komunikacijski-plan

Izrada komunikacijskog plana

Bez predstavljanja na sva vrata i najglasnija zvona, teško da će tvoja tvrtka biti popularna, a kamoli doći do željenog prometa. I tu, naravno, u toj igri “tko je glasniji i glasnicama jači” potrebno je porušiti sve rekorde kojih se možeš sjetiti. Priznajemo ti, ponekad je to jednostavno, no ponekad trebaš iscijediti i onu zadnju kap snage i domišljatosti da bi pobijedio na terenu.

A zašto je to sve tako komplicirano? Prije svega, jer ima jako puno javnosti s kojima trebaš komunicirati. Još nekako, ako su to “samo” tvoji klijenti (koji su ipak često i najzahtjevniji). No, ako se trebaš predstaviti još i raznim medijima (gdje svaki medij ima drugačije zahtjeve), suradnicima, zatim jedinicama lokalne samouprave (to su oni koji kroje gradsku pravdu), društvenim mrežama, a na kraju krajeva i svojoj mami, žao nam je, ALI – nadrapao si :D.

No, hajdemo se sad malo i uozbiljiti.
Istina da imaš puno ciljanih skupina prema kojima komuniciraš, no ako prvo postaviš ciljeve, shodno na rezultate koje imaš zacrtane u glavi, shvatit ćeš da zapravo i nije sve toliko komplicirano i u magli, kao što si prvotno mislio.

Naša topla preporuka je da nakon osmišljenih ciljeva kreneš s planiranjem. Pa onda planiraj još malo, pa još malo. I još više.
Ne kaže se bezrazložno da je planiranje 80% uspjeha.

I zato ti, brate mili, treba komunikacijski plan.
Taj zvanični dokument optimalno je raditi četiri puta godišnje, za svako tromjesečje zasebno, jer se inače dovodiš u situaciju kada tvoj plan znatnije odstupa od realnosti. To ti je ono kada ne znaš tko tu pije, a tko plaća.

No, ako ti je ovo područje nepoznato ili s njime nisi na „ti“, Pisalica može odraditi ovaj posao za tebe. I tu smo baš ponosni na sebe što se možemo pohvaliti time da se prilikom kreiranja komunikacijskog plana služimo alatima i tehnikama kojima se koriste sva važna tijela Europske unije. Je li kako pametno ovo zvuči? 😀
Ali, vjeruj nam i pomaže!

Upravo zato (i ne samo zato), trebaš li izradu komunikacijskog plana radi upotpunjavanja dokumentacije projekata financiranih iz fondova Europske unije ili želiš novu godinu započeti napokon kako Bog zapovijeda, javi nam se jer Pisalica ti zaista može pomoći.

Dakle, sada je vrijeme da dogovoriš sastanak s nama i riješiš se barem jednog tereta sa svojih leđa. Zlu ne trebalo, zar ne? 😉

Kontaktiraj nas