Infografika: Hrvatice i Hrvati na internetu

navike-kupovina-hrvatska

Infografika: Hrvatice i Hrvati na internetu

Infografika: Hrvatice i Hrvati na internetu 1200 650 Pisalica

Po svakodnevnom korištenju interneta Hrvati su na samom vrhu, za petama Japancima, Norvežanima i Šveđanima. I po istraživanju proizvoda online prije same kupovine Hrvati su na relativno visokom mjestu. Tako barem kaže Googleov najpoznatiji alat za ponašanje na ineternetu Consumer Barometer.

Zašto onda samo 22% Hrvata naručuje proizvode preko interneta?

Prema raznim istraživanjima koja su provedena čini se da i dalje preferiramo fizičke dućane i isprobavanje robe na licu mjesta. S druge strane, čak 40% zabrinuto nas je za prevare.
Sumnjičavi smo, nema što.

Pa ipak, par domaćih istraživanja u prošloj godini pokazalo je da nije sve tako crno u Hrvatskoj.

Dapače, čak smo uz rame europskim e-commerce trendovima. Tako istraživanje Mastercarda kaže da na internetu kupuje nevjerojatnih 81% korisnika od 18 do 55 godina. E-commerce udruga sMind sa svojim istraživanjem na sličnom je tragu – prema podacima koje su prikupili na 4.400 korisnika interneta u Hrvatskoj, zaključili su da samo 12% korisnika interneta nema iskustvo u online kupovini.

Što o navikama Hrvata na internetu kaže Google?

Najvrijednije informacije stavili smo u jednu jednostavnu infografiku.

ponasanje-hrvata-internet

HRVATI I HRVATICE NA INTERNETU by Andreja Rambrot

Želiš saznati više informacija o e-trgovini?

Kontaktiraj me

Get in touch

    Postavke privatnosti

    Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

    Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
    Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
    Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće (eng. „cookies“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Možete se dodatno informirati o kolačićima i provjeriti kako ih možete isključiti ili odmah prihvatite instalaciju svih kolačića klikom na "Slažem se".