promotivni-clanak-pisanje

Promotivni članci – predstavi se na portalu i u tisku

Blažena su bila vremena klasičnog oglašavanja kada je bilo dovoljno objaviti jedan članak u novinama ili polijepiti plakate po gradu. Konkurencije je bilo malo ili nimalo, a svaka reklama je Bogom dobro došla.

Danas su neka druga vremena. Prošlost je ostala gdje joj je mjesto, vjerojatno s razlogom. Kolo vode neki novi klinci koji su postavili nova pravila. A mi? Mi se trebamo prilagoditi.

I tu se rodilo to čuveno digitalno oglašavanje. Dok jedni skakuću od sreće po lijevoj nozi, drugi kosu čupaju. No, baš kao i u ostalim sportovima, u digitalnom oglašavanju treba biti uporan, ponekad hrabar i inovativan te nikad, ali baš nikad ne odustati. Na kraju godine, kad podvučeš crtu ispod svih tih brojeva, osjetit ćeš uspjeh i slobodu. Jedino će te pritiskati nešto oko džepa na hlačama. No, muke po debelom novčaniku spadaju u kategoriju slatkih briga ;).

Sad konačno dolazimo i do biti. Iskreno se nadamo da ti digitalni marketing nije jedini kanal preko kojeg se oglašavaš jer je s vremena na vrijeme potrebno napraviti kampanju u tisku, iskakati “iz paštete” prije blagdana kada se prodaja novina rapidno popravlja, budući da je većina ljudi kod kuće i zna im biti dosadno.

OK, znamo mi da je oglašavanje u tisku skupi sport, ali dobra alternativa tome su internetski portali tih novina, čija čitanost nije visoka samo za blagdansko vrijeme, već tijekom cijele godine, vjerojatno najviše kad se događa najviše tragedija.

Crni humor na stranu, bilo kako bilo, promotivni članci nešto su što bi svako malo ipak trebao objaviti.

I tu naravno postoji podosta pravila kako sve divno i krasno napisati, a da k tome bude u tekstu i ponešto korisnog materijala.

I evo odmah gratis savjet koji glasi – Nitko ne voli članke u kojima sebe hvališ naveliko i naširoko, a zatim prodaješ svoje usluge i proizvode. Čak ako i dijeliš gratis noževe, kao u onim TV reklamama ;).

Suprotno, već kad si platio taj skupi prostor otisnut na novinskom papiru, savjetujemo ti da ga iskoristiš pametno. Na primjer, objasniš korist svog proizvoda/usluge za svog potencijalnog kupca.

Trebaš li PR članak, a damo ruku u vatru da trebaš, onda pročitaj sljedeće vrijednosti koje ćeš dobiti njegovim objavljivanjem:

  • PR člankom u tisku obuhvaćaš publiku koja nije često na Internetu,
  • obuhvaćaš i potencijalne kupce iznad 40 godina,
  • gradiš pozitivnu sliku o svojoj tvrtki među postojećim i novim kupcima te
  • dovodiš na web nove potencijalne kupce koji još nisu o tebi glasa čuli.

Dogovori sastanak već danas na kojem ćemo ti ispričati sve o promotivnim člancima i potencijalnim načinima predstavljanja tvoje tvrtke.

Kontaktiraj nas