Grafički dizajn Web dizajn 16 svibnja, 2022

Izgradili smo novi web i logo

Modernizacija i predstavljanje u online svijetu zahtijevaju kompletan rebranding. Zato smo za građevinsko poduzeće Le-grad osmislili cjelokupan novi vizualni identitet te im izgradili kvalitetno online prisustvo.

Task

Izrada logotipa te vizualnog identiteta, izrada web stranice, pisanje sadržaja za web stranicu.

 • SADRŽAJ

  Copywriting

 • STRATEGIJA

  Brend strategija

 • DIZAJN

  Grafički dizajn, Web dizajn

 • KLIJENT

  Le-grad

Le-grad je tvrtka iz Graberja Ivaničkog koja još od 1989. godine uspješno posluje u područjima:

 • gradnje stambenih i nestambenih zgrada
 • uređenja sustava vodoopskrbe
 • uređenja sustava plinovoda
 • izgradnje kanala za struju i telekomunikacije
 • ostalih poslova u niskogradnji.

Le-grad ima iza sebe brojne uspješne projekte i preporuke bivših klijenata zahvaljujući kojima su i dalje primarni odabir brojnih poduzeća. No, dolaskom modernih vremena, kad se cjelokupna poslovanja premještaju u online svijet, čak i za ovako uspješna poduzeća vrijedi pravilo: ako te nema u online svijetu, ne možeš napredovati poput ostalih.

I tu je na scenu stupila Pisalica. Za tvrtku Le-grad napravili smo novi, suvremeni logo i web stranicu koja predstavlja tvrtku u punom sjaju!

Novi logo tvrtke

Kad kreiramo novi logo tvrtke, prije svega se želimo dobro upoznati s klijentovim željama. Iz toga razloga sastavljamo vizualni upitnik s primjerima logotipa kako bi klijent mogao odrediti što mu se na kojem sviđa, a na temelju odgovora možemo odrediti u kojem smjeru krenuti.

Isto smo napravili i s tvrtkom Le-grad. Nakon što su detaljno ispunili upitnik i pružili sve informacije koje su nam bile potrebne, mi smo napravili i predstavili im dvije varijante logotipa te detaljno objasnili svaki njihov element, čime smo postavili temelje novog vizualnog identiteta. Vođeni našim iskustvom u grafičkom dizajnu, a temeljeni na željama klijenata, kreirali smo verziju logotipa koju je tvrtka odmah prihvatila.

Zatim smo dizajnirali mape, vizitke, memorandume, naljepnice, pečate, zastave, ulazna vrata, automobile / kombije, banere za halu, blokove i narudžbenic. Svi materijali imali su novi logo i vizualni identitet.

Drugim riječima, napravili smo i računalne pripreme za print. Jednom kad tvrtka poželi, na primjer, otisnuti logo na naljepnicu, dovoljno je samo ponovno otvoriti datoteku i otisnuti ih.

A jednom kad smo imali novi logotip, mogli smo uspješno krenuti i s izradom nove web stranice.

Pisanje tekstova za web stranicu

Već smo u nekoliko navrata napomenuli kako izradu web stranice započinjemo pisanjem tekstova. Razlog tome leži u činjenici da, jednom kad imamo sadržaj gotov, dizajn stranice možemo prilagoditi njemu, a samim time ne gubimo na kvaliteti.

Prvo smo napravili prijedlog kategorizacije web stranice (struktura kategorija i potkategorija), a po odobrenju krenuli s pisanjem tekstova za web stranicu.

S kojim smo se izazovima susretali u ovom području?

Kad pišemo tekstove, uvijek se baziramo na detaljnom istraživanju teme o kojoj pišemo. Jedino ako i sami dobro razumijemo temu, možemo čitateljima predstaviti usluge naših klijenata na točan i zanimljiv način.

Iz Le-grada smo dobili sve potrebne informacije o bitnim godinama za tvrtku te projektima na kojima su radili, a na nama je bilo da ih uredimo i detaljno istražimo/opišemo sve ostale kategorije.

Područje niskogradnje i visokogradnje dosad nam je bila nepoznanica i ova je tema zahtijevala puno istraživanja. S terminima poput precrpnih stanica i mjerno-regulacijskih okana smo se prvi put susreli te smo morali istražiti čitav princip na koji funkcioniraju. Kako je online literatura iz ovog područja rijetka ili nedovoljno objašnjena, oslanjali smo se i na strane izvore.

U konačnici se trud isplatio. Finalne verzije su naišle na odobrenje te pohvale za dobro objašnjene tekstove, iako se sami nikad nismo susreli s tim područjima.

Jednom kad su tekstovi bili odobreni, mogli smo krenuti s našim konačnim zadatkom – izradom web stranice.

Izrada web stranice

Pošto smo čitav tekstualni dio sadržaja imali dovršen i podijeljen u kategorije, za izradu web stranice potrebne su nam bile još samo profesionalne fotografije, koje nam je osigurala tvrtka.

Za ovu web stranicu odabrali smo moderan, responzivan i jasan dizajn koji predstavlja tvrtku suvremenu, iskusnu i ozbiljnu. 

Struktura stranice napravljena je tako da se posjetitelji mogu s lakoćom orijentirati i po njoj navigirati, a boje su u potpunosti usklađene kako bi se stekao dojam jedinstva.

Nakon što smo implementirali čitav sadržaj, web stranica je poslana na pregled Le-gradu te je dobila odobrenje!

Pogledajte novu web stranicu i logo tvrtke i javite im se ako vam zatreba neka od njihovih usluga – a nama se možete javiti kad vam zatrebaju tekstovi, logo ili nova web stranica!

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.