mogućnošću dodavanja novih Instagram profila.

instagram-creator-studio

(2) Kako zakazati objave na Instagramu?

Želite li zakazati svoju Instagram objavu, u gornjem lijevom kutu kliknite na opciju „Kreiraj objavu“. Pritom vam se otvara padajući izbornik s opcijama za kreiranje objava za Instagram Feed ili za IGTV.

Odaberete li opciju Instagram Feed, otvara se prozor kao na slici ispod.

zakazivanje-objava-instagram

Odaberite fotografiju koju želite zakazati. U dijelu „Your Post“ upisujete popratni tekst za tu fotografiju.

Odmah ispod nalazi se opcija za dodavanje lokacije. Kao što vidite, na samoj fotografiji dane su i mogućnosti označavanja osoba te izrezivanja fotografije.   Nakon što ste uredili objavu, kliknite na padajuću strelicu u donjem desnom kutu. Tu se prikazuju sljedeće tri opcije:

  • objavljivanje,
  • raspored te
  • spremanje skice.

Klikom na opciju „Raspored“ unesite datum i vrijeme kada želite da se sadržaj objavi.

Što se tiče carousel objava, označite sve fotografije koje želite u objavi i jednostavno ih učitajte i uredite. Slično je i s dodavanjem videozapisa i IGTV-a.

Želite li pregled svojih planiranih objava u ovom padajućem izborniku odaberite opciju „Planirano“.

pregled-planiranih-objava

I to je to! Kao što smo rekli, vrlo jednostavno i lako. No imajte na umu da je zakazivanje objava na Instagramu moguće samo u desktop verziji.

Za kraj, želite li poboljšati svoj poslovni Instagram profil i privući što više pratitelja, pogledajte naš 21-dnevni Instagram izazov.

Imate li dodatnih pitanja, stojimo vam na raspolaganju. ?