Content marketing 9 rujna, 2021

Žena za žene – Arya Intimates

Simona je snažna žena koja je preživjela ono najgore. Ona je kreativna duša koja obožava dizajniranje. Ona je divna osoba koja želi pomoći drugima koji su se nosili s istim stvarima kao i ona. A mi smo dobili priliku postati dijelom njezine dirljive priče!

Task

Pisanje dopisa za medije, kreiranje Facebook oglasa.

 • SADRŽAJ

  Content marketing

 • STRATEGIJA

  Komunikacijska strategija

 • PROMOCIJA

  Meta Ads

 • KLIJENT

  Arya Intimates

S 30 godina i bebom u trbuhu, Simoni je dijagnosticiran karcinom dojke. Dogodilo se to u listopadu 2016. godine. U međuvremenu se vratila iz Italije u kojoj je živjela prethodnih 5 godina, planirala vjenčanje, uživala u dizajniranju bikinija i svoj hobi namjeravala pretvoriti u posao. Imala je mirnu trudnoću, a fizički se osjećala snažno i zdravo. Ipak, imala je tu jednu kvržicu koju je ignorirala i koja se na kraju pokazala kao zloćudni tumor.

Dodatan udarac zadala joj je slaba ponuda donjeg rublja i kupaćih kostima nakon mastektomije, rublja u kojem će se osjećati udobno i zadovoljno. Inspirirana vlastitim negativnim iskustvom, pokrenula je Arya Intimates – prvi hrvatski brend odjeće namijenjen svim ženama koje su se našle u sličnoj situaciji.

Pročitajte intervju s ovom snažnom i nepokolebljivom ženom!
Iza svakog jedinstvenog brenda stoji posebna priča. Simona, koja je vaša priča? Što vas je potaknulo da pokrenete ARYA INTIMATES brend postoperativnog donjeg rublja?

Nakon dijagnoze karcinoma dojke i mastektomije, provodila sam puno vremena istražujući ponudu odjevnih predmeta. Bila sam šokirana slabom ponudom postoperativnog donjeg rublja i kupaćih kostima na našem tržištu i tržištu regije. Jedan od mojih najvećih izazova bio je pronaći udobnu i lijepu kućnu odjeću, pidžame i donje rublje koje bih nosila u periodu oporavka, ali i kasnije te kupaće kostime u kojima bih se osjećala lijepo i opušteno na plaži.

U razgovoru s drugim ženama, otkrila sam da nisam sama. Tada se u meni rodila ideja o osnivanju brenda Arya Intimates, ideja o proizvodnji donjeg rublja, pidžama i kupaćih kostima koje će ženama nakon operacije pružiti ljepotu, udobnost, sigurnost i jednakost. Cilj Arya Intimates kolekcije postoperativnog donjeg rublja je pomoći ženama koje prolaze kroz kemoterapiju i oporavak nakon mastektomije da na jednom mjestu pronađu sve što im treba kako bi se osjećale lijepo, samopouzdano i potpuno. To je moj način da drugu ženu primim za ruku, ponudim joj pomoć i kažem: „Bit će teško, ali ćeš uspjeti jer si hrabra, snažna i nepobjediva!“

Koje sve odjevne predmete žene mogu naći u Arya Instimates kolekciji? Po čemu se Arya Intimates kolekcija donjeg rublja razlikuje od ostalog donjeg rublja na tržištu?

Postoperativno donje rublje i kupaći kostimi dostupni u Hrvatskoj često su neprivlačni mlađim ženama i ženama srednjih godina, kako dizajnom i krojevima, tako i udobnošću. Iz vlastitog iskustva s mastektomijom, a potom i kroz detaljna istraživanja, naučila sam da stil može igrati veliku ulogu u vraćanju samopouzdanja i naučiti nas ponovno zavoljeti svoje tijelo. Ipak, iskustvo kupovine nakon mastektomije, odnosno sama ponuda i dostupnost postoperativnih odjevnih predmeta može biti izazovna, obeshrabrujuća i loša za samopouzdanje.

Vremena su se promijenila, žene traže više kod dizajna i funkcionalnosti. Nije više jedino bitno je li preživjela. Da, i više je nego bitno. Najbitnije je! Ali ne smijemo zanemariti aspekt ljepote. Žena je ŽENA. I nakon dijagnoze želi biti lijepa, ako ne i više nego prije.

U Arya Intimates kolekciji žene mogu naći lijepe pidžame s džepićima za lagani noćni umetak, tako da se i u vlastitom domu, u vlastitom krevetu mogu osjećati potpuno i simetrično, kao i prije. Istu tu pidžamu mogu koristiti i za vrijeme boravka u bolnici te za vrijeme oporavka kod kuće, kao lijepu i udobnu kućnu odjeću. Smatram da se žena treba osjećati slobodno i opušteno, da treba biti ponosna na sve što je prošla. Upravo smo to imali na umu dizajnirajući Arya kolekciju.

Izvor fotografije: aryaintimates.com
Izvor fotografije: aryaintimates.com

Mnoge žene javljaju nam se kako već godinama planiraju ljetovanja s grčem u želucu jer im je teško pokazati nedostatke na plaži. Te iste žene sada su konačno sretne jer će moći slobodno i dostojanstveno prošetati plažom. Uz pidžame i kupaće kostime, dizajnirali smo i posebne potkošulje koje imaju integrirane grudnjake, kao inovativan 2u1 odjevni predmet koje mogu nositi za lagane sportske aktivnosti, ispod kardigana zimi ili kao top koji će joj dati svu sigurnost i udobnost koju priželjkuje, istovremeno skrivajući ožiljke.

Izvor fotografije: aryaintimates.com
Izvor fotografije: aryaintimates.com
Dobivate li često povratne informacije od žena koje su isprobale vašu odjeću? Postoji li odjevni komad koji im se posebno sviđa?

Svakodnevno dobivamo poruke žena koje su oduševljene idejom o osnivanju ovog brenda i onih koje su već kupile naše proizvode. Najviše su oduševljene pidžamama koje im daju ono što im nakon operacije nedostaje – sloboda, osjećaj ljepote, ženstvenosti, potpunosti, jednakosti. Druge čekaju kolekciju kupaćih kostima. Nedavno nam se javila žena koja već 25 godina izbjegava odlazak na plažu. Zadovoljne su i s grudnjacima koji su drugačiji od grudnjaka dostupnih u našim ortopedijama. Udobni su, a dizajnom ne podsjećaju na ortopedske grudnjake. Dobiti poruku „Hvala Vam što mislite na nas“ znači dobiti i potvrdu da je sve ovo što radim – bitno.

Što je s ostalom odjećom? Koju bi odjeću žene trebale birati kako bi se osjećale samouvjerenije?

Neke žene nemaju problema s prihvaćanjem svog tijela i ožiljaka (zavidim im na tome), dok druge (ovom klubu žena i sama pripadam) žele pod svaku cijenu sakriti promjene na tijelu, i to je sasvim u redu. U koju god kategoriju žena pripadala, mislim da je najbitniji stav, osmijeh, pozitiva. A eventualni nedostaci mogu se lako sakriti dobrim grudnjakom, odabirom majica s višim izrezom ili čipkastim izrezom koji dovoljno prikriva i dovoljno otkriva, a daje dozu ženstvenosti, većim ogrlicama koje odvlače pažnju s grudi, crvenim ružem…

Osim s manjkom adekvatnog donjeg rublja, s kojim se još izazovima susreću žene nakon operacije mastektomije?

Žene se nakon mastektomije osjećaju izgubljeno u fizičkim i emocionalnim promjenama. Mnoge žene ne znaju kako nakon dijagnoze karcinoma dojke i promjenama na tijelu krenuti dalje. Premalo se o tome govori. Arya je ovdje ne samo s ponudom donjeg rublja koje će ženama pomoći da se osjećaju lijepo, već i kao ruka podrške stvarajući zajednicu žena koje se međusobno motiviraju i inspiriraju, zajednicu u kojoj mogu podijeliti svoje iskustvo i osjećaje sa ženama koje ih najbolje razumiju.

Smatrate li da se o temi mastektomije još uvijek nedovoljno priča?

Kada sam počela raditi na stvaranju ovog brenda nisam mogla vjerovati da zaista nitko u Hrvatskoj, ni u regiji ne proizvodi ovakve proizvode. Osjećala sam se pomalo luda jer sam mislila da očito postoji razlog zašto je to tako. No, nisam mogla prihvatiti činjenicu da nitko ne misli na nas, u današnje vrijeme. Mislim da je mastektomija kod nas još uvijek tabu tema, o tome se ne priča. A nimalo se toga ne bismo trebale sramiti, baš suprotno! Moramo biti ponosne na ono što smo postale nakon borbe za život, moramo ponosno hodati po svijetu. Ne sramiti se naših ožiljaka, ali imati mogućnost sakriti ih kada to želimo.

Što biste poručili ženama koje su se u nekom periodu života našle u sličnoj situaciji?
Želim im poručiti da nisu same. Mastektomija po prirodi jest gubitak i prirodno je tugovati. Ne radi se samo o gubitku dijela tijela. Za mnoge žene to je gubitak osjećaja sebe kao žene. Bez obzira na to odluči li se žena za rekonstrukciju ili ne, njeno tijelo se promijenilo i mora naučiti prihvatiti i zavoljeti novu sebe. Iskustvo s karcinomom dojke pogađa mnogo više od našeg tijela, često se osjećamo i emocionalno izgubljeno. Iako naši voljeni žele biti uz nas, ponekad je teško voditi teške razgovore s onima koji nisu prošli ono što smo mi prošle. Pridružite se zajednicama žena s kojima ćete moći podijeliti vaša iskustva, zatražiti pomoć i shvatiti da niste same. Tu su udruge Sve za nju, Nismo same, CasperaBudi dobro… Kroz razgovor se nadahnjujemo, motiviramo, jačamo i podržavamo sebe i druge.

U početku je teško, ali s vremenom postane lakše. Uz pozitivan stav i željom za životom, ubrzo ćete gledati na ožiljke kao na podsjetnik da ste odabrale život. Dišite, smijte se, volite, veselite i prakticirajte zahvalnost.
Gdje i kako žene mogu nabaviti Arya Intimates donje rublje?
Trenutno samo preko web trgovine www.aryaintimates.com, a nadam se uskoro i u fizičkoj trgovini u Zagrebu. Hrvatskoj baš treba jedna specijalizirana trgovina u kojoj će žena pronaći lijepu i udobnu odjeću kada joj to najviše treba, trgovina u kojoj se žena neće osjećati kao pacijentica, nego kao žena!

Izvor naslovne fotografije: aryintimates.com

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.