Gdje nabaviti besplatne fotografije za web?

besplatne-fotke-web

Gdje nabaviti besplatne fotografije za web?

Gdje nabaviti besplatne fotografije za web? 1200 650 Pisalica

Ako ste osoba koja se boji ostaviti broj žiro računa na internetskim stranicama ili jednostavno ne želite plaćati fotografije koje koristite na webu, ovo je članak za vas. Na našu zajedničku sreću postoji pregršt stranica na kojima je moguće skinuti fotografije za badava.

U nastavku je popis top 5 stranica s besplatnim fotografijama koje svakodnevno koristim i zadovoljna sam njima.

1. Librestock

Librestock objedinjuje čak 47 stranica s besplatnim fotografijama. Željenu fotografiju vrlo ćete lako pronaći – samo je potrebno upisati pojam u tražilicu (pojmovi se upisiju na engleskom), kao što je prikazano na donjoj slici.

librestock

Fotografije koje će se zatim izlistati su u najvećim mogućim veličinama, koje prelaze 4.000 piksela i pogodne su za različita uređivanja, što znači da ih možete koristiti kao fotografije za blog ili Facebook objavu, ali i za bilboard tiskane plakate (to su oni kraj ceste, koje svakodnevno viđate prilikom vožnje).

2. Unsplash

Pod Unsplash licencom moguće je pronaći moderne, često urbane te minimalističke fotografije. Ove potonje su mi posebno drage jer ih često koristim kao pozadinu prilikom kreiranja raznih vizuala za internetske stranice. Fotografije su posložene u kolekcije s obzirom na temu. Prednost ove stranice je i što se svaki dan ubacuju nove fotografije.

3. Adobe Spark Post

Ova će stranica oduševiti sve vas koji svakodnevno trebate kreirati vizuale za društvene mreže, a za to nemate vremena. Adope Spark doduše ne nudi previše besplatnih fotografija, no nudi korisne alate poput okvira za tekst, razne fontove i ukrase. Velika prednost ovog alata je što prvo izaberete na kojoj društvenoj mreži ćete objaviti vaš vizual te vam se automatski širina i visina podese baš za tu objavu. U Sparku je moguće napraviti i animirani video, a sve to, naravno, za džabe.

4. Freepik

Znate li što su vektori, ova će vam stranica uskoro postati jedna od najdražih. Osim pregršt besplatnih vektora, možete još skinuti i fotografije te ikone. Spremate li se kreirati kalendar za nadolazeću godinu, vizitku, ingografiku ili nešto četvrto, ovo je adresa na koju morate svratiti. Ne vjerujete? Upišite “christmas” i dobit ćete uranjeni božićni poklon ;).

freepik

5. Smartmockups

Radite li prezentaciju svojih proizvoda ili web stranice, pomoću Smartmockupsa fotografije možete ubaciti u neki od gageta – mobitel, tablet, laptop te tako prezentiranje učiniti zanimljivijim. Ovaj je alat jednostavan, učinkovit i prodajan. Pogledajte zašto.

Želite se dodatno educirati ili jednostavno želite da napravim vizuale umjesto vas?

Kontaktiraj me

Primaj moje edukativne člankeGet in touch

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće (eng. „cookies“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Možete se dodatno informirati o kolačićima i provjeriti kako ih možete isključiti ili odmah prihvatite instalaciju svih kolačića klikom na "Slažem se".