Napravili smo dizajn promo materijala za udrugu Makerspace

makerspace

Napravili smo dizajn promo materijala za udrugu Makerspace

Napravili smo dizajn promo materijala za udrugu Makerspace 1400 1068 Pisalica

Udruga Makerspace iz Varaždina bavi se promicanjem tehničke kulture. Također, ona upravlja zajedničkim radioničkim prostorom za brzo prototipiranje i proizvodnju fizičkih proizvoda – drugim, ne-tehničkim riječima, ona pojedincima i tvrtkama daje na raspolaganje brojne napredne strojeve i alate kako bi pomoću njih osmislili i proizveli inovacije koje će biti još jedan korak u napretku modernog doba. Zvuči nevjerojatno, zar ne? Makerspaceovi su prisutni u brojnim svjetskim metropolama, pa je i varaždinski Tech Park jako ponosan na svoj.

A i mi smo ponosni na suradnju koju smo imali s Makerspaceom!

O čemu se točno radi?

Dizajn za majice

Udruga nas je kontaktirala za izradu promotivnih materijala koje će podijeliti članovima i suradnicima za vrijeme blagdana. (Već smo u nekoliko navrata u našim blogovima spominjali kako su ovakvi old school načini promocije tvrtke neizostavni i neće tako ubrzo izaći iz mode unatoč digitalizaciji.) Prvo smo se pozabavili dizajnom majica.

Melem za uši svakog dizajnera jest kad čuje „neka se samo vidi logo, a ostalo prepuštam vama kreativcima“. Pa se i naša dizajnerica spremno primila posla i osmislila dizajn temeljen na matičnoj ploči (samo bolje simetričan kako bi se umirila dizajnerska duša). Zašto matična ploča? Krije se tu jedna zanimljiva priča koja je nastala u umu naše dizajnerice. Naime, ona je spojila simbole matične ploče i Makerspacea kao izvor, srce stvaralaštva, odnosno čvrsto korijenje stabla prepunog ideja za budućnost. Nevjerojatno što sve kreativni umovi mogu, zar ne?

E sad kad smo pripremili dizajn za majice i poslali sve skupa na tisak, došlo je vrijeme i za drugu vrstu promotivnih materijala.

Dizajn za blokove

Kod prve pomisli na dizajn blokova za tehnički-usmjerenu udrugu sinula nam je ideja: milimetarski papir. Znate na koji mislimo – onaj koji se inače koristi za kreiranje tehničkih nacrta. Jednom kad smo uzeli taj dizajn, dodali smo mu i metar na marginama (označili smo centimetre) kako bi bio praktičan za korištenje, a po želji klijenta dodali smo i logo udruge te ostale važne informacije.

Sam dizajn naslovnice bloka za pisanje, baš kao i dizajn na majicama, kroz vizualne elemente prikazuje tehnički aspekt udruge. Tako smo koristili motiv vijaka te linije koje predstavljaju tehničke nacrte i strojeve. Sve kao da govori: moderna tehnologija, napredni alati, budućnost. I za kraj, kako bi blok davao kompletne informacije o udruzi, na zadnjoj su stranici podatci o Makerspaceu te popis strojeva, odnosno tehničkih stavki koje udruga posjeduje.

Tako da, ako i vama zatreba 3D lab, elektronički lab, laserski lab, CNC ili ostali strojevi za obradu drveta ili metala – kontaktirajte Makerspace! Ako pak vam zatreba izrada promo materijala, kontaktirajte nas! E da, možete provjeriti i naš Behance profil i proučiti naše vizualne projekte 🙂

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?