Stipe Šabić iz Creative Orbisa: Motivaciju za dalje tražim u zacrtanim ciljevima i stalnom usavršavanju

stipe-sabic-creative-orbis

Stipe Šabić iz Creative Orbisa: Motivaciju za dalje tražim u zacrtanim ciljevima i stalnom usavršavanju

Stipe Šabić iz Creative Orbisa: Motivaciju za dalje tražim u zacrtanim ciljevima i stalnom usavršavanju 1200 650 Pisalica

Stipe Šabić, prvostupnik ekonomije s preko 10 godina radnog iskustva u tom području, od nedavno je ponosni vlasnik brenda Creative Orbis. Otkuda kreativa u svijetu ekonomije, pitate se? Iako je Stipe studirao ekonomiju, kroz rad je shvatio da ga jednako, ako ne i više, zapravo privlači grafički dizajn. Brusio ga je sam, u slobodno vrijeme, kaže. Nakon 10-ak godina konačno se ohrabrio i tržištu ponudio premium liniju uredske opreme Creative Orbis.

Ovo je njegova priča.

PISALICA: Nakon 10+ godina rada za druge, krenuo si svojim putem i to, ni više-ni manje, već s proizvodnjom premium uredske opreme. Da citiram Vojka V – kako to? 😊

STIPE: Točno. Bio je to veliki iskorak iz zone komfora (i sigurnih primanja 😊) u nešto posve drugačije i nepoznato. Imao sam veliku podršku od strane roditelja i prijatelja, a najviše od svoje dugogodišnje partnerice koja je već tri godine u samostalnom biznisu.  

Odluka da se bavim prodajom premium uredske opreme proizašla je iz dobre suradnje s vlasnikom poduzeća koje ima vlastitu proizvodnju te bogato iskustvo na tuzemnom i inozemnom tržištu. Uz moje ideje i njihov proizvodni kapacitet kreirana je linija premium uredske opreme pod brendom Creative Orbis.

PISALICA: Koje sve proizvode imaš u ponudi Creative Orbisa i što to radiš drugačije od ostalih na tržištu?

STIPE: Nudimo razne proizvode kao što su: rokovnici, ring mape (registratori / prezentacijske mape), certifikat mate (mape za dodjelu priznanja, zahvalnica…), višenamjenske izmjenjive korice sa širokom namjenom primjene te usluge grafičke pripreme (cjenici, jelovnici i ostale tematike).

Glavni fokus nam je na velikom izboru pomno odabranih kvalitetnih materijala (npr. imitacija kože krokodila u raznim bojama, imitacija kože antilope u raznim bojama, imitacija drva i sl.) te raznim tehnikama apliciranja teksta (logotipa) kao što su zlatotisak, UV tisak, 3D reljefni tisak i sl., čime se pokušavamo diferencirati od konkurencije i velike ponude „klasičnih uredskih proizvoda“.

premium-rokovnik
Creative Orbis: Premium rokovnik
PISALICA: Možete li ponuditi i personalizirane proizvode i usluge?

STIPE: Svakako. Svi naši proizvodi se u potpunosti personaliziraju te prilagođavaju željama i potrebama klijenata u skladnu sa njihovim vizualnim identitetom. Kontinuirano radimo na povećanju ponude uzoraka i boja materijala, kako bi klijentima ponudili upravo ono što traže.

PISALICA: Tko je vaša idealna ciljana skupina – mali, srednji, veliki? Odnosno, jeste li logistički spremni opslužiti jedno veliko poduzeće koje recimo treba 5.000 personaliziranih rokovnika za svoje klijente?

STIPE: Teško mi je odrediti točnu ciljanu skupinu jer nudimo proizvode kojima se mogu opremiti manje tvrtke pa sve do velikih lanaca hotela.

Naši proizvodni kapaciteti u mogućnosti su opslužiti i velika poduzeća ali uz razuman rok izrade jer je svaki proizvod ručno izrađen.

PISALICA: Stipe, taman si dobro krenuo i onda je sve stalo, zbog korone, naravno. Kako se nosiš s tom situacijom i što ti je motivacija za dalje?

STIPE: Korona nas je sve usporila i vratila korak unazad. Cijelo gospodarstvo se polako oporavlja, ali će se posljedice osjećati još dugo vremena.

Kotač motivacije koji me pokreće svakako leži u zacrtanim ciljevima te svakodnevnom osobnom usavršavanju. Jednom sam negdje pročitao: „Kada padneš, ustani. Otresi prašinu sa sebe i nastavi dalje!“  Mislim da bi se svi trebali voditi time 😊

PISALICA: Što si radio za vrijeme samoizolacije u koju nas je natjerao Civilni stožer? Imaš li već u planu širenje ponude ili možda neku totalno novu uslugu ili proizvod, a čija ti je ideja pala napamet „zbog viška vremena“?

STIPE: Vrijeme samoizolacije sam iskoristio kako bih unaprijedio svoju web stranicu, riješio administrativne zaostatke te promislio što bi bilo zanimljivo ponuditi nakon popuštanja mjera od strane Civilnog stožera. Također sam radio na odabiru novih materijala kako bih proširio postojeću paletu te su nastale nove linije materijala pod nazivima: Keep It Simple (uzorak kašmir vune u raznim bojama), Rock Star (upečatljiva struktura zlatne i srebrne umjetne kože) i Soft touch (paleta boja elegantne umjetne kože).

Obogatili smo asortiman proizvoda ugostiteljskom linijom (kompletna izrada personaliziranih cjenika i jelovnika (grafički dizajn, tisak, korice) te smo u vidu strogih epidemioloških mjera za ugostitelje izbacili liniju proizvoda poda nazivom F.You Covid. Radi se o beskontaktnom cjeniku/jelovniku u vidu QR koda koji također vizualno prilagođavamo klijentu (boja, oblik, apliciranje logotipa unutar koda).

Drugi proizvod iz navedene linije su nam tvrde korice (podložak) sa patentiranim magnetnim zatvaranjem koje presvlačimo u odabrane uzorke materijala i boja (otporne na pranje i dezinficijense) za prezentaciju jednodnevne (gastronomske) ponude.

PISALICA: Ovo zvuči odlično! Gdje se mogu razgledati vaši premium proizvodi i gdje vas se može kontaktirati za suradnju? Znamo da obično ljudi reagiraju u zadnji čas pa se jave da im sutra nešto treba. Koliko dana bi se trebali javiti unaprijed?

STIPE: Locirani smo u Zagrebu na Jarunu (Kružna ulica 65) gdje se po prethodnoj najavi od minimalno jednog dana (nismo stalno u uredu zbog politike posla) mogu osobno pogledati proizvodi i materijali. Kontaktirati nas se možete putem e-maila info@creativeorbis.com, web stranice www.creativeorbis.com ili mobitela 099 775 44 45 (Stipe).

Rok izrade ovisi o količini, kompleksnosti izrade te ostalim detaljima, a kreće se od 5 do 10 radnih dana.

PISALICA: Za kraj, može jedna motivirajuća poruka za druge poduzetnike? 😊

STIPE: Za kraj bih svima preporučio da vjeruju u svoje ideje te slijede svoje zamisli. Budite aktivi i ustrajni te nas nastavite pratiti putem društvenih mreža jer spremamo puno noviteta 😊

PISALICA: Hvala Stipe, sretno ti!

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?