Mi smo društveno odgovorna agencija!

Kada kažemo da je Pisalica društveno-odgovorna reklamna agencija, to znači da smo poduzeće koje nije okrenuto samo dobiti, već smo okrenuti postizanju određenih ciljeva koje smo si zadali. Te smo ciljeve i službeno popisali u takozvanom Društvenom ugovoru, prilikom otvaranja poduzeća, čime smo obećali najprije sebi, a onda i svim našim zaposlenicima, klijentima i suradnicima, da ćemo kontinuirano raditi na postizanju tih ciljeva dokle god Pisalica živi :).

Kako smo izabrali naše ciljeve?

Praksi društveno-odgovornog poslovanja doprinijelo je više čimbenika: globalizacija, razvoj informacijskih tehnologija, bolje obrazovani potrošači i osviješteno građanstvo, rast potražnje za socijalno osjetljivim investicijama i drugi. Dok je u Hrvatskoj ova praksa tek u povojima, danas, recimo, 73% najvećih britanskih poduzeća već posluje po načelima društveno odgovornog ponašanja.

Ovaj trend prate i Ciljevi održivog razvoja 2030, agenda za održivi razvoju koju je 25. rujna 2015. godine nakon zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku prihvatilo 193 zemalja članica Ujedinjenih naroda.

Ciljevi održivog razvoja obuhvaćaju široki raspon izazova i međusobno povezanih gospodarskih, društvenih i ekoloških aspekata održivog razvoja, a važno je spomenuti da su univerzalno primjenjivi i uzajamno povezani, te  zahtijevaju od svih dionika društva preuzimanje odgovornosti i sudjelovanje u rješavanju izazova, pri čemu se posebno ističe važna uloga poslovnog sektora.

Naši društveno-odgovorni ciljevi

Spomenutih ciljeva održivog razvoja je 17. Kako su oni jako šaroliki, jedno poduzeće ne može doprinositi poboljšanju svih 17 ciljeva, ali zato može odabrati nekoliko njih, koje će uvrstiti u svoje poslovanje.

Mi smo odabrali ukupno četiri cilja:

  • kvalitetno cjeloživotno obrazovanje
  • očuvanje života na Zemlji
  • rodnu ravnopravnost te
  • održivu potrošnju i proizvodnju.

Iz spomenutih ciljeva razvili smo četiri jedinstvena programa s provođenjem kojih ćemo krenuti od siječnja 2022. godine. Više saznajte u nastavku.

Naši društveno-odgovorni programi

pisalica-kvalitetno-obrazovanje

PROGRAM 1: PISALICA UČIONICA

U izborniku Pisalica web stranice uskoro ćete moći kliknuti na novi gumb – Pisalica učionice! Riječ je o online platformi na kojoj će biti dostupne video lekcije o raznim temama kojima se bavimo; od pisanja sadržaja za web i vođenja društvenih mreža, sve do izrade oglasa za tražilice. I vi ćete moći postati dijelom ove platforme, bilo kao student/ica ili edukator/ica.

Društvenu odgovornost ovim projektom Pisalica će provoditi kroz poticanje cjeloživotnog učenja. Svake kalendarske godine dvaput ćemo raspisati natječaj za besplatni program, kroz koji će izabrane osobe željne novih znanja dobiti pristup svim našim lekcijama, kao i mentorstvu jedan na jedan.

pisalica-ocuvanje-zivota-na-zemlji

PROGRAM 2: ZELENI URED

Iako nam je logo plave boje, Pisalicu smo pozelenili u svim segmentima: cijelo poslovanje nam je digitalno, printamo samo kada moramo, i to na reciklirani papir, a sav otpad koji stvaramo uredno sortiramo i odlažemo u na za to predviđena mjesta. No to je tek naš zeleni početak.

Želimo svojim ponašanjem postati i biti primjer drugim poduzećima, a kroz program ZELENI URED također želimo poticati ne samo zbrinjavanje otpada, koji nastaje kao posljedica neodgovornog ponašanja prema Zemlji, već i raznim internim i vanjskim aktivnostima želimo raditi na prevenciji. Dobra vijest je da ćete se u naše aktivnosti Zelenog ureda moći uključiti i vi!

pisalica-rodna-ravnopravnost

PROGRAM 3: ON-ONA-ONO

U Pisalica zelenim uredima, spol i rod nam nisu važni, jer draža nam je „brija“ na dobru atmosferu, znanje i zalaganje. Naš su perfect match svi oni koji žele raditi, žele naučiti, ali se i zabaviti. Ako se prepoznaš, tko god da si ti, slobodno se javi :).

Društvenu odgovornost ovog Programa potičemo kroz zapošljavanje različitih osoba, ali i gostovanja u raznim emisijama, časopisima i novinama. Ma gdje god nas se pozove, ako je cilj promovirati rodnu ravnopravnost i isticati da drugačije – samo može biti bolje, mi smo tu!

pisalica-odrziva-potrosnja-proizvodnja

PROGRAM 4: KRUŽIoniCA

Zanimljivu zamjenicu u svom nazivu ima ovaj naš program i tome je namjerno tako! „ONI“ smo namjerno istaknuli, jer često, kada razgovaramo o važnim temama, sugovornici vole svjesno ili nesvjesno prebacivati odgovornost na druge. Oni su krivi. Oni rade krivo. Oni su ovakvi ili onakvi. Nisu ONI krivi. Odgovornost je na svima NAMA. A osobito onda kada su u pitanju potrošnja i proizvodnja.

Ovaj Pisaličin program provodimo odgovorno kod nabavke robe za naše poslovanje – biramo tehniku koja dulje traje, biramo poslovne poklone koji su izrađeni od prirodnih materijala, biramo i suradnje koje su trajne pa imamo vremena i mogućnosti posvetiti im svu potrebnu pažnju. Osim toga, svi proizvodi koji izlaze iz Pisalica male manufakture isključivo su izrađeni od prirodnih materijala i eko boja, te su reduce-reuse-recycle.

Kreirajmo uspješne priče
zajedno.

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Naša baka je ispekla najfinije kolačiće kako bi svi imali odlično iskustvo na našoj stranici. Neće prikupiti tvoje osobne podatke, bitno joj je samo da su svi sretni i nahranjeni. Prihvaćaš?