[Mjesečna retrospektiva No6]

retrospektiva

[Mjesečna retrospektiva No6]

[Mjesečna retrospektiva No6] 1200 650 Pisalica

Svi mi želimo biti ukorak s novostima koje se događaju na tržištu, no isto tako nam je jasno kao bijeli dan da je zaista teško popratiti količinu informacija koja do nas svakodnevno dopire putem raznih uređaja i novina. Zato smo vam odlučili priskočiti u pomoć i jednom mjesečno objaviti one najvažnije.

Krenimo, dakle, redom!

[Aplikacija Viber obogaćena novom značajkom]

Aplikacija Viber, jedna je od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju u Hrvatskoj. Iz tog razloga, često svjedočimo nadogradnjama aplikacije koje korisnicima pružaju dodatne mogućnosti. Nova značajka aplikacije Viber koja će posebno razveseliti mlađe korisnike je mogućnost kreiranja vlastitih GIF-ova. Saznajte više.

[Facebook uskoro gasi svoje dvije aplikacije]

Facebook je u posljednjih nekoliko godina pokušao „ukrasti“ dio korisnika i prihoda od svojih konkurenata lansirajući dvije aplikacije, Hobbi i Lasso. Te su dvije aplikacije trebale biti konkurencija popularnim aplikacijama Pinterest i TikTok. Kako Facebook u tome nije uspio, najavljeno je gašenje Hobbi i Lasso aplikacije unutar nekoliko dana. Saznajte više.

[Anoniman pristup načina korištenja Googleove pretrage]

Mnogima od nas je vrlo dobro poznato kako Google zna gdje se nalazimo u ovom trenutku, ali i gdje smo bili prošle godine, kao i godine prije. Kako bi pokazao da brine za sigurnost i privatnost svojih korisnika, Google kreće u novu kampanju koja će olakšati pristup anonimnom korištenju Google pretrage, karata i Youtubea. Saznajte više.

[Novom značajkom Instagram kopira TikTok]

Instagram je prošle godine u Brazilu uveo novu značajku kojom kopira popularnu aplikaciju TikTok. Od danas, Instagram uvodi daljnji pristup ove značajke u Francuskoj i Njemačkoj, omogućujući snimanje kratkih videoisječaka koje prate glazba ili neki drugi zvuk te njihovo dijeljenje na platformi. Tajmer odbrojavanja i prilagodba brzine videozapisa samo su neke od mogućnosti koje nova značajka nudi. Saznajte više.

[Kako na društvenim mrežama prepoznati lažne vijesti?]

Posljednji dan mjeseca lipnja obilježava se Dan društvenih medija. Ove godine fokus je na prepoznavanju lažnih vijesti koje kruže društvenim mrežama. Mnogi korisnici često dijele sadržaj bez razmišljanja iz kojeg izvora potječe i može li mu se uopće vjerovati. Iz tog razloga, nastao je kratki vodič koji će vam pomoći kako prepoznati lažne vijesti i prestanete ih širiti dalje. Saznajte više.

Aktivni natječaji za poduzetnike

[Potpore inovatorima Grada Zagreba 2020.]

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Ovaj se natječaj raspisuje samo jednom godišnje, a otvoren je do 31. kolovoza 2020. godine. Saznajte više.

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?