Rasplamsali smo žar na webu Kamina Lipić

U copyju za web Kamina Lipić napisali smo da su pouzdani, kvalitetni i oku privlačni. Jer jesu – no web-stranica i katalog proizvoda im baš i nisu bili. Zahvaljujući suradnji s Pisalicom, njihov je web sad točna reprezentacija njihove odlične ponude.

Task

Pisanje tekstova za web-stranicu i katalog proizvoda, izrada web-stranice i kataloga proizvoda, testiranje funkcionalnosti i SEO optimizacija

Kamini Lipić postoje već više od desetljeća. Čitavo to vrijeme posvećeni su praćenju trendova na tržištu i uvođenju noviteta u svoju bogatu ponudu.

Kad je došlo vrijeme da moderniziraju svoj web i u katalog proizvoda uvedu nove funkcionalnosti, nisu oklijevali pozvati nas u pomoć. Kako smo to sve izveli?

Pa, baš kao što bismo zapalili vatru. Prvo smo pripremili materijale; copy i fotke. Onda smo tom pridružili iskru; dizajn koji sve spaja u ugodan i topao prizor. Naposljetku, sve smo testirali, svemu provjerili funkcionalnost; za plamen koji traje!

Prvo, novi copy

Copy koji smo raspisali za Kamine Lipić jednostavan je i lako razumljiv. Ideja maksimalne pristupačnosti bila nam je nit vodilja na svim razinama weba – od copyja za naslovnu stranicu preko opisa kategorija proizvoda do recenzija zadovoljnih klijenata.

Kupnja kamina, peći ili roštilja nije odluka koja može biti brza ili neinformirana. Zato nam je bilo važno da se sve informacije nađu bez puno lutanja. E, a tu u priču ulazi već i dizajn.

Čist i moderan dizajn za najugodnije iskustvo pretraživanja

Dizajn smo prilagodili željama klijenta i potrebama njegovih kupaca, i to i u funkcionalnom i estetskom smislu. Minimalističku raščlambu na kategorije sparili smo s fotkama predivnih kamina Kamina Lipić,  i tako stvorili moderan web kojim se lako kretati, a koji ima onu neku ugodnu toplinu za kojom tragamo, kad uređujemo prostor.

Katalog proizvoda u kojem je sve na svom mjestu

Kategorizacija proizvoda koju smo uveli u katalog proizvoda rezultat je proučavanja ponašanja kupaca. Brinuli smo o tom da filtriranje proizvoda bude intuitivno i da omogućava kupcu da lako pronađe baš ono što traži.

A onda i da sazna sve što ga o proizvodu u pitanju zanima i lako pronađe sve što nije ni znao da bi mu se moglo sviđati; ili da bi mu moglo trebati.

Uvijek isti kraj – testiranje, testiranje, testiranje

Prvo smo se pobrinuli da je web oku privlačan; lijep za gledanje i jednostavan za čitanje. Onda da je pouzdan – i za kupca kad ga koristi i za Kamine Lipić, kad ga pune sadržajem ili održavaju. Na kraju nam je ostalo osigurati da je dizajn jednako čist i uredan na svim popularnim formatima uređaja, ali i u svim značajnijim web-preglednicima.

Te su završne dorade uvijek jako važne. Tako osiguravamo maksimalnu kvalitetu.

Kako u akciji izgleda sve što smo vam ispričali, vidjet ćete ako skoknete do Kamina Lipić i bacite oko na njihov novi web. Tko zna – možda vas uvjeri da iduće zime i vi nabavite kamine. Ili modernizirate i vi svoj web!

Ako je ovo drugo u pitanju, javite nam se za pomoć.

 

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.