Grafički dizajn 23 prosinca, 2022

Promo materijali za udrugu Makerspace

Udruga Makerspace bavi se promicanjem tehničke kulture, a upravo smo ovaj aspekt iskoristili kod kreiranja dizajna za promo materijale, odnosno majice i blokove.

Task

Izrada promo materijala za udrugu Makerspace.

  • STRATEGIJA

    Brend strategija

  • DIZAJN

    Grafički dizajn

  • KLIJENT

    Udruga Makerspace

Udruga Makerspace iz Varaždina bavi se promicanjem tehničke kulture. Također, ona upravlja zajedničkim radioničkim prostorom za brzo prototipiranje i proizvodnju fizičkih proizvoda – drugim, ne-tehničkim riječima, ona pojedincima i tvrtkama daje na raspolaganje brojne napredne strojeve i alate kako bi pomoću njih osmislili i proizveli inovacije koje će biti još jedan korak u napretku modernog doba. Zvuči nevjerojatno, zar ne? Makerspaceovi su prisutni u brojnim svjetskim metropolama, pa je i varaždinski Tech Park jako ponosan na svoj.

A i mi smo ponosni na suradnju koju smo imali s Makerspaceom!

O čemu se točno radi?

Dizajn za majice

Udruga nas je kontaktirala za izradu promotivnih materijala koje će podijeliti članovima i suradnicima za vrijeme blagdana. (Već smo u nekoliko navrata u našim blogovima spominjali kako su ovakvi old school načini promocije tvrtke neizostavni i neće tako ubrzo izaći iz mode unatoč digitalizaciji.) Prvo smo se pozabavili dizajnom majica.

Melem za uši svakog dizajnera jest kad čuje „neka se samo vidi logo, a ostalo prepuštam vama kreativcima“. Pa se i naša dizajnerica spremno primila posla i osmislila dizajn temeljen na matičnoj ploči (samo bolje simetričan kako bi se umirila dizajnerska duša). Zašto matična ploča? Krije se tu jedna zanimljiva priča koja je nastala u umu naše dizajnerice. Naime, ona je spojila simbole matične ploče i Makerspacea kao izvor, srce stvaralaštva, odnosno čvrsto korijenje stabla prepunog ideja za budućnost. Nevjerojatno što sve kreativni umovi mogu, zar ne?

E sad kad smo pripremili dizajn za majice i poslali sve skupa na tisak, došlo je vrijeme i za drugu vrstu promotivnih materijala.

Dizajn za blokove

Kod prve pomisli na dizajn blokova za tehnički-usmjerenu udrugu sinula nam je ideja: milimetarski papir. Znate na koji mislimo – onaj koji se inače koristi za kreiranje tehničkih nacrta. Jednom kad smo uzeli taj dizajn, dodali smo mu i metar na marginama (označili smo centimetre) kako bi bio praktičan za korištenje, a po želji klijenta dodali smo i logo udruge te ostale važne informacije.

Sam dizajn naslovnice bloka za pisanje, baš kao i dizajn na majicama, kroz vizualne elemente prikazuje tehnički aspekt udruge. Tako smo koristili motiv vijaka te linije koje predstavljaju tehničke nacrte i strojeve. Sve kao da govori: moderna tehnologija, napredni alati, budućnost. I za kraj, kako bi blok davao kompletne informacije o udruzi, na zadnjoj su stranici podatci o Makerspaceu te popis strojeva, odnosno tehničkih stavki koje udruga posjeduje.

Tako da, ako i vama zatreba 3D lab, elektronički lab, laserski lab, CNC ili ostali strojevi za obradu drveta ili metala – kontaktirajte Makerspace! Ako pak vam zatreba izrada promo materijala, kontaktirajte nas! E da, možete provjeriti i naš Behance profil i proučiti naše vizualne projekte 🙂

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.