Content marketing 16 prosinca, 2022

Optimizirani blog članci za Synlab

Želite povećati organski promet na web stranici? Synlab Hrvatska zna kako – pomoću kvalitetnih, edukativnih i optimiziranih blog članaka koje smo za njih pisali tijekom cijele godine.

Task

Pisanje optimiziranih blog članaka za Synlab Hrvatska.

  • SADRŽAJ

    Content marketing

  • STRATEGIJA

    SEO strategija

  • KLIJENT

    Medicinsko-biokemijski laboratorij Synlab

SYNLAB Hrvatska je ogranak svjetske mreže renomiranih privatnih laboratorija za medicinsku dijagnostiku, a nalaze se na tri lokacije u Zagrebu te jednoj u Velikoj Gorici. U svojoj ponudi imaju više od 4000 različitih laboratorijskih pretraga, a surađuju s poliklinikama te bolnicama, baš kao i s privatnim klijentima. Drugim riječima, nema čega nema u njihovoj ponudi. A najbolje od svega je to što su svi nalazi gotovi u ekspresnom roku!

Hrvatski ogranak SYNLAB laboratorija obratio nam se krajem prošle godine u vezi cjelogodišnje suradnje koja bi uključivala pisanje blogova. A mi smo se rado odvažili na ovaj poduhvat!

 

Vokabular i način izražavanja

Pitanje koje vjerojatno svi pisci imaju u glavi kad čuju da će pisati tekstove za medicinski laboratorij je: kako ću ja pisati tim stručnim načinom izražavanja? No, realnost je ipak nešto drugačija. Naravno, pisanje tekstova u ovakvoj branši znači da način izražavanja mora biti stručniji. Vokabular također mora sadržavati medicinske termine.

Ipak, imajmo na umu da publika koja čita blogove o zdravlju i bolestima nije upoznata s kompleksnim terminima kakve koriste liječnici. Svatko od nas će guglati svoje simptome kako bi utvrdio o kojoj se bolesti radi. Zato smo rječnik kojeg smo koristili uskladili u savršenom balansu stručnosti i razumljivosti (nama smrtnicima ☺️).

Više o suradnji

Za SYNLAB laboratorij pisali smo četiri članka mjesečno.

U ovih smo godinu dana isporučili 48 blogova, od kojih su nam teme već bile unaprijed zadane. Na nama je bilo da im osmislimo točan naslov te da napišemo tekst.

Svi su blog članci uvijek bili pravovremeno isporučeni i spremni za objavu idući mjesec. Ovo je bilo naročito važno u situacijama kad je recimo blog bio vezan za točno određeni datum – Dan borbe protiv dijabetesa, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a i slično.

Možemo reći kako nam je ova suradnja bila posebno zanimljiva i da smo naučili puno toga novog. Kako dolazi do nekih bolesti, kako stres utječe na naše zdravlje, koja je razlika celijakije i intolerancije na gluten, važnost vitamina za naš organizam, koje bolesti najčešće pogađaju žene, a koje muškarce – sve smo ove teme obradili i sad znamo kako dati dobar savjet svojim kolegama u uredu te našim najbližima. Naravno, nadamo se da nas to neće pretvoriti u hipohondre. 😊

Ako ste i vi zainteresirani za pisanje contenta poput blogova za vašu web stranicu, kontaktirajte nas! Nema te teme koju ne možemo obraditi 🙂

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.