Znate li gdje nabaviti besplatne fotografije za web?

Ako ste osoba koja se boji ostaviti broj žiro računa na internetskim stranicama ili jednostavno ne želite plaćati fotografije koje koristite na webu, ovo je članak za vas. Na našu zajedničku sreću postoji pregršt stranica na kojima je moguće skinuti besplatne fotografije.

U nastavku je popis top pet stranica s besplatnim fotografijama koje koje koristimo gotovo svakodnevno i ono najvažnije, zadovoljni smo njihovom kvalitetom.

1. Besplatne fotografije na Librestocku

Librestock objedinjuje čak 47 stranica za besplatne fotografije. Željenu fotografiju vrlo ćete lako pronaći – samo je potrebno upisati pojam u tražilicu (pojmovi se upisuju na engleskom), kao što je prikazano na donjem vizualu.

librestock

Fotografije koje će se zatim izlistati u najvećim su mogućim veličinama koje prelaze 4.000 piksela i pogodne su za različita uređivanja, što znači da ih možete koristiti kao fotografije za blog ili Facebook objavu, ali i za bilboard plakate (to su oni kraj ceste, koje svakodnevno viđate tijekom vožnje).

2. Mjesto umjetničkih besplathih fotografija je Unsplash

Pod Unsplash licencom moguće je pronaći moderne, često urbane te minimalističke fotografije. Ove potonje su nam posebno drage jer ih često koristimo kao pozadinu prilikom kreiranja raznih vizuala za internetske stranice.

Fotografije su posložene u kolekcije s obzirom na temu. Prednost ove stranice je i ta što se baš svaki dan dodaju nove fotografije.

3. Adobe Spark Post također će vas počastiti besplatnim fotogarfijama

Ova će stranica oduševiti sve vas koji svakodnevno trebate kreirati vizuale za društvene mreže, a za to nemate vremena. Adobe Spark doduše ne nudi previše besplatnih fotografija, no nudi korisne alate poput okvira za tekst, razne fontove i ukrase.

Velika prednost ovog alata je što prvo možete izabrati veličinu vizuala za određenu društvenu mrežu. U Sparku je moguće napraviti i animirani video, a sve to, naravno, za džabe. Alat najsličniji Adope Sparku je već vjerojatno svima poznata – Canva.

4. Besplatne fotografije i na Freepiku

Znate li što su vektori, Freepik stranica će vam u vrlo kratko vrijeme postati jedna od najdražih. Osim pregršt besplatnih vektora, možete još skinuti i fotografije te ikone. Spremate li se kreirati kalendar za nadolazeću godinu, vizitku, ingografiku ili nešto četvrto, ovo je adresa na koju morate svratiti.

Ne vjerujete? Upišite “christmas” i dobit ćete uranjeni božićni poklon ;).

freepik

5. Smartmockups je mjesto za prezentacijske fotografije

Radite li prezentaciju svojih proizvoda ili web stranice, pomoću Smartmockupsa fotografije možete ubaciti u neki od gageta – mobitel, tablet ili laptop, te tako prezentiranje učiniti zanimljivijim. Ovaj je alat jednostavan, učinkovit i prodajan.

Iako ste sada saznali za pet važnih alata za izradu vizuala, moguće je da jednostavno ne raspoznajete sve nijanse boja i niste nadareni za dizajn. U tom slučaju rado ćemo vam pomoći jer imamo dizajnere kojima je sve navedeno u malom prstu. Kontakt obrazac vas čeka ;).