Maya cruising: Uhvatite vjetar, istražite svoje snove!

maya-cruising-sadrzaj-za-web

Maya cruising: Uhvatite vjetar, istražite svoje snove!

Maya cruising: Uhvatite vjetar, istražite svoje snove! 1200 650 Pisalica

Barba Toma je živio od mora, od mriža i uza te je brojio žuje od vesla i mašlina… Cijeli život je ljeti vozio turiste brodovima, a zimi kalafatava (izrađuje brodove). Dlijetom i marnim rukama te naslomljivim duhom punim prkosa davao je duh drveću od kojih su nastala rebra, kobilica, jarbol….

Svoje životno remek djelo krenuo je izrađivati u šezdesetima, “za sebe i za svoj gušt”. Litima je utkao svoj znoj i suze, supom, teslicama i macolom te spojio 54 rebara od hrastovine prema projektnom nacrtu Franje Fleša u nevjerojatnu ljepotu – 24 metra ponosa nazvanog prema svojoj jedinici Maji. Upravo nam je ona ispričala ovu priču za potrebe pisanja sadržaja za novu web stranicu www.maya-cruising.com. Pa pojasnila kako je postala kapetanica broda nazvanog po njoj.

Barba Toma gradio je svoj brod ukupno 10 godina, u to ratno doba u mladoj Republici Hrvatskoj kada su mu jedina potpora bile njegova supruga Ivanka i njegova Maja. Ljubav prema brodu i moru bila mu je smisao života, a taj je smisao prenio na njih dvije. Danas one ostaju čuvateljice tradicije; kći Maja vodi posao i upravlja brodom kao rijetka kapetanica na Jadranu i njena familija angažirana u turizmu, pružajući pogled i doživljaj autentičnog Mediterana, do akoštavanja na obale djetinjstva, koje su vezane ko čamci.

Kliknite na web www.maya-cruising.com i pročitajte sav sadržaj koji smo napisali o ovom jedinstvenom obiteljskom poslovanju.

Get in touch

    Postavke privatnosti

    Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

    Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
    Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
    Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće (eng. „cookies“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Možete se dodatno informirati o kolačićima i provjeriti kako ih možete isključiti ili odmah prihvatite instalaciju svih kolačića klikom na "Slažem se".