Osmislili smo vizualni identitet za konferenciju (FU)TURIZAM

futurizam-manifestacija-referenca

Osmislili smo vizualni identitet za konferenciju (FU)TURIZAM

Osmislili smo vizualni identitet za konferenciju (FU)TURIZAM 1200 650 Pisalica

U suradnji s varaždinskom Udrugom poduzetnika Liderum, Pisalica se aktivno uključila u organizaciju konferencije (FU)TURIZAM, koju smo uspješno i održali 29. rujna 2022. godine.

Ideja (FU)TURIZMA je promijeniti pogled na budućnost kontinentalnog turizma Republike Hrvatske, kako bismo se odmakli od masovnog turizma, kakav je trenutno najzastupljeniji u Hrvatskoj, i ponudili svoju autentičnu priču. Oko 60 prisutnih gostiju manifestacije imalo je priliku čuti šest odličnih predavanja i jedan panel, u koji su se uključili s brojnim pitanjima. Snimku cijele konferencije možete potražiti na službenoj web stranici manifestacije.

Pisalica je osmislila vizualni identitet konferencije (FU)TURIZAM

Pri kreiranju vizualnog identiteta manifestacije, krenuli smo od boja. Nekoliko nijansi zelene boje savršeno dočaravaju brdovit i šumovit kraj kontinentalnog dijela Hrvatske, dok žuta boja asocira na sunce i žitarice. Odabrane boje su energične i živahne, ali i stabilne te uzemljene. Predstavljaju prirodu, balans i obnovu.

Sekundarna paleta boja dobivena je oduzimanjem, odnosno dodavanjem, bijele boje bojama iz primarne palete.

paleta-boja-futurizam-konferencija

Logotip se sastoji od jedne riječi, futurizam. Ideja logotipa je prikazati (fu)turizam na jednostavan i upečatljiv način. Fu i turizam su vizualno odvojeni bojama iz palete boja. Korištena tipografija je Ubuntu, u Medium rezu. Logotip koristi kurente. Zaštićeni prostor oko logotipa je visina slova „u“ iz logotipa.

logotip-futurizam-konferencija
futurizam-konferencija-knjiga-vizualnog-identiteta

Odabrali smo navedeni font jer su slova tipografije Ubuntu oblikovana kombinacijom oštrih i zaobljenih rubova, čime tipografija simbolizira balans između futurističkog, organskog i modernog. Odabranu tipografiju odlično upotpunjuje Cabin tipografija u pripadajućim rezovima, koju smo koristili za popratni sadržaj.

futurizam-konferencija-tipografija

Prijave na konferenciju (FU)TURIZAM putem web stranice

Zahvaljujući subvenciji Grada Varaždina, ulaz na konferenciju bio je besplatan. No posjetitelji su se prije dolaska trebali ipak prijaviti, kako bi organizatori bili sigurni da određenu količinu ljudi mogu smjestiti u prostor u kojem se održavala manifestacija.

Logično je bilo prijave napraviti putem službene web stranice konferencije, što smo i učinili.

Kod izrade web stranice, sav naglasak stavili smo na gumb za prijave. No osim prijava, iskoristili smo prostor web stranice kako bismo dodali i sve važne informacije o konferenciji:

  • zašto posjetiti konferenciju
  • tko su predavači konferencije (FU)TURIZAM 2022.
  • koje su teme predavanja
  • sve informacije o rasporedu događaja
  • kako doći na konferenciju.

Kroz „naslovnu stranicu“ pokrili smo navedene važne teme, a izborniku smo još dodali kategorije „sponzori“ i „galerija“, koje su ipak zaslužile svoje posebno mjesto.

futurizam-konferencija-web-stranica
futurizam-konferencija-vizitke
futurizam-konferencija-rollup-banner

A tu su i promotivni materijali!

Dio svake ozbiljne konferencije su i promotivni materijale, koji se obično stavljaju u takozvane goody bags. Ove godine, torbe od organskog pamuka s otiskom logotipa konferencije punili smo poklonima sponzora i promotivnim materijalima konferencije – kolačićima od heljde, knjigama, majicama, ručno rađenim stalkom za vino, notesima, kemijskim olovkama i sličnim materijalima, za koje vjerujemo da su razveselili sve posjetitelje konferencije.

futurizam-manifestacija-goody-bag
futurizam-manifestacija-notes

Nakon svake nove kreativne priče, mi se uvijek pitamo – jesmo li uspjeli kroz sadržaj i dizajn zadovoljiti potrebe klijenta. U slučaju Poduzetničke udruge Liderum, vjerujemo da njihova povratna informacija govori sve: Ekipa, svaka čast na odrađenom poslu! Cijelo vrijeme ste bili izuzetno susretljivi, dostupni i otvoreni za diskusije. To je vjerujem i razlog zbog kojeg ste uspjeli napraviti odličnu priču i dizajn te nadmašili apsolutno sva naša očekivanja!

Trebate li i vi uslugu izrade vizualnog identiteta, pisanje sadržaja za web stranicu ili izradu web stranice, javite nam se. Uvijek se veselimo novim izazovima.

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?