Tekstovi i web stranica koji lete izvan okvira

Znate da ćete na raspolaganju imati puno kreativnosti kad je pred vama projekt posvećen djeci. I upravo tako je bilo s novim projektom zagrebačkog Instituta za menadžment – Poduzetni limači, za koje smo napravili vizualni identitet i web stranicu te napisali sve tekstove za web.

Task

Izrada vizualnog identiteta, izrada logotipa, pisanje tekstova za web, izrada web stranice.

 • SADRŽAJ

  Content marketing

 • STRATEGIJA

  SEO optimizacija, Brend strategija

 • DIZAJN

  Grafički dizajn, Web dizajn

 • KLIJENT

  Institut za menadžment

Naši su limači kreativni, poduzetni, uporni i hrabri. Oni imaju pregršt ideja i načina na koji će ih ostvariti. Oni su naša svijetla budućnost i nada u bolje sutra.

Poduzetni limači projekt je zagrebačkog Instituta za menadžment u sklopu kojeg se odvijaju radionice pomoću kojih žele potaknuti poduzetničke vještine kod djece vrtićke i osnovnoškolske dobi, a nas su angažirali za izradu web stranice, vizualnog identiteta te tekstova za novu web stranicu.

Naša je misija bila poput ovog projekta: kreativna, šarena i drugačija. Baš poput nas 🙂

Dopustite da i vas povedemo izvan okvira!

Tko sve želi ići na put?

Ako ste ikad planirali neki izlet, vjerojatno niste prvo organizirali vozilo, a tek onda krenuli skupljati ljude koji će s vama ići. U tom slučaju ste vjerojatno morali suziti broj pa ste ostali bez nekih dragih osoba (ili onih manje dragih, u tom slučaju nema štete). No, vratimo se na bitno. Prvo morate saznati koliko osoba planira ići, a tek onda organizirati vozilo koje će odgovarati brojem sjedala, zar ne?

Kakve to veze ima s tekstovima za web stranicu? Svaki znalac profesionalac zna da kvalitetna web stranica ne kreće od dizajna već od sadržaja, dakle tekstova, pa smo prvo učinili sljedeće:

 • odredili glavne kategorije i potkategorije web stranice
 • napisali za njih tekstove pazeći na to da su podjednake dužine.

Na taj način možemo kasnije birati dizajnersko rješenje za web stranicu koje će odgovarati dužini tekstova, pa nećemo morati ništa kratiti ili produživati – drugim riječima, sadržaj je najbitniji (jer će on uvjeriti publiku u vaš cilj), pa bi mu sve trebalo biti podređeno.

Content is king, sjećate se?

Što se samih tekstova tiče, možemo reći da oni odražavaju i sam program: kreativni su, drugačiji, prijateljski, ponekad pomalo nestašni, ali uvijek poučni i zanimljivi. Bilo ih je nevjerojatno zadovoljstvo pisati jer su nam omogućavali visoku razinu kreativnosti, ali je i sama tema bila ta koja je dozvoljavala mnoštvo smjerova i tema.

Kako ćemo do tamo doći?

Kad smo završili s našim marketinškim kraljem, na red je došao vizualni identitet. Što on sve obuhvaća?

 • logo (i njegove varijante)
 • boje (koje će prevladavati čitavim dizajnom)
 • tipografija (za naslov, podnaslove, tekst)
 • ikone i grafike (simboli koji će biti korišteni na web stranici, promo materijalima i sl.)
Sve počinje s klijentovom idejom i željama, a naš kreativni kadar sukladno tome daje nekoliko prijedloga, za koje smatra da odražavaju ono što klijent želi reći.

Razmišljanje izvan okvira, kreativnost, poduzetnost, hrabrost i istraživanje nepoznatog – ovo su okosnice programa Poduzetni limači koje su u konačnici dovele do logotipa astronauta koji putuje raketom u svemir, simbola istraživanja i samog slogana Putujmo izvan okvira.

Odabrane su boje pratile logo i zajedno s njime kreirale brend. One odražavaju inicijatora projekta (Institut za menadžment), ali i zvjezdano nebo u koje putuje astronaut (narančasta i plava), a sve zajedno stvorilo je jednu predivnu vizualnu priču.

Odabravši još i tipografije za razne tekstove (jer tko želi vidjeti deset fontova na jednoj stranici) te ikone i grafike koje su razvijene na bazi našeg astronauta, ali i zvijezda i planeta, dobili smo jednu zaokruženu, oku ugodnu cjelinu.

Zašto je vizualni identitet jednako važan kao i sam sadržaj (mada ćemo njemu ostaviti naslov kralja)? Zato što su ljudi vizualna bića i prvo će im zapeti za oko ono što je vizualno usklađeno i privlačno. Možete imati napisane vrhunske tekstove, no ako imate dvadeset boja na webu, od kojih njih 8 izaziva migrenu, a stranica vam je napravljena s fontom koji ne podrŽava hrvatske palatale, neĆete postiĆi apsolutno niŠta. Ispravak, postići ćete glavobolju, zaraditi možda koju prijavu, a posjetitelji će pobjeći glavom bez obzira.

I tako smo došli i do zadnjeg našeg zadatka, a to je web stranica.

1, 2, 3… krećemo!

Kao što smo i ranije napomenuli, prvo sadržaj, a onda dizajn. Skupili smo ekipu za putovanje, a sad je vrijeme da odaberemo vozilo koje će nas odvesti do odredišta.

Sadržaj je u ovoj fazi bio dovršen, a mi smo krenuli u potragu za idealnim dizajnerskim rješenjem za web stranicu. Među nekoliko dobrih kandidata, odabrali smo ono koje se najbolje uklapalo u naš koncept te slagalo s tekstovima i grafikama – drugim riječima, vozilo koje ima dovoljno sjedala bez da je netko naguran, dovoljno veliki prtljažnik za sve naše kofere te sposobnog šofera koji će nas i dovesti na to odredište.

I putovanje može početi!

U konačnici smo dobili stranicu koja je funkcionalna, vizualno privlačna, čiji sadržaj svjedoči o kreativnosti ovog projekta. Ta stranica daje posjetiteljima sve potrebne informacije o programu, ali na način koji nije zamoran već upravo suprotno – kreativan je i lako razumljiv.

Ako i vi imate muke po kreiranju web stranice, kontaktirajte nas putem kontakt forme, maila, telefona ili goluba pismonoše. Uskoro uvodimo i mogućnost dimnih signala, ali to ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.