Content marketing 7 srpnja, 2021

Napisali smo web tekstove za Netcode 

Jeste li ikad čuli za IP core network? A voice core services ili virtualization of network functions? Ni mi! No, za tvrtku Netcode na engleskom smo napisali tekstove za njihovu novu prezentacijsku web stranicu i naučili puno toga novoga!

Task

Pisanje optimiziranih tekstova na engleskom jeziku za novu web stranicu Netcode.hr.

  • SADRŽAJ

    Content marketing

  • STRATEGIJA

    SEO optimizacija

  • KLIJENT

    Netcode d.o.o.

NetCode je hrvatska tvrtka specijalizirana za područja optičkih mreža i telekomunikacijskih sustava. Iako nova na tržištu, njezini stručnjaci imaju preko 20 godina iskustva u područjima za koja su specijalizirani, odnosno u IT-u i telekomunikacijama.

Internetska stranica nužna je za sve tvrtke

Danas svaka tvrtka koja se želi istaknuti na tržištu, privući nove klijente ili steći kredibilitet, mora imati svoju internetsku stranicu. NetCode nas je angažirao za pisanje tekstova na svojoj novoj web stranici. Za moderan dizajn stranice koji odražava suvremene digitalne usluge kojima se tvrtka bavi, zaslužna je kolegica Martina Lipovac iz tvrtke Trogled.

Svrha tekstova bila je predstaviti sve usluge koje nude te predstaviti svakog od zaposlenika pojedinačno. Na taj način posjetitelj stranice može pojmiti njihovo bogato iskustvo, stručnost u svom području te steći povjerenje u tvrtku.

Izazovi kod pisanja tekstova

Ciljana publika upoznata je s tematikom opisanih usluga, stoga vokabular nije bilo potrebno previše pojednostaviti kako bi se i dalje zadržao dojam stručnosti i kompetentnosti. No, kako se takva publika nalazi većinom izvan Hrvatske, stranica je pisana na engleskom jeziku. Ovo također pogoduje terminima i uslugama kojima NetCode raspolaže jer većina njih za sad ni nema svoj hrvatski ekvivalent.

Ipak, glavni izazov pisanja tekstova za ovu web stranicu bila je kompleksnost njihovih usluga koje se čine „poput kvantne fizike“ svakome tko nije u tom području. Ovo je značilo detaljno istraživanje strane literature i učenje jednog sasvim novog područja kako bi se tekstovi mogli na adekvatan način predstaviti publici.

Drugim riječima, veoma kompleksnu i stručnu tematiku morali smo predstaviti ciljanoj publici na način koji će biti razumljiv svima, ne samo onima koji djeluju u tom području.

Jesmo li u tome uspjeli? Posjetite njihovu web stranicu i uvjerite se sami 🙂

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.