Sudjelovali smo u stvaranju božićne bajke Adventa Zagreb

advent-zagreb

Sudjelovali smo u stvaranju božićne bajke Adventa Zagreb

Sudjelovali smo u stvaranju božićne bajke Adventa Zagreb 1200 600 Pisalica

Najveći adventski program u Hrvatskoj. Tri godine zaredom proglašen najljepšim božićnim sajmom. Magično božićno raspoloženje u kojem uživaju posjetitelji iz cijele Hrvatske, ali i svijeta.

Ove godine i nama se dogodilo nešto magično u doba praznika. Dobili smo mogućnost sudjelovanja u ovom veselom projektu i to tako što smo napisali slikovite tekstove za web stranicu Adventa Zagreb!

Puni entuzijazma, uzbuđenja i veselog duha, zasukali smo rukave, stavili božićne kape, uključili blagdansku playlistu i bacili se na posao.

Tema koja topi snijeg i srca

Tema ovogodišnjeg Advent Zagreba bila je nostalgična, zabavna i divna. Naravno, radi se o igračkama. Mališani su uživali u bajkovitim slikama predimenzioniranih igračaka. Odrasli su se s čežnjom prisjećali prošlih vremena, kad su oni jedva čekali otvaranje poklona ispod drvca na božićno jutro.

Upravo smo ove slike htjeli dozvati diljem napisanih tekstova, kako bismo niti ove teme isprepleli zajedno s programom te objavama za medije. Na taj način, tekstovi ne samo da su sadržajno povezani s programom na ulicama, već i emocionalno. Čitajući tekstove na webu, posjetitelji su mogli osjetiti dašak te topline koju su odašiljale nasmiješene igračke na ulicama grada.

Program koji budi maštu i uspomene

Znamo kako u programu Advent Zagreba sudjeluju razne ustanove, institucije, obrtnici, ugostiteljski objekti i pojedinci, svaki od njih sa svojim programom. No, sve njih povezuje mnoštvo dekoracija, božićni ugođaj te pružanje ljubavi i mira posjetiteljima.

Upravo smo ove zajedničke točke koristili kao podlogu kod pisanja opisa svih programa koji su se odvijali u sklopu Advent Zagreba. Usklađivanje tih tekstova stilom, dužinom i sadržajem bilo je veoma izazovno. No, ujedno nam je dalo i širu sliku o nevjerojatnoj raznolikosti događanja u sklopu ovog veličanstvenog božićnog sajma.

Svi sudionici Adventa djeluju s ciljem davanja svog doprinosa ovoj manifestaciji. Putem tekstova oni su na neki način ujedinjeni – ta nije li zajedništvo jedan od glavnih osjećaja koji prožimaju doba adventa?

Božićna zvona su odzvonila, no mi smo još uvijek pod dojmom kreativnosti i slikovitosti ovog projekta, koji će nam ostati u pamćenju još dugo vremena, baš kao što nam ostaju one emocije kod otvaranja poklona pod drvcem i osmijeh u pogledu na svoju novu igračku.

Ako još niste, zavirite na web stranicu Adventa Zagreb i doživite tu božićnu magiju satkanu od riječi!

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?