Maya cruising: Uhvatite vjetar, istražite svoje snove!

maya-cruising-sadrzaj-za-web

Maya cruising: Uhvatite vjetar, istražite svoje snove!

Maya cruising: Uhvatite vjetar, istražite svoje snove! 1200 650 Pisalica

Barba Toma je živio od mora, od mriža i uza te je brojio žuje od vesla i mašlina… Cijeli život je ljeti vozio turiste brodovima, a zimi kalafatava (izrađuje brodove). Dlijetom i marnim rukama te naslomljivim duhom punim prkosa davao je duh drveću od kojih su nastala rebra, kobilica, jarbol….

Svoje životno remek djelo krenuo je izrađivati u šezdesetima, “za sebe i za svoj gušt”. Litima je utkao svoj znoj i suze, supom, teslicama i macolom te spojio 54 rebara od hrastovine prema projektnom nacrtu Franje Fleša u nevjerojatnu ljepotu – 24 metra ponosa nazvanog prema svojoj jedinici Maji. Upravo nam je ona ispričala ovu priču za potrebe pisanja sadržaja za novu web stranicu www.maya-cruising.com. Pa pojasnila kako je postala kapetanica broda nazvanog po njoj.

Barba Toma gradio je svoj brod ukupno 10 godina, u to ratno doba u mladoj Republici Hrvatskoj kada su mu jedina potpora bile njegova supruga Ivanka i njegova Maja. Ljubav prema brodu i moru bila mu je smisao života, a taj je smisao prenio na njih dvije. Danas one ostaju čuvateljice tradicije; kći Maja vodi posao i upravlja brodom kao rijetka kapetanica na Jadranu i njena familija angažirana u turizmu, pružajući pogled i doživljaj autentičnog Mediterana, do akoštavanja na obale djetinjstva, koje su vezane ko čamci.

Kliknite na web www.maya-cruising.com i pročitajte sav sadržaj koji smo napisali o ovom jedinstvenom obiteljskom poslovanju.

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?