Infografika: Hrvatice i Hrvati na internetu

navike-kupovina-hrvatska

Infografika: Hrvatice i Hrvati na internetu

Infografika: Hrvatice i Hrvati na internetu 1200 650 Pisalica

Po svakodnevnom korištenju interneta Hrvati su na samom vrhu, za petama Japancima, Norvežanima i Šveđanima. I po istraživanju proizvoda online prije same kupovine Hrvati su na relativno visokom mjestu. Tako barem kaže Googleov najpoznatiji alat za ponašanje na ineternetu Consumer Barometer.

Zašto onda samo 22% Hrvata naručuje proizvode preko interneta?

Prema raznim istraživanjima koja su provedena čini se da i dalje preferiramo fizičke dućane i isprobavanje robe na licu mjesta. S druge strane, čak 40% zabrinuto nas je za prevare.
Sumnjičavi smo, nema što.

Pa ipak, par domaćih istraživanja u prošloj godini pokazalo je da nije sve tako crno u Hrvatskoj.

Dapače, čak smo uz rame europskim e-commerce trendovima. Tako istraživanje Mastercarda kaže da na internetu kupuje nevjerojatnih 81% korisnika od 18 do 55 godina. E-commerce udruga sMind sa svojim istraživanjem na sličnom je tragu – prema podacima koje su prikupili na 4.400 korisnika interneta u Hrvatskoj, zaključili su da samo 12% korisnika interneta nema iskustvo u online kupovini.

Što o navikama Hrvata na internetu kaže Google?

Najvrijednije informacije stavili smo u jednu jednostavnu infografiku.

ponasanje-hrvata-internet

Želite saznati više informacija o e-trgovini?

Kontaktirajte nas

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?