Nešto je novo u svijetu nabave

Možda će vas naziv ove reference zavarati – Nataša Cikač, koja stoji iza brenda Cronata ima desetljeća iskustva u nabavi. No, ono što je novo jest njezin novi vizualni identitet te web stranica koje potpisuje Pisalica!

Task

Izraditi novi logotip i vizualni identitet, pisanje tekstova za web stranicu, izrada web stranice

Cronata je etablirana hrvatska tvrtka koja iza sebe ima desetljeća iskustva u nabavi, a među čijim se klijentima ističu neka od najrenomiranijih imena hrvatskog poslovnog svijeta. No, kako su došla neka nova vremena, javila se i potreba za osuvremenjivanjem vanjskog izgleda brenda.

Nataša Cikač, vlasnica brenda te njegovo lice, obratila nam se kako bismo joj pomogli s izradom novog vizualnog identiteta, koji uključuje i novi logotip, te nove web stranice koja će ga i odražavati. Evo kako je proces izgledao i koji su rezultati!

Faza prva – logo i vizualni identitet

Naravno, prije nego što smo mogli započeti s izradom web stranice, potrebno je bilo osmisliti novi vizualni identitet kojeg će ta web stranica i pratiti. A kao i svaki put kad nam je to zadatak, polazimo od ključnog dijela vizualnog identiteta: logotipa.

Kad smo u potrazi za “perfect match” logotipom, uvijek ćemo prvo pitati klijenticu neka pitanja koja su nam važna u tom procesu. Kakav je brend, je li ozbiljan ili ležeran ili šaljiv? Kakva je ona, želi li se prikazati više profesionalno ili više poslovno? Koje boje vidi kao dio svoje osobnosti? Postavljanjem ovakvih pitanja dobivamo okvirnu ideju o tome u kom smjeru ići. U ovom slučaju to je bilo moderno, profesionalno, profinjeno, no opet ne previše oštro. Nataša je procesno orijentirana, baš kao i profesija u kojoj se nalazi, te sam logotip mora odražavati taj dio osobnosti.

I baš kao što proces nabave ima glavu i rep, tako je ima i finalni logo. 

Pravokutnik iz logotipa, osim što simbolizira slovo N u njegovom najčišćem geometrijskom obliku, sa svojim oštrim rubovima simbolizira i stabilnost te sigurnost – upravo ono što bi Cronata trebala predstavljati. Druga strana poslovanja, ali i logotipa, jest krug koji predstavlja slovo C. Krug je nježan i tečan, baš kao o procesi nabave. 

Drugim riječima, dok pravokutnik simbolizira nešto kruto i teško pokretno, krug simbolizira jednostavan pokret. Ova dva simbola pritom simboliziraju sam proces nabave, u kojem Cronata olakšava procese, mijenja nabavu iz pravokutnika u krug, olakšavajući pritom poslovanje svim svojim klijentima.

Samom logotipu je dodan još i natpis „Nataša Cikač“ u jednostavnoj, geometrijskoj tipografiji koja slijedi linije znaka.

Faza druga: izrada web stranice

Još jedan aspekt kojeg smo razradili u prvoj fazi jesu boje vizualnog identiteta. Odabrana je tamnoplava, koja je simbol sigurnosti i stabilnosti, te crvena koja reprezentira akciju, pokret, brzinu. 

Upravo su te boje bile polazišna točka za dizajn nove Cronata web stranice. Izrađena je web stranica koja daje prostora svim elementima koji su trebali biti prisutni na web stranici – od klasičnih tekstova do predstavljanja knjige te poziva na edukaciju – te su kroz nju prožete boje iz vizualnog identiteta. A geometrijski elementi vizualnog identiteta su prisutni posvuda na web stranici te nas prate u pokretu – kako mi prolazimo mišem tako se oni miču, ponovno poklapajući se s akcijom i pokretom koje simbolizira crvena boja.

Za novu smo web stranicu napisali i tekstove koji su u skladu s profesionalnim, profinjenim, no opet pristupačnim tonom samog poslovanja. Oni daju do znanja da je Nataša Cikač stručnjak u svom području, no opet da će vam i dalje pristupiti ljudski i toplo; da je ona poslovna žena koja je uspješna u svom području, no opet da razumije i vas te vaše potrebe. 

Kako izgleda finalni rezultat našeg rada?

Zavirite na novu Cronata web stranicu i uvjerite se sami!

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.