[Tjedna retrospektiva 04]

tjedna-retrospektiva

[Tjedna retrospektiva 04]

[Tjedna retrospektiva 04] 1200 650 Pisalica

Znate onaj osjećaj kad se toliko udubite u posao da više ne stignete pratiti sve one medije koje želite jer eto… Nema se vremena? Mi smo baš iz tog razloga odlučili pokrenuti novu rubriku, Tjednu retrospektivu, u kojoj ćemo objaviti najvažnije vijesti iz branše, ali i digitalne kampanje koje su nam onako, baš jako zapale za oko.

👍🏻Podržite nas lajkom i dajte nam do znanja da se trud isplatio 😎

[1] MAKER FAIRE ZAGREB 2019.

Originalan Maker Faire održan je najprije u Kaliforniji, održava se svake godine diljem svijeta, a od ove godine i u Hrvatskoj. Riječ je o obiteljskom festivalu izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva koji se prošlog vikenda održao u Tehničkom Muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Na Festivalu je pored predstavljanja projekata i atrakcija, održan i velik broj radionica iz STE(A)M područja namijenjenih djeci i mladima. Od svih izlagača najviše su se istaknuli mladi Vukovarčani koji će RH predstaviti na Sajmu inovacija u Rimu već ovog vikenda. Saznajte više

[2] SVE SE VIŠE PRIČA I PIŠE O VIDEO CHATOVIMA

U SAD-u četvrtina mladih umjesto klasičnih poziva na dnevnoj bazi koristi video pozive. Ako mislite da su Amerikanci jedini, varate se. Rezultati istraživanja koje je 2018. godine proveo Nexmo o Video Chatterbox Nationu pokazuju rast od čak 171 posto unazad tri godine. No istraživanje nam je zanimljivo zbog još jednog podatka. Iako mladi prednjače, porast video poziva velik je zapravo među svim dobnim skupinama. Naravno, slično istraživanje u Hrvatskoj još nije provedeno, a o svemu više pročitajte na linku.

[3] JOŠ VIŠE RASPOLOŽIVIH MJESTA ZA FREELANCERE

Freelanceri su sve popularniji i kod nas! Najstariji coworking prostor u RH, ImpactHUB Zagreb, sada seli sa stare lokacije u Vlaškoj na novu, onu na Zrinjevcu, što će mu omogućiti udvostručenje kapaciteta. Iz ImpactHUB-a navode kako rast smatraju rezultatom činjenice što se ne bave pukim iznajmljivanjem prostora, već stvaraju zajednicu i provode različite programe. Saznajte više

[4] LEGO IZRADIO KOCKICE ZA SLABOVIDNU I SLIJEPU DJECU

To da su Lego kockice među najpoznatijim igračkama na svijetu vjerojatno ne trebamo posebno napomenuti. No sada će ih ne samo za igru, već i za učenje, moći koristiti i slabovidna i slijepa djeca. Naime, Lego je u suradnji s danskom udrugom slijepih i brazilskom Dorina Nowill zakladom predstavio paket novih kockica, sačinjen od čak 250 komada. Kockice su potpuno funkcionalne i dolaze u obliku slova, broja ili matematičkog simbola u Brailleovom pismu, a masovno će se početi proizvoditi u 2020.

[5] MOŽE LI iPAD POSTATI VAŠE GLAVNO RAČUNALO?

Ovog je tjedna Apple predstavio svoj novi iPadOS software koji će donijeti velike promjene u mogućnosti korištenja uređaja i omogućiti nam da iPad postane zamjena za laptop. Nova generacija iPad-ova je ostala user friendly te dolazi s nizom aplikacija optimiziranih za dodir i velike zaslone. Novosti ima više, a najistaknutije su ove: preglednik kompatibilan s više web stranica, sustav datoteka, dodatan ekran vašem MacBooku i USB podrška. Saznajte više

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?