Kako se pripremiti za Black Friday i Cyber Monday u 2020.

crni-petak-savjeti-za-trgovce

Kako se pripremiti za Black Friday i Cyber Monday u 2020.

Kako se pripremiti za Black Friday i Cyber Monday u 2020. 1200 650 Pisalica

Crni petak je šoping „blagdan“ koji se održava u petak nakon američkog Dana zahvalnosti, a ove godine službeni datum je 27. studenoga. To razdoblje od Dana zahvalnosti pa do narednog ponedjeljka u Americi je obilježeno ogromnim popustima i akcijskim ponudama. U posljednjih nekoliko godina trend je prihvaćen i na našim prostorima.

Rasprodaje kreću već sredinom tjedna, u srijedu ili četvrtak. Možemo otvoreno reći kako kupci očekuju zaista velike popuste i dio njih će se pripremati i mjesec dana unaprijed za ovo razdoblje kupovine. Kupuje se sve: od odjeće i tehnologije, do igračaka, raznih kućanskih aparata i poklon kartica. Za trgovce to znači nagli porast prometa na web stranicama i nagli porast prodaje pa žele li iskoristiti ovo vrijeme kako bi „pokupili“ što veći komad torte, trebaju se pripremiti na vrijeme.

Zato u nastavku članka donosimo niz marketinških i tehničkih savjeta koji će vam pomoći u pripremi vaših marketinških kampanja.

Krenite s planiranjem što prije

Najgori scenarij možete očekivati ako s pripremama krenete u zadnji čas. U tom slučaju vaši će potencijalni kupci svratiti na vaš web shop i vjerojatno će ih dočekati poruka „žao nam je, stranica je pala“.

Zato je potrebno napraviti detaljnu pripremu na vrijeme. Razmislite o tome koje proizvode ćete staviti na rasprodaju, koje cijene ćete komunicirati, ali i konkretizirajte rok od-do kada će proizvodi biti sniženi. Pravovremena priprema asortimana važna je i zbog dobavljača, jer računajte na to da i oni imaju ogromnu gužvu u to vrijeme i ako ne reagirate na vrijeme, mogli biste ostati bez proizvoda koje želite staviti na akciju.

Pripremite svoju web stranicu

Stavite se samo na tren u cipele kupaca i razmislite kako se osjećate kada dođete na neku web stranicu koja je izuzetno spora ili recimo uopće nije prilagođena za čitanje na mobitelu (da, još se uvijek na tržištu susrećemo s web stranicama koje nisu responzivne). Naravno, ne želite da vaša web stranica bude jedna od tih koje kupci izbjegavaju.

Kako je ponuda za Black Friday i par dana oko tog šoping „blagdana“ zapravo kratkotrajna, sasvim je normalno da će promet na web stranicu biti povećan i ako sve neće raditi tip-top (a tu još ciljamo na proces kupnje), ostat ćete praznih džepova.

Pripremiti se možete u nekoliko koraka:
  • provjerite brzinu vaše web stranice jer spora web stranica neće dovesti do prodaje
  • testirajte kapacitet opterećenja web stranice i po potrebi povećajte hosting paket
  • provjerite postupak naplate – ako tijekom postupka naplate imate više od tri koraka ili je postupak naplate jednostavno prespor, kupci će vjerojatno odustati od kupnje
popusti-crni-petak

Razradite strategiju oglašavanja

Nakon što ste poboljšali korisničko iskustvo na web stranici, vrijeme je da razmislite i o načinima oglašavanja. Pri kreiranju strategije oglašavanja imajte u vidu da nisu svi kupci u svakom trenutku spremni kupiti. Dogodit će vam se u x navrata da će potencijalni kupci doći na vaš web i neće kupiti ništa. No to nisu izgubljeni kupci.

S pravom strategijom ponovnog ciljanja, lako možete ponovo doći do tih osoba, ponuditi im atraktivnu ponudu i pretvoriti ih u svoje kupce.

Osim toga, kod razrade strategije oglašavanja razmislite kako svoju ponudu predstaviti na raznim marketinškim kanalima (eng. omnichannel) jer potencijalni kupci vaš oglas trebaju vidjeti 5+/-2 puta da bi napravili kupnju.

Stvorite osjećaj hitnosti

Svoj web shop ukrasili ste blagdanskim detaljima i dodali bannere koji kupcima nagovještaju skore popuste? Odlično, onda je vrijeme da razmislite kako u njima izazvati osjećaj da moraju reagirati brzo inače će ostati bez vaše atraktivne ponude.

Odbrojavanje sati i minuta do početka Black Fridaya i atraktivne ponude svakako je jedan od načina. Prema istraživanjima, čak 94% kupaca odvojit će vrijeme da pronađe najjeftiniji proizvod.

Da biste povećali broj konverzija, koristite osjećaj hitnosti u oglasima Za Crni petak i s privremenim kodovima za prodaju i kupovinu.

Pripremite prave popuste

Budimo iskreni, većina kupaca za Black Friday i Cyber Monday traži najmanje 20 posto popusta na proizvode koje želi kupiti. Zato, da biste bili konkurentni ovih dana na tržištu, trebat ćete ipak biti malo izdašniji i pripremiti veće popuste. Što veći popust, to bolje!

Ako želite tijekom ovih blagdana privući nove kupce, zgodna ideja je da samo novim kupcima za prvu narudžbu ponudite 50% popusta na sve. Ili recimo 30% popusta ako kupe pet ili više proizvoda, a ta će vam taktika odmah pomoći da se riješite i zaliha.

Želite li na Crni petak svojim kupcima dati nešto posebno, razmislite o kakvom besplatnom poklonu koji ćete ubaciti u njihove narudžbe.

Svakako, u osmišljavanju popusta budite što kreativniji, a evo još nekoliko savjeta za popuste na Crni petak:
  • jasno prikažite popuste na početnoj stranici – ovo pomaže vašim kupcima da jasno vide što će uštedjeti tijekom dana kada vrijedi sniženje
  • na web stranicu dodajte brojčanik za odbrojavanje – Natpis za odbrojavanje stvorit će među kupcima uzbuđenje i osjećaj hitnosti. Brojčanik možete stvoriti s alatima poput Powra za samo nekoliko minuta.
ogromni-popusti-web-trgovina

Budite kreativni u marketinškim kampanjama i prisutni na više marketinških kanala

Imajte u vidu da niste jedini web trgovac koji „ganja“ potencijalne kupce u to vrijeme pa zato vaše kampanje trebaju biti kreativne i drugačije od ostalih.

Osim toga, pokušajte napraviti hajp među kupcima tako što ćete u kratko vrijeme prije Crnog petka zapravo biti prisutni na više kanala.

Za početak svoje popuste možete najaviti na društvenim mrežama. Obavezno koristite i svoje newsletter liste, jer u čak 25% slučajeva upravo e-mail kampanje prodaju proizvode i usluge za Black Friday.

Prilikom kreiranja kampanja poslužite se i nekim već provjerenim taktikama iskusnih trgovaca:
  • koristite unakrsnu prodaju (eng. Cross-selling) – Kada kupac doda neki proizvod u košaricu, trebali biste mu ponuditi slične proizvode koji će se dobro uklopiti
  • nagradite svoje dosadašnje vjerne kupce posebnim popustima kreiranima samo za njih
  • da biste se riješili proizvoda sa zaliha, koristite se „paketima“ tipa 2+1 gratis
  • ponudite svojim kupcima i mali poklon iznenađenja
  • regrutirajte nove kupce tako što ćete im ponuditi čak 50% popusta za njihovu prvu narudžbu na vašem web shopu.

Hoće li COVID-19 utjecati na ovogodišnji Crni petak?

Budući da ove godine mnogi potrošači neće moći fizički ući u maloprodaju kao prije pandemije, očekuje se porast prodaje na Crni petak i nekoliko dana prije i nakon petka.

Iako više potencijalnih kupaca znači i bolje prilike za trgovce, nemojte se zavaravati da će atraktivni popusti dovesti do željenih rezultata. Kao što smo već spomenuli, cijena proizvoda nije presudna kod donošenja odluke o kupnji. Dapače, cijena samo 15% utječe na to hoćete li prodati određeni proizvod.

Zato ove godine promijenite svoju strategiju i umjesto da spuštate cijene do boli, ponudite svojim kupcima ciljaniju ponudu – personalizirajte, revidirajte i implementirajte preciznije ponude. Ako je to moguće, aktualnu ponudu povežite s njihovim prethodnim narudžbama.

Trebate li pomoć oko izrade strategije i/ili konkretnih kreativnih kampanja, javite se nama. Iako vlak polazi za minutu, zajedničkim snagama još uvijek stignemo uskočiti u zadnji vagon. 

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?