Naučite izraditi LinkedIn carousel i potaknite angažman pratitelja na organski način

linkedin-carousel

Naučite izraditi LinkedIn carousel i potaknite angažman pratitelja na organski način

Naučite izraditi LinkedIn carousel i potaknite angažman pratitelja na organski način 1200 650 Pisalica

Sigurno ste barem jednom pomislili kako bi bilo super kada biste i na LinkedInu mogli kreirati carousel objave. Pa dobra vijest je da možete!

I ne, nije to novost koju je LinkedIn nedavno uveo. Opcija izrade LinkedIn carousela postoji još od 2018. godine, no čini se kako tek sada doživljava procvat.

S obzirom na to da još uvijek relativno mali broj korisnika kreira LinkedIn carousele, toplo vam savjetujemo da krenete u njihovu izradu što prije i iskoristite prednosti koje nude.

Prednosti izrade LinkedIn carousela

Jedna od prednosti LinkedIn carousela je ta što će se vaša objava definitivno istaknuti među ostalima. Osim toga, korisnici se mogu bolje upoznati s vašim radom i to bez potrebe da napuste LinkedIn.

Pomoću carousela možete dijeliti svoje znanje i stručnost na mnogo zanimljiviji način. Kreiranjem vizualno privlačnih carousela, lakše ćete privući pažnju svojih pratitelja, povećati angažman svojih objava i dolazak pratitelja na vašu web stranicu. To ujedno znači da nećete morati uložiti brdo novaca u oglašavanje.

Sve što trebate znati o izradi carousela na LinkedInu

No prije nego se bacimo na postupak izrade carousela, podijelit ćemo s vama nekoliko informacija koje će vam olakšati cijeli proces.

Ono što vas sigurno zanima jest koje sve vrste datoteka možete dijeliti kroz carousel. Odlična vijest je da možete dijeliti Word i PDF dokumente pa čak i PowerPoint prezentacije. No zbog bolje kvalitete, preporučuje se svaki dokument pretvoriti u PDF format.

Objavu za carousel možete napraviti pomoću raznih predložaka u besplatnom alatu Canva. Primjerice, odaberite predložak za objavu na Instagramu, napravite željene vizuale i jednostavno ih spremite u PDF formatu. U slučaju da već imate vizuale koje želite podijeliti na svom LinkedIn profilu, tada ih učitajte u Canvu i također spremite u PDF formatu. 

Slijede još neke zanimljivosti vezane uz LinkedIn carousel:

  • preporuča se prijenos dokumenta manjeg od 100 MB
  • ograničeni broj slajdova po carouselu iznosi 300
  • jednom preneseni dokument ne može se mijenjati
  • LinkedIn carousel ne podržava animacije i videozapise, već isključivo fotografije

A evo i nekoliko savjeta za izradu kvalitetnog LinkedIn carousela:

  • prva fotografija treba biti „udica“ kojom ćete privući korisnike
  • razvijte kreativnu priču kako bi korisnici pregledavali carousel od početka do kraja
  • na kraju carousela dodajte poziv na akciju.

Kako izraditi carousel objavu na LinkedInu?

Sad kad ste osvijestili zašto je dobro kreirati LinkedIn carousele i saznali kako izraditi kvalitetan carousel, vodimo vas kroz svijet njegove izrade. Vidjet ćete, sam proces veoma je brz i jednostavan. Pa krenimo. 😊

PRVI KORAK

Prilikom kreiranja objave, primijetit ćete ikonu dokumenta pa kliknite na nju (na donjoj slici označena je crveno).

linkedin-carousel-prvi-korak

DRUGI KORAK

Zatim odaberite dokument koji želite podijeliti u objavi. 

linkedin-carousel-drugi-korak

TREĆI KORAK

Nakon što se dokument učita, otvorit će se novi prozor. Ovdje unesite naslov dokumenta i već prelazimo na sljedeći korak.   

linkedin-carousel-treci-korak

ČETVRTI KORAK

I eto, već smo stigli i do posljednjeg koraka. Kreirajte opis, dodajte hashtagove i vaš LinkedIn carousel spreman je za objavu!

linkedin-carousel-cetvrti-korak

Zapnete li u bilo kojem trenutku ili želite vođenje vašeg LinkedIn profila prepustiti u naše ruke, slobodno nam se javite. 😊

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?