Copywriting PR 15 veljače, 2022

Tekstovi koji jednostavno sjaje – Festival svjetla

Nakon kiše dolazi sunce, a nakon zimske tame stiže proljetna svjetlost! Festival svjetla, u organizaciji TZ Grada Zagreba, slavi upravo ovo buđenje iz zimskog sna, i to uz pomoć kreativnih, maštovitih i inovativnih svjetlosnih instalacija. 

Task

Pisanje advertoriala, dorada postojećih i pisanje novih tekstova za online i tiskana izdanja.

  • SADRŽAJ

    Copywriting

  • PROMOCIJA

    PR

  • KLIJENT

    Turistička zajednica Grada Zagreba

Postoji li nešto što će bolje predstaviti proljeće od svjetlosti?

Nakon one zimske tame i hladnoće, evo nam proljeća sa svojim blještavilom, bojama, toplinom, radošću i tom nekom novom, sveprisutnom energijom koja nas budi i daje nam snage za hrabro koračanje u još jednu novu godinu.

Turistička zajednica grada Zagreba svjesna je ove velike uloge svjetlosti u dolasku proljeća. Tako su, još 2017. godine, započeli s manifestacijom pod nazivom Festival svjetla Zagreb. Nakon dvogodišnje stanke, festival se vratio i proširio i na Donji grad, uključio desetak dodatnih lokacija i na zbilja spektakularan način dočekao proljeće.

A mi smo dobili priliku za sudjelovanje u ovoj čarobnoj manifestaciji.

Nove instalacije, novi program…

Pošto se ove godine program Festivala svjetla razlikovao od prethodnih izdanja, odnosno proširen je broj lokacija, prvo je bilo potrebno doraditi i napisati tekstove koji predstavljaju same svjetlosne instalacije. Kod takvih tekstova, velik izazov je broj riječi. Tekstovi moraju biti kraći, a poželjno je i da su svi iste dužine. To znači puno ‘kemijanja’, selidbe rečenica, istraživanja, kraćenja, tipkanja pa brojanja.

No, uspjeli smo svaki tekst uskladiti s ostalima. Čitav program ima zajedničku melodiju, i u tih nekoliko redova sažeta je veličanstvenost svake instalacije – što je možda bio i najteži dio.

Dodali smo još onu jednu uvodnu rečenicu koja sažima poantu svake instalacije (uff, a mogli bismo napisati referate o njima!), preveli tekstove na engleski jezik i program je spreman za lansiranje!

… novo predstavljanje u medijima

Još jedna misija koju smo imali za Festival svjetla bilo je pisanje advertoriala (PR članak, objava za medije, kako već želite) koji će ovu manifestaciju predstaviti na jednako čaroban način kao što su to i svjetla koja plešu po zgradama diljem Zagreba.

Bili smo svjesni da ovo ne može biti još samo jedan u nizu članaka koji će medijima stići na adresu, a kojeg će čitatelji proletjeti ‘tek tako’. Uostalom, Pisalica ništa ne piše na klasičan način. Stoga smo uzeli svu kreativnost i maštu te pretočili to blještavilo i čaroliju u riječi. Tako čitateljima u glavi mogu plesati slike ovih instalacija. Tako će pomisliti “pa ja ovo moram posjetiti!” iste sekunde.

Dakle, mašta i kreativnost, a opet davanje svih potrebnih informacija. Čiča miča, gotova je PR priča!

Napisali smo tekstove i znali da će ovaj festival zbilja biti spektakularan. No, nismo ni približno mogli zamisliti potpunost ove čarolije. Festival je bio pun pogodak i očarao sve posjetitelje, a i nas!

Veselimo se budućim događanjima i nadamo se da ćemo ponovno biti dio ovih manifestacija (kao što smo bili i dio Adventa) koje svojom kreativnošću savršeno odgovaraju našoj 🙂

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.