Copywriting 12 svibnja, 2022

Božićna čarolija Adventa Zagreb

Božićne lampice, miris kolača, veselje na licima svugdje oko nas – ovo je zbilja posebna čarolija koju nudi Advent Zagreb, a koju smo puni božićnog duha prenijeli u njihove tekstove za web stranicu, i to dvije godine zaredom!

Task

Pisanje tekstova za web stranicu Advent Zagreb.

  • SADRŽAJ

    Copywriting

  • KLIJENT

    Turistička zajednica Grada Zagreba

Najveći adventski program u Hrvatskoj. Tri godine zaredom proglašen najljepšim božićnim sajmom. Magično božićno raspoloženje u kojem uživaju posjetitelji iz cijele Hrvatske, ali i svijeta.

I nama se dogodilo nešto magično u doba praznika. Dobili smo mogućnost sudjelovanja u ovom veselom projektu i to tako što smo napisali slikovite tekstove za web stranicu Adventa Zagreb!

Puni entuzijazma, uzbuđenja i veselog duha, zasukali smo rukave, stavili božićne kape, uključili blagdansku playlistu i bacili se na posao.

Tema koja topi snijeg i srca

Tema Adventa Zagreb 2021. bila je nostalgična, zabavna i divna. Naravno, radi se o igračkama. Mališani su uživali u bajkovitim slikama predimenzioniranih igračaka. Odrasli su se s čežnjom prisjećali prošlih vremena, kad su oni jedva čekali otvaranje poklona ispod drvca na božićno jutro.

Upravo smo ove slike htjeli dozvati diljem napisanih tekstova, kako bismo niti ove teme isprepleli zajedno s programom te objavama za medije. Na taj način, tekstovi ne samo da su sadržajno povezani s programom na ulicama, već i emocionalno. Čitajući tekstove na webu, posjetitelji su mogli osjetiti dašak te topline koju su odašiljale nasmiješene igračke na ulicama grada.

Program koji budi maštu i uspomene

Znamo kako u programu Advent Zagreba sudjeluju razne ustanove, institucije, obrtnici, ugostiteljski objekti i pojedinci, svaki od njih sa svojim programom. No, sve njih povezuje mnoštvo dekoracija, božićni ugođaj te pružanje ljubavi i mira posjetiteljima.

Upravo smo ove zajedničke točke koristili kao podlogu kod pisanja opisa svih programa koji su se odvijali u sklopu Advent Zagreba. Usklađivanje tih tekstova stilom, dužinom i sadržajem bilo je veoma izazovno. No, ujedno nam je dalo i širu sliku o nevjerojatnoj raznolikosti događanja u sklopu ovog veličanstvenog božićnog sajma.

Svi sudionici Adventa djeluju s ciljem davanja svog doprinosa ovoj manifestaciji. Putem tekstova oni su na neki način ujedinjeni – ta nije li zajedništvo jedan od glavnih osjećaja koji prožimaju doba adventa?

Čarolija se nastavlja

Jednom kad su božićna zvona odzvonila, mi smo još uvijek bili pod dojmom kreativnosti i slikovitosti ovog projekta. Ostat će nam u predivnom sjećanju, baš kao što su nam ostale one uspomene na to kad kad smo bili mali i otvarali poklone pod drvcem.

I zato smo puni oduševljenja prihvatili ovaj izazov i iduće godine, odnosno za Advent 2022.! Baš kao i prethodne, i ove je godine čitav spektakl imao poseban šarm i stavio je radost u srca svih posjetitelja, ali i nas koji smo ponovno pisali tekstove za njegovu šarmantnu web stranicu. Preostaje nam samo reći da jedva čekamo idući Advent 🙂

Ako još niste, zavirite na web stranicu Adventa Zagreb i doživite tu božićnu magiju satkanu od riječi!

Pisalica. Simple as marketing.

Mi smo marketinška agencija koja svoje akcije temelji na pomnom istraživanju onoga što vaši potencijalni kupci stvarno traže na internetu.