landing-page

Izrada landing pagea

Landing page bi na hrvatskom bilo nešto tipa sljetna stranica, što bi značilo da je to web stranica na koju dolaze korisnici. No, nije baš svaka web stranica landing page, a evo gdje se kriju razlike:

  • landing page često je sales page (prodajna stranica)
  • landing page sadrži obrazac ili formular za prikupljanje podataka
  • fokus je samo na jednoj usluzi/proizvodu
  • svi hiperlinkovi vode na istu stranicu – ka cilju.

Još uvijek zvuči pomalo apstraktno? Evo dodatnog pojašnjenja i primjera.

Primjer 1: Tvoj cilj je prikupiti što više pretplatnika na newsletter. Zato ćeš preko oglasa poslati sve korisnike na landing page gdje ćeš nuditi besplatno skidanje (download) PDF knjige. Naravno, korisnik će ti trebati dati svoj mail, što će učiniti pomoću obrasca za prikupljanje podataka.

Primjer 2: Prodaješ skupu grafičku karticu za kompjutor. Da bi se osoba odlučila iskeširati recimo 8.000 kuna, da bi istu prodao neće biti dovoljno poslati je na web shop. Zato ćeš kreirati landing page s odgovorima na sva važna pitanja koja će si kupac postaviti prije negoli se odluči na kupnju. Naravno, tu će se nalaziti i recenzije dosadašnjih zadovoljnih korisnika te na dnu stranice i link za kupnju proizvoda (primjer kada je landing page = sales page).

Dakle, ako prodaješ nešto što je ipak malo skuplje od 50 kuna, odnosno proizvod ili uslugu na koju se korisnik neće odlučiti impulzivno, onda je landing page vrlo važan korak u procesu prodaje.

Saznaj kako bi trebala izgledati tvoja landing page i konačno digni prodaju na jednu višu razinu.

Kontaktiraj nas