Alternativa Canvi: Predstavljamo vam DesignCap alat

Danas ćemo vam predstaviti alat DesignCap iliti online aplikaciju koja omogućuje izradu visokokvalitetnog grafičkog dizajna. Kako je DesignCap vrlo sličan Canvi, oni koji su već imali prilike raditi u njoj, ovaj će novi alat svladati na tri-četiri.

Kako koristiti DesignCap?

Kao i u mnogim drugim alatima, tako i u ovom, prvo što morate učiniti jest stvoriti račun. Pritom će vas sustav voditi u tome, a najprije ćete odabrati vrstu organizacije kojoj pripadate i vašu ulogu, a zatim potvrditi registraciju računa.

kreiranje-racuna-designcap

(1) Kreiranje računa

kreiranje-racuna-designcap

(2) Odabir vrste organizacije

kreiranje-racuna-designcap

(3) Odabir uloge

kreiranje-racuna-designcap

(4) Potvrda registriranog računa

S potvrdom računa dobit ćete besplatan pristup izborniku alata, nakon čega možete odabrati željeni ili postojeći dizajn. Primjerice, možete birati između predložaka za logo, postera, pozivnica, Facebook oglasa, podsjetnica i slično, baš kao što je to slučaj u Canvi.

izbornika-alata

(5) Izbornik alata DesignCap

Za potrebe ovog članka, jednostavno korištenje alata DesignCap odlučili smo prikazati na Facebook oglasu. Kako izgleda izbornik s različitim dizajnima, možete vidjeti na priloženoj fotografiji.

izbornik-alata

(6) Opcije alata DesignCap

Dakle, u otvorenom uređivaču moguće je birati između različitih predložaka koji su navedeni po kategorijama (sport, edukacija, hrana, moda i dr.).

Također, u odabranu šprancu Facebook oglasa možete dodavati oblike i ikone, grafikone, tekstualni dio te fotografije koje se mogu pretraživati po temama. DesignCap pruža i mogućnost prijenosa JPG i PNG datoteka s računala te dodavanje pozadina. Trebamo ipak naglasiti kako je moguće mijenjati boje pozadine, no nije moguće promijeniti veličinu ni boju ponuđenih uzoraka.
Osim toga, izrađeni dizajn možete duplicirati, izbrisati, spremiti i podijeliti s prijateljima.

Iako se alat može koristiti besplatno za mnoge opcije, za naprednije opcije ćete trebati iskeširati određenu manju svotu novaca.

Naime, DesignCap se može koristiti:

  1. Besplatno, uz korištenje ograničenih predložaka i fotografija te mogućnost prijenosa tek pet fotografija i spremanja pet dizajna.
  2. Po cijeni od 4,99 dolara mjesečno, uz korištenje neograničenih predložaka i ikona te prijenos do 100 fotografija i 100 spremanja dizajna.
  3. Po cijeni od 5,99 dolara mjesečno, što uključuje prijenos do 1000 fotografija i spremanje do 1000 dizajna.

Uvjerili smo se da izrada različitih vizuala ne može biti jednostavnija uz DesignCap.
Ako tražite alternativu Canvi koju već svi koriste pa time i imaju vrlo slične vizuale, možda je vrijeme da sada razmislite o DesignCapu.

Zapnete li u bilo kojem trenutku, stojimo vam na raspolaganju.