Grafički dizajn Web dizajn 4 listopada, 2022

Vizualni identitet (FU)TURIZMA

(FU)TURIZAM je nova godišnja konferencija koju je osmislila Udruga poduzetnika Liderum, a za njih smo napravili kompletni vizualni identitet s web stranicom i promo materijalima koji će adekvatno predstaviti njihove ciljeve.

Task

Izrada logotipa, izrada vizualnog identiteta, web stranice i promo materijala.

 • SADRŽAJ

  Content marketing

 • STRATEGIJA

  Brend strategija, Komunikacijska strategija

 • DIZAJN

  Grafički dizajn, Web dizajn

 • KLIJENT

  Udruga Liderum

U suradnji s varaždinskom Udrugom poduzetnika Liderum, Pisalica se aktivno uključila u organizaciju konferencije (FU)TURIZAM, koju smo uspješno i održali 29. rujna 2022. godine.
Ideja (FU)TURIZMA je promijeniti pogled na budućnost kontinentalnog turizma Republike Hrvatske, kako bismo se odmakli od masovnog turizma, kakav je trenutno najzastupljeniji u Hrvatskoj, i ponudili svoju autentičnu priču. Oko 60 prisutnih gostiju manifestacije imalo je priliku čuti šest odličnih predavanja i jedan panel, u koji su se uključili s brojnim pitanjima. Snimku cijele konferencije možete potražiti na službenoj web stranici manifestacije.

Pisalica je osmislila vizualni identitet konferencije (FU)TURIZAM

Pri kreiranju vizualnog identiteta manifestacije, krenuli smo od boja. Nekoliko nijansi zelene boje savršeno dočaravaju brdovit i šumovit kraj kontinentalnog dijela Hrvatske, dok žuta boja asocira na sunce i žitarice. Odabrane boje su energične i živahne, ali i stabilne te uzemljene. Predstavljaju prirodu, balans i obnovu.

Sekundarna paleta boja dobivena je oduzimanjem, odnosno dodavanjem, bijele boje bojama iz primarne palete.

Logotip se sastoji od jedne riječi, futurizam. Ideja logotipa je prikazati (fu)turizam na jednostavan i upečatljiv način. Fu i turizam su vizualno odvojeni bojama iz palete boja. Korištena tipografija je Ubuntu, u Medium rezu. Logotip koristi kurente. Zaštićeni prostor oko logotipa je visina slova „u“ iz logotipa.

Odabrali smo navedeni font jer su slova tipografije Ubuntu oblikovana kombinacijom oštrih i zaobljenih rubova, čime tipografija simbolizira balans između futurističkog, organskog i modernog. Odabranu tipografiju odlično upotpunjuje Cabin tipografija u pripadajućim rezovima, koju smo koristili za popratni sadržaj.

Prijave na konferenciju (FU)TURIZAM putem web stranice

Zahvaljujući subvenciji Grada Varaždina, ulaz na konferenciju bio je besplatan. No posjetitelji su se prije dolaska trebali ipak prijaviti, kako bi organizatori bili sigurni da određenu količinu ljudi mogu smjestiti u prostor u kojem se održavala manifestacija.

Logično je bilo prijave napraviti putem službene web stranice konferencije, što smo i učinili.

Kod izrade web stranice, sav naglasak stavili smo na gumb za prijave. No osim prijava, iskoristili smo prostor web stranice kako bismo dodali i sve važne informacije o konferenciji:

 • zašto posjetiti konferenciju
 • tko su predavači konferencije (FU)TURIZAM 2022.
 • koje su teme predavanja
 • sve informacije o rasporedu događaja
 • kako doći na konferenciju.

Kroz „naslovnu stranicu“ pokrili smo navedene važne teme, a izborniku smo još dodali kategorije „sponzori“ i „galerija“, koje su ipak zaslužile svoje posebno mjesto.

A tu su i promotivni materijali!

Dio svake ozbiljne konferencije su i promotivni materijale, koji se obično stavljaju u takozvane goody bags. Ove godine, torbe od organskog pamuka s otiskom logotipa konferencije punili smo poklonima sponzora i promotivnim materijalima konferencije – kolačićima od heljde, knjigama, majicama, ručno rađenim stalkom za vino, notesima, kemijskim olovkama i sličnim materijalima, za koje vjerujemo da su razveselili sve posjetitelje konferencije.

Nakon svake nove kreativne priče, mi se uvijek pitamo – jesmo li uspjeli kroz sadržaj i dizajn zadovoljiti potrebe klijenta. U slučaju Poduzetničke udruge Liderum, vjerujemo da njihova povratna informacija govori sve: 

"Ekipa, svaka čast na odrađenom poslu! Cijelo vrijeme ste bili izuzetno susretljivi, dostupni i otvoreni za diskusije. To je vjerujem i razlog zbog kojeg ste uspjeli napraviti odličnu priču i dizajn te nadmašili apsolutno sva naša očekivanja!"

Trebate li i vi uslugu izrade vizualnog identiteta, pisanje sadržaja za web stranicu ili izradu web stranice, javite nam se. Uvijek se veselimo novim izazovima.

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.