[Mjesečna retrospektiva No4]

retrospektiva

[Mjesečna retrospektiva No4]

[Mjesečna retrospektiva No4] 1200 650 Pisalica

Svi mi želimo biti ukorak s novostima koje se događaju na tržištu, no isto tako nam je jasno kao bijeli dan da je zaista teško popratiti količinu informacija koja do nas svakodnevno dopire putem raznih uređaja i novina. Zato smo vam odlučili priskočiti u pomoć i jednom mjesečno objaviti one najvažnije.

Krenimo, dakle, redom!

[Važan savjet izvršnog direktora Linkedina za rad od kuće]

Na rad od kuće mnogima se teško prilagoditi jer nemaju uvjete kao u uredima u kojima su fokusirani isključivo na posao. Dio njih ne može se prilagoditi takvom načinu rada, drugima su problem ukućani, a pogotovo djeca koja imaju svoje potrebe i ne razumiju zašto je roditeljima potreban mir. Izvršni direktor Linkedina podijelio je savjet kako si olakšati rad od kuće. Saznajte više.

[Google i Apple pokazali svoju stvarnu moć]

Pandemija koronavirusa pokazuje stvarnu moć najvećih svjetskih tehnoloških tvrtki Applea i Googlea. Naime, francuske vlasti se ne slažu s njihovim pristupom izrade sustava za praćenje kontakata zaraženih. Francuska je željela izraditi vlastitu aplikaciju, no Apple je blokirao taj pokušaj što je razljutilo francuske ministre. Saznajte više.

[Američki sud kaznio Facebook u iznosu od 5 milijardi dolara]

Facebook će snositi rekordnu kaznu od 5 milijardi američkih dolara zbog kršenja pravila o privatnosti podataka. To je najveća novčana kazna koju je ikada izrekla Agencija za zaštitu potrošača. Naime, ova društvena mreža priopćila je da već primjenjuje određene stavke o zaštiti podataka, no to nije bila istina. Saznajte više.

[Youtube provodi provjere istinitosti informacija o koronavirusu]

Kako bi se spriječilo širenje dezinformacija o koronavirusu, na Youtubeu su objavili kako će krenuti s prikazivanjem samo onih tekstova i poveznica s provjerenim činjenicama. Youtube je tako nedavno krenuo sa stavljanjem poveznica na Svjetsku zdravstvenu organizaciju i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, kao i na lokalne zdravstvene službe. Saznajte više.

[Aplikacija Zoom postiže ogromnu popularnost]

Rad od kuće mnoge je poslodavce natjerao na korištenje raznih aplikacija za stupanje u kontakt sa svojim zaposlenicima ili klijentima. U ovo doba karantene, upravo je Zoom najčešće korištena aplikacija za video pozive. Razlog zbog kojeg je postala toliko popularna jest što je vrlo jednostavna, ali i besplatna. Ono što je izdvaja od ostalih aplikacija je što osoba koja prisustvuje video pozivu ne mora imati instaliranu aplikaciju, a također nudi i mogućnost snimanja video poziva. Saznajte više.

Aktivni natječaji za poduzetnike

[Erasmus za mlade poduzetnike]

Projektom Erasmus za mlade poduzetnike želi se pomoći obećavajućim europskim poduzetnicima u usvajanju potrebnih vještina za pokretanje i/ili uspješno vođenje manje tvrtke u Europi. U razdoblju od 1 do 6 mjeseci, novi poduzetnici borave kod iskusnog poduzetnika gdje usvajaju i međusobno razmjenjuju znanje i poslovne ideje. Saznajte više.

[Sve mjere za poduzetnike pogođene koronavirusom]

Mnogi su poduzetnici zbog pandemije koronavirusa bili prisiljeni obustaviti svoje poslovanje, a oni koji nisu također će osjetiti negativne efekte u poslovanju. Kako bi zadržali radna mjesta, nadležne institucije iz dana u dan donose mjere koje će pomoći poduzetnicima u poslovanju. Saznajte više.

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?